Στο facebook

Αρχειοθήκη

Από το Blogger.

ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ

ΑΝΑΖΗΤΕΙΣΤΕ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ

Πνευματική ιδιοκτησία & Αντιγραφή υλικού
Το περιεχόμενο του blog μας αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία του kastorianiestia.gr
H αναδημοσίευση υλικού σε άλλη ιστοσελίδα επιτρέπεται μόνο με την προϋπόθεση αναφοράς της πηγής με ενεργό link προς το πρωτότυπο άρθρο.

Πρόσφατα

1 Δεκεμβρίου 2014
Χίλιοι διακόσιοι λογαριασμοί Ελλήνων ανοίγουν σε τράπεζες της Ελβετίας, της Γερμανίας και της Αυστρίας σε μια γενικευμένη έρευνα για τις ροές μαύρου χρήματος μετά τις αποκαλύψεις για την εμπλοκή Ελληνοελβετού τραπεζίτη και δυο μεγάλων δικηγορικών γραφείων της Ζυρίχης σε ξέπλυμα βρώμικου χρήματος. Πρόκειται
ουσιαστικά για 1.200 λογαριασμούς που «φιλοδοξούν» να δώσουν όνομα στην έρευνα στην οποία ως κατηγορούμενος αναφέρεται «unbekannt», άγνωστος δηλαδή. Ο κωδικός αυτός (unbekannt) προκαλεί τρόμο στην Αθήνα, δεδομένου ότι πελάτες τόσο του ελληνολβετού τραπεζίτη όσο και των δυο μεγάλων δικηγορικών γραφείων είναι μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα της ελληνικής ελίτ. 

Ο Ζήγρας, ο δικηγόρος του και τα εξοπλιστικά 

Αφορμή για την επισταμένη έρευνα των Ελβετικών Εισαγγελικών αρχών, στάθηκε ο εντοπισμός ενός Έλληνα τραπεζίτη της Morgan Stanley, να ξεπλένει μίζες για εξοπλιστικά προγράμματα αλλά στο πελατολόγιο του, οι Ελβετοί έχουν εντοπίσει όλο το αφάν-γκατέ της ελληνικής κοινωνίας. Στην έρευνα ενεπλάκη μετά από καταγγελίες ο Νίκος Ζήγρας, εξάδελφος του Άκη Τσοχατζόπουλου, αλλά το όνομα-κλειδί που άνοιξε νέους ορίζοντες ήταν αυτό Έλληνα τραπεζίτη της Morgan Stanley της Ζυρίχης, ο οποίος ήταν ο προσωπικός τραπεζίτης των περισσότερων επώνυμων Ελλήνων. Το όνομα του συγκεκριμένου ενεπλάκη στην ιστορία με τη Siemens αλλά και τις μίζες και αμέσως ξεκίνησε έρευνα: Οι Ελβετοί εντόπισαν τις προσωπικές και τηλεφωνικές επαφές του, τις συναντήσεις του και ηλεκτρονική του αλληλογραφία καθώς και τους ενδιάμεσους που χρησιμοποιούνταν για το άνοιγμα των λογαριασμών. Εκεί έσκασε και η συνεργασία του με δυο μεγάλα δικηγορικά γραφεία και φτάσαμε στο άνοιγμα λογαριασμών. 

Κατέθεσε ως μάρτυρας ο Στ. Γκαρίπης 

Οι έρευνές τους δεν εστιάζονται στο ύψος των εμβασμάτων αλλά στη διαδικασία που ακολουθήθηκε για το άνοιγμα ενός λογαριασμού, τα δικαιολογητικά που προσκομίστηκαν, την αλληλογραφία ανάμεσα στην τράπεζα και τον πελάτη. Προφανώς λοιπόν αξιοποιήθηκε η «εμπειρία» του κ. Ζήγρα, ο οποίος φαίνεται πως άνοιξε νέους δρόμους σε Ελβετούς και Γερμανούς για τον τρόπο χειρισμών του τραπεζικού συστήματος για τις μίζες. Χαρακτηριστικό είναι ότι, σύμφωνα με πληροφορίες, εξετάστηκε ως μάρτυρας από τους Ομοσπονδιακούς Εισαγγελείς της Ελβετίας και ο Στέλιος Γκαρίπης, συνήγορος του Ζήγρα, ο οποίος λέγεται πως εξεταζόταν επί μέρες και ώρες. 

Χαμός στη Γερμανία με ανώτερη πολιτικό 

Η έρευνα πάντως έχει πάρει διαστάσεις και στη Γερμανία, αφού μετά τους ισχυρισμούς Ζήγρα, πως ο Άκης Τσοχατζόπουλος «λάδωνε» μέχρι και τον υπουργό Δικαιοσύνης της Ελβετίας για να τον βοηθήσει στο μπλοκάρισμα των λογαριασμών, ήρθε μια άλλη καταγγελία για να προκαλέσει πανικό και στη Γερμανία. 

Συγκεκριμένα ο Ζήγρας φέρεται να εμπλέκει στις καταθέσεις του στο εξωτερικό, συγκεκριμένο γυναίκα- στέλεχος κορυφαίου πολιτικού κόμματος στη Γερμανία, η οποία εμφανίζεται να διατηρεί εξαιρετική προσωπική σχέση με τον εξάδελφό του πρώην υπουργό, σε σημείο μάλιστα να έρχεται –όταν εκείνος ήταν υπουργός Άμυνας- αυθημερόν στην Αθήνα για να τον συναντήσει. Τι συζητούνταν σε αυτές τις επαφές ουδείς γνωρίζει, αφού ήταν μόνοι τους, όπως φέρεται να λέει ο Ζήγρας. Πιθανολογεί δε πως επρόκειτο για συνεννοήσεις για μίζες αφού η εν λόγω πολιτικός εκείνη την περίοδο ήταν πρόεδρος της Επιτροπής Εξοπλισμών της Γερμανικής Βουλής, ενώ οι πρώτες πληροφορίες μιλούν για πακτωλό εκατομμυρίων που βρέθηκαν σε λογαριασμούς της.


Πηγή:capital.gr

0 σχόλια:

Ενημερωθείτε

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων

Δημοφιλείς αναρτήσεις