Στο facebook

Αρχειοθήκη

Από το Blogger.

ΑΝΑΖΗΤΕΙΣΤΕ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ

Πνευματική ιδιοκτησία & Αντιγραφή υλικού
Το περιεχόμενο του blog μας αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία του kastorianiestia.gr
H αναδημοσίευση υλικού σε άλλη ιστοσελίδα επιτρέπεται μόνο με την προϋπόθεση αναφοράς της πηγής με ενεργό link προς το πρωτότυπο άρθρο.

Πρόσφατα

8 Δεκεμβρίου 2014
Χωρίς να δείχνει ότι συναισθάνεται το μέγεθος της απρέπειάς του και με τρόπο που δεν ταιριάζει σε μουσεία, το Βρετανικό Μουσείο και συγκεκριμένα ο ο διευθυντής του συνεχίζει τις προκλήσεις ως προς τα μάρμαρα του Παρθενώνα.

Τα φειδιακά αριστουργήματα που παρανόμως κατέχει, μετά από αγορά τους από τον λόρδο Έλγιν, ο οποίος τα άρπαξε ενώ η χώρα μας ήταν υπό οθωμανική κατοχή.
Aπαντώντας με απαράδεκτο τρόπο στις ελληνικές πρωτοβουλίες για τη διεκδίκησή τους, η βρετανική πλευρά δηλώνει με θράσος: ναι, θα δανείσουμε και άλλα γλυπτά από τα παρθενώνεια.
Συγκεκριμένα ο διευθυντής του Βρετανικού μουσείου επανήλθε με νέες δηλώσεις στην εφημερίδα "Telegraph".

Σε αυτές τόνισε ότι "παρά τις αντιδράσεις της ελληνικής πλευράς, υπάρχει ενδιαφέρον για τα Γλυπτά του Παρθενώνα απ' όλο τον κόσμο" και πως εκτός από το Ερμιτάζ της Αγιάς Πετρούπολης "και άλλα μουσεία και σημαντικά ιδρύματα έχουν υποβάλλει αιτήματα να φιλοξενήσουν μέρη της συλλογής". Πρόσθεσε δε, ότι το Βρετανικό Μουσείο ήδη εξετάζει αυτά τα αιτήματα.

Όταν ο δημοσιογράφος τον ρώτησε "εάν τα Γλυπτά θα μπορούσαν να δανειστούν και στην Αθήνα ο κύριος Μακ Γκρέγκορ απάντησε χαρακτηριστικά: "Μέχρι σήμερα, οι Έλληνες αρνούνται να τα δανειστούν, ισχυριζόμενοι ότι δεν πρόκειται να δανειστούν κάτι που τους ανήκει. Ωστόσο, εάν υποβάλλουν αίτημα, θα το μελετήσουμε με ακριβώς τους ίδιους όρους όπως για οποιονδήποτε άλλο". madata.gr

0 σχόλια:

Ενημερωθείτε

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων

Δημοφιλείς αναρτήσεις