Στο facebook

Αρχειοθήκη

Από το Blogger.

ΑΝΑΖΗΤΕΙΣΤΕ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ

Πνευματική ιδιοκτησία & Αντιγραφή υλικού
Το περιεχόμενο του blog μας αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία του kastorianiestia.gr
H αναδημοσίευση υλικού σε άλλη ιστοσελίδα επιτρέπεται μόνο με την προϋπόθεση αναφοράς της πηγής με ενεργό link προς το πρωτότυπο άρθρο.

Πρόσφατα

10 Δεκεμβρίου 2014
  Ξεκίνησε επεισοδιακά με την αποχώρηση της ομάδας Χατζησυμεωνίδη, για “λόγους ευθιξίας”, αλλά γρήγορα το Δημοτικό Συμβούλιο Καστοριάς επανήλθε στους γνώριμους ρυθμούς, και με πνεύμα σύμπνοιας και αλληλοκατανόησης, προχώρησε στην υπερψήφιση του Τεχνικού Προγράμματος του Δήμου, για την επόμενη πενταετία.
Λίγο πριν την έναρξη της συνεδρίασης, ο πρώην Δήμαρχος, διάβασε ένα κείμενο με το οποίο κατήγγειλε: “Την προκλητική συμπεριφορά ενός μέλους της πλειοψηφίας του Δ.Σ. η οποία υποβαθμίζει και ευτελίζει τον θεσμό”!

Αναφερόμενος προφανώς στο γνωστό επεισόδιο της προηγούμενης συνεδρίασης, όπου η δημοτική σύμβουλος της πλειοψηφίας Μαλαματή Αντωνίου, κατέθεσε ενώπιόν του ένα φάκελλο με τους.... ανεξόφλητους λογαριασμούς των Σχολικών Επιτροπών προς την ΔΕΗ, που κληρονόμησε από την προηγούμενη δημοτική αρχή του Μ. Χατζησυμεωνίδη!
  Στην συνέχεια ο πρώην Δήμαρχος, ακολουθούμενος από τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας του, αποχώρησε με τρόπο... τηλεοπτικό από την αίθουσα, που καταγράφονταν καρέ - καρέ από τις κάμερες!
Αρνητικά σχολιάστηκε η αποχώρηση της μείζονος μειοψηφίας και από τις υπόλοιπες  πτέρυγες του Δημοτικού Συμβουλίου, ενώ δεν έλλειψαν και τα αιχμηρά υπονοούμενα, για “ηρωϊκή έξοδο” από τον κλοιό των αποκαλύψεων, που θα ακολουθούσαν για τα “πεπρα- γμένα” της δικής της θητείας!
Ιδιαίτερα επικριτικός για την στάση της αντιπολίτευσης, ήταν και ο Δήμαρχος  Ανέστης Αγγε- λής, ο οποίος τόνισε ότι: “Η αποχώρηση της μειοψηφίας, από την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, αποδεικνύει πόσο σεβόμαστε τους θεσμούς. Και μάλιστα μόλις στην τέταρτη συνεδρίασή του από την έναρξη της νέας περιόδου. 
Τα θέματα της συνεδρίασης είναι κυρίαρχα και όταν είμαστε παρόντες αποδεικνύουμε τον σεβασμό μας στους θεσμούς. Όταν αποχωρούμε αποδεικνύουμε άλλα πράγματα...”
Και απευθυνόμενος προς τον αποχωρήσαντα πρώην Δήμαρχο είπε: “Θέλω να πω στον κ. Χατζησυμεωνίδη ότι ο λαός της Καστοριάς τον τίμησε στο παρελθόν με το ύπατο αξίωμα του Δήμου και άλλες τρεις φορές ως αντιδήμαρχο και μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου. 
Σήμερα από την θέση της αντιπολίτευσης, οφείλει να σεβαστεί την ψήφο των συνδημοτών μας, με προτάσεις και σοβαρή παρουσία στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συβμούλίου”. 

ΤΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ  ΠΟΥ ΤΡΕΧΟΥΝ...

Στην συνέχεια ο Δημαρχος  Καστοριάς αναφέρθηκε σε ζητήματα που βρίσκονται σε εξέλιξη και αφορούν όλους τους δημότες του Δήμου Καστοριάς.
  Ειδικότερα αναφέρθηκε στο θέμα του αγωγού φυσικού αερίου ΤΑΡ, ο οποίος διέρχεται από την περιοχή μας με προορισμό την κεντρική Ευρώπη, αλλά μέχρι τώρα δεν υπήρχε καμία ένδειξη ότι θα τροφοδοτήσει και την ευρύτερη περιοχή της Καστοριάς με φυσικό αέριο.
Ύστερα από έγγραφη διαμαρτυρία  συμπολιτών μας, που απειλούσαν να μην επιτρέψουν την διέλευση του αγωγού από τα κτήματά τους, αν δεν υπάρξει πρόβλεψη παροχής αερίου και για την Καστοριά, ο Δήμος απέστειλε επιστολή προς τον ΤΑΡ, διεκδικώντας να προβλεφθεί η τεχνική υποδομή που θα επιτρέψει στο απότερο μέλλον την υλοποίηση αυτού του σχεδίου. 
  Η απάντηση από τη εταιρεία είναι θετική και βρίσκεται στην διάθεση των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου. 
  Ένα δεύτερο θέμα είναι η διαμαρτυρία των εργαζομένων στην Εγνατία, που γράφτηκε και στον τοπικό τύπο, για το ενδεχόμενο να τοποθετηθούν διόδια το 2016 και στον κάθετο άξονα Σιάτιστας- Κρυσταλλοπηγής. 
Ο Δήμος Καστοριάς απέστειλε διαμαρτυρία προς την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, η οποία κοινοποιήθηκε και στους εργαζόμενους, με στόχο να απαλειφθεί ένα τέτοιο ενδεχόμενο από τους σχεδιασμούς της εταιρείας, αφού υπάρχουν ήδη διόδια στον Πολύμυλο και τα υπόλοιπα μόνο προβλήματα μπορούν να προκαλέσουν!
Το τρίο θέμα ήταν η επέκταση του σχεδίου πόλεως, μετά από απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, που δίνει νέα αναπτυξιακή δυναμική στην πόλη. 
Και ένα τελευταίο ήταν η σύσκεψη που έγινε με πρωτοβουλία της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας και αφορά την πρόταση μέτρων, για την μείωση της φτώχειας και την αντιμετώπιση των συνεπειών της στην περιοχή.
Στην Ευρωπαϊκή Ένωση υπάρχουν και εφαρμόζονται οι πολιτικές του ελάχιστου κατώτατου εισο- δήματος. Η μόνη χώρα, που δεν εφαρμόστηκε η πολιτική αυτή, είναι η Ελλάδα. 
Τελευταία άρχισε να εφαρμόζεται πιλοτικά σε 13 Δήμους. Στην Δυτική Μακεδονία, με απόφαση  της Κυβέρνησης, εφαρμόζεται μόνο στα Γρεβενά. 
Ο Δήμος Καστοριάς, τόνισε ο κ. Αγγελής, είναι αποφασισμένος να διεκδικήσει όλα τα μέτρα εκείνα, που αποσκοπούν στην αντιμετώπιση της φτώχειας. 
Για το σκοπό αυτό θα πρέπει να συσταθεί πρωτόκολλο, για τις θέσεις του Δήμου προς την κατεύθυνση αυτή, αφού όμως πρώτα ακουστούν οι προτάσεις και οι θέσεις όλων στο προσεχές Δημοτικό Συμβούλιο. 

0 σχόλια:

Ενημερωθείτε

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων

Δημοφιλείς αναρτήσεις