Στο facebook

Αρχειοθήκη

Από το Blogger.

ΑΝΑΖΗΤΕΙΣΤΕ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ

Πνευματική ιδιοκτησία & Αντιγραφή υλικού
Το περιεχόμενο του blog μας αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία του kastorianiestia.gr
H αναδημοσίευση υλικού σε άλλη ιστοσελίδα επιτρέπεται μόνο με την προϋπόθεση αναφοράς της πηγής με ενεργό link προς το πρωτότυπο άρθρο.

Πρόσφατα

28 Νοεμβρίου 2014
Μειώσεις ως και 30% στις συντάξεις  με βάση τα όσα ζητάει η τρόικα, παράλληλα οι τροικανοί επιχειρούν να αυξήσουν όλα τα όρια ηλικίας άμεσα ώστε να μην βγαίνει κανείς σε σύνταξη πριν τα 62.


Οι πιέσεις είναι ασφυκτικές καθώς κρίνεται όλο το “πακέτο” για την ελληνική πλευρά που αντιπροτείνει λιγότερες αλλαγές σε ό,τι αφορά στα όρια ηλικίας με αυξήσεις από 2 ως 5 έτη για όσους βγαίνουν πρόωρα σε σύνταξη και μικρότερες μειώσεις στα ποσά.

Πλέον ωστόσο έχει πέσει σενάριο στο τραπέζι που θέλει μείωση της βασικής σύνταξης στα 320 ευρώ, αλλά και κατάργηση της προνοιακής και αλλαγές στο ΕΚΑΣ.

Υπάρχουν έξι αλλαγές που έρχονται και αναμένεται να επηρεάσουν όλους.


Μείωση συντάξεων

Αλλαγή στον τρόπο υπολογισμού των συντάξεων για όσους βγαίνουν στη σύνταξη από το 2015. Θα υπολογίζεται το σύνολο του εργασιακού βίου και όχι η καλύτερη πενταετία και έτσι θα υπάρξει σαφής μείωση των αποδοχών των συνταξιούχων

Αλλαγή στον υπολογισμό των κατώτατων συντάξεων με βάση τις εισφορές. Σήμερα στα 487 ευρώ των αποδοχών ένα μεγάλο μέρος προέρχεται από το κράτος καθώς από τις εισφορές το ποσό που αναλογεί είναι μόλις 280 με 310 ευρώ. Έρχεται μείωση στο ποσοστό αναπλήρωσης από το κράτος και μείωση των συντάξεων
Μείωση των ορίων για τη χορήγηση του ΕΚΑΣ.


Αυξήσεις ορίων ηλικίας.


Αυξάνονται τα όρια ασφάλισης για την κατώτατη σύνταξη από τα 15 στα 20 και ταυτόχρονα κατά δύο χρόνια τα έτη ασφάλισης για την πρόωρη συνταξιοδότηση. Οι αλλαγές έρχονται στο πρώτο τρίμηνο του 2015 και η τρόικα ήδη ζητά πλήρη κατάργηση όλων των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων.

Κατάργηση ταμείων
Κατάργηση επικουρικών ταμείων και απορρόφησή τους στο ΙΚΑ. Οι αλλαγές θα επηρεάσουν όσους βγουν σε σύνταξη από το 2015 και μετά.

0 σχόλια:

Ενημερωθείτε

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων

Δημοφιλείς αναρτήσεις