Στο facebook

Αρχειοθήκη

Από το Blogger.

ΑΝΑΖΗΤΕΙΣΤΕ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ

Πνευματική ιδιοκτησία & Αντιγραφή υλικού
Το περιεχόμενο του blog μας αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία του kastorianiestia.gr
H αναδημοσίευση υλικού σε άλλη ιστοσελίδα επιτρέπεται μόνο με την προϋπόθεση αναφοράς της πηγής με ενεργό link προς το πρωτότυπο άρθρο.

Πρόσφατα

11 Δεκεμβρίου 2014
Στο Ειδικό Δικαστήριο παραπέμπεται ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου.
Με συντριπτική πλειοψηφία το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο του Αρείου Πάγου στέλνει τον πρώην υπουργό στο εδώλιο του κατηγορουμένου για τους
χειρισμούς του στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ, από την οποία φέρεται πως «εξαφάνισε» τα ονόματα των συγγενικών του προσώπων με καταθέσεις ύψους 1,2 εκατ. ευρώ.

Σχεδόν 23 χρόνια μετά τη δίκη για το αποκαλούμενο σκάνδαλο Κοσκωτά, που χαρακτήρισε τα πολιτικά πράγματα εκείνης της εποχής και αποτέλεσε ένα από τα μεγαλύτερα γεγονότα της πολιτικής ιστορίας του τόπου, θα στηθεί και πάλι στη χώρα μας Ειδικό Δικαστήριο για πρώην υπουργό.

Με πλειοψηφία 4 έναντι 1 ψήφου οι δικαστές του αρμόδιου συμβουλίου αποφάσισαν ότι ο Γ. Παπακωνσταντίνου πρέπει να καθίσει στο εδώλιο για δύο κακουργήματα που αφορούν σε νόθευση εγγράφου και απόπειρα απιστίας, σε συνδυασμό μάλιστα με τις επιβαρυντικές διατάξεις του ν. 1608/1950 περί καταχραστών του Δημοσίου.

Οι κατηγορίες αυτές φέρνουν τον πρώην υπουργό αντιμέτωπο ενδεχομένως ακόμη και με τα ισόβια.

Το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο του Αρείου Πάγου αποφάσισε, πάντως, την απαλλαγή του Γιώργου Παπακωνσταντίνου από την κατηγορία της παράβασης καθήκοντος, αδίκημα σε βαθμό πλημμελήματος.

Απαλλακτικό είναι το βούλευμα και ως προς τους τρεις συγγενείς του για την κατηγορία της ηθικής αυτουργίας, κρίνοντας -σύμφωνα με πληροφορίες- πως δεν προέκυψε από κανένα στοιχείο ότι εκείνοι προκάλεσαν την ενέργεια του πρώην υπουργού να αφαιρέσει τα ονόματά τους.

Η πρόταση του αντεισαγγελέα

Την πρόταση για την παραπομπή του πρώην υπουργού στο Ειδικό Δικαστήριο είχε κάνει ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Βασίλης Πλιώτας.

Ο κ. Πλιώτας «έδειξε», πάντως, το εδώλιο του κατηγορουμένου στον κ. Παπακωνσταντίνου για δύο κακουργήματα και ένα πλημμέλημα, καταλογίζοντάς του την «εξαφάνιση» των ονομάτων των τριών συγγενών του με καταθέσεις ύψους 1,2 εκατ. ευρώ από την περιβόητη λίστα Λαγκάρντ, αλλά και το γεγονός ότι ουδέποτε διέταξε φορολογικό έλεγχο ως όφειλε, με αποτέλεσμα να ζημιωθεί το ελληνικό Δημόσιο.

Όπως αναφέρει στην πρότασή του ο ανώτατος εισαγγελικός λειτουργός, ο πρώην υπουργός διέγραψε από τη λίστα τα τρία ονόματα των συγγενών του, ενώ παράλληλα δεν προχώρησε σε φορολογικό έλεγχο για τα πρόσωπα που περιλαμβάνονται σ’ αυτή. Όσο για τους συγγενείς του κ. Παπακωνσταντίνου, ο κ. Πλιώτας τονίζει πως εκμεταλλεύτηκαν τη συγγενική τους σχέση για να αφαιρεθούν τα ονόματά τους.

Υπενθυμίζεται ότι μετά την απολογία του ο πρώην υπουργός Οικονομικών αφέθηκε ελεύθερος με καταβολή εγγύησης ύψους 30.000 ευρώ και τον περιοριστικό όρο της υποχρεωτικής εμφάνισής του μία φορά τον μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του, ενώ ελεύθεροι αφέθηκαν και οι τρεις συγγενείς του.
Zougla.gr

1 σχόλιο:

  1. Η στάση που έχει ο Παπακωνσταντίνου στην φωτογραφία είναι ίδια με την στάση του Σαμαρά στην πιο κάτω ανάρτηση; Τυχαίο; Δεν νομίζω

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ενημερωθείτε

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων

Δημοφιλείς αναρτήσεις