Στο facebook

Αρχειοθήκη

Από το Blogger.

ΑΝΑΖΗΤΕΙΣΤΕ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ

Πνευματική ιδιοκτησία & Αντιγραφή υλικού
Το περιεχόμενο του blog μας αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία του kastorianiestia.gr
H αναδημοσίευση υλικού σε άλλη ιστοσελίδα επιτρέπεται μόνο με την προϋπόθεση αναφοράς της πηγής με ενεργό link προς το πρωτότυπο άρθρο.

Πρόσφατα

1 Δεκεμβρίου 2014
Σύμφωνα με μελέτη της Τράπεζας της Ελλάδος, κάθε μεταβολή κόστους κατά 1% στο τουριστικό πακέτο οδηγεί σε μεταβολή της τουριστικής κίνησης κατά 3%. Εν ολίγοις, δηλαδή, μείωση κατά 1% στο κόστους του πακέτου φέρνει αύξηση 3% στις αφίξεις και,αντιστοίχως, αύξηση κατά 1% σημαίνει μείωση 3% στις αφίξεις.
Με βάση αυτόν τον υπολογισμό, σύμφωνα με τα σενάρια:

-Εάν ο ΦΠΑ διαμονής αυξηθεί από το 6,5% στο 8% η αναμενόμενη μείωση αφίξεων του χρόνου  θα είναι της τάξης του 4,5%, δηλαδή περίπου 1 εκατ. λιγότερες αφίξεις.
-Εάν αυξηθεί στο 10%, πάμε για μείωση αφίξεων πάνω από 10%, δηλαδή απώλειες πάνω από 2 εκατομμύρια.
-Το σενάριο για αύξηση στο 13% είναι εφιαλτικό, αφού η μείωση αφίξεων θα προσεγγίσει το 20%, πράγμα που σημαίνει ότι οι απώλειες στις αφίξεις θα ξεπεράσουν τα 4 εκατομμύρια...
Συνέντευξη Τύπου αύριο ο ΣΕΤΕ
Έκτακτη συνέντευξη τύπου θα πραγματοποιήσει αύριο Δευτέρα ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων για το θέμα της πιθανής αύξησης του ΦΠΑ στον τουρισμό.
Ο  πρόεδρος του Συνδέσμου κ. Ανδρέας Ανδρεάδης αλλά και ο αντιπρόεδρος και πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων κ. Γιάννης Ρέτσος είναι από τους πρώτους που αντέδρασαν δυναμικά στο ενδεχόμενο αύξησης του ΦΠΑ στον τουρισμό. Πιο χαλαρή είναι σε δημόσιο τουλάχιστον επίπεδο η μέχρι στιγμής αντίδραση από ορισμένους άλλους φορείς του τουρισμού.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ΣΕΤΕ έχει συγκεντρώσει σωρεία επιχειρημάτων που αποδεικνύουν ότι η αύξηση του ΦΠΑ όχι μόνο δεν θα φέρει έσοδα στα δημόσια Ταμεία αλλά αντιθέτως θα συρρικνώσει τις προσδοκώμενες από τον τουρισμό εισπράξεις για το 2015.
Ως απόλυτα καταστροφικό χαρακτηρίζουν οι επικεφαλής του ΣΕΤΕ το σενάριο διπλασιασμού του ΦΠΑ – αν τελικά ισχύσει η μετάβαση στο 13% - σε μία εποχή, μάλιστα, που έχουν κλειστεί τα συμβόλαια με τους ξένους τουρ οπερέιτορ. Τα πυρά του Συνδέσμου εκτοξεύονται προς όλες τις κατευθύνσεις που δεν μπορούν να κατανοήσουν ότι μία πιθανή αύξηση του ΦΠΑ στον τουρισμό δεν επιβαρύνει μόνο τις επιχειρήσεις του κλάδου αλλά το σύνολο της ελληνικής οικονομίας.

0 σχόλια:

Ενημερωθείτε

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων

Δημοφιλείς αναρτήσεις