Στο facebook

Αρχειοθήκη

Από το Blogger.

ΑΝΑΖΗΤΕΙΣΤΕ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ

Πνευματική ιδιοκτησία & Αντιγραφή υλικού
Το περιεχόμενο του blog μας αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία του kastorianiestia.gr
H αναδημοσίευση υλικού σε άλλη ιστοσελίδα επιτρέπεται μόνο με την προϋπόθεση αναφοράς της πηγής με ενεργό link προς το πρωτότυπο άρθρο.

Πρόσφατα

22 Δεκεμβρίου 2014
Τα βλέματα στραμένα στην δεύτερη ψηφοφορία για την Προεδρική ψηφοφορία  με τον Σταύρο Δήμα μετά την στροφή Σαμαρά και την πρόταση συναινετικής λύσης.
Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς επέλεξε χθες να προχωρήσει σε διάγγελμα εν όψει της αυριανής δεύτερης ψηφοφορίας.


Ενώ τις προηγούμενες ημέρες, οι στενοί του συνεργάτες μιλούσαν για καθαρές λύσεις δείχνοντας αποφασιστικότητα ακόμη και για εκλογές, ο πρωθυπουργός αποφάσισε να πραγματοποιήσει ένα συναινετικό ελιγμό, θέτοντας όμως τους δικούς του όρους για μία συμφωνία.

Έτσι στο Μαξίμου μετρούν τα νέα δεδομένα και τους βουλευτές που αλλάζουν στάση υπερ της υποψηφιότητας Δήμα.
Σύμφωνα με πληροφορίες οι Γιάννης Κουράκος, Γιώργος Κασαπίδης και Κώστας Γιοβαννόπουλος είναι κοντά στο να δώσουν θετική ψήφο την Τρίτη. Σε αυτούς θα πρέπει να προσθέσουμε και τον Παναγιώτης Μελάς

Ωστόσο δεν αποκλείεται να υπερψηφίσουν τον υποψήφιο για την προεδρία και βουλευτές που προέρχονται από την ΔΗΜΑΡ.
Παρών θα ψηφίσει την Τρίτη ο ανεξάρτητος βουλευτής Βασίλης Καπερνάρος, σύμφωνα με δήλωσή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ. Ο κ. Καπερνάρος είπε ότι «από τη στιγμή που και τα δύο μεγάλα κόμματα θέλουν εκλογές ας πάμε σε εκλογές και ας αναλάβει ο καθένας τις ευθύνες του. Εγώ θα ψηφίσω παρών».
Θα ψηφίσει τον Σταύρο Δήμα κατά τη δεύτερη και τρίτη ψηφοφορία για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας,  όπως επιβεβαίωσε προηγούμενες  δηλώσεις του ο ανεξάρτητος βουλευτής Βασίλης Οικονόμου, επειδή, όπως δήλωσε αυτή τη φορά στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, η σημερινή πρόταση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά υπερκαλύπτει το κείμενο των οκτώ βουλευτών.

Υπενθυμίζεται ότι στο συγκεκριμένο κείμενο, που είχαν υπογράψει οκτώ βουλευτές, ζητούσαν εκτός από την εκλογή Προέδρου από την παρούσα Βουλή, την ολοκλήρωση της πρώτης φάσης της Συνταγματικής Αναθεώρησης και ορισμό εθνικών εκλογών μέσα στο 2015.
Παρών θα ψηφίσει την Τρίτη ο ανεξάρτητος βουλευτής Βασίλης Καπερνάρος, σύμφωνα με δήλωσή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ. Ο κ. Καπερνάρος είπε ότι «από τη στιγμή που και τα δύο μεγάλα κόμματα θέλουν εκλογές ας πάμε σε εκλογές και ας αναλάβει ο καθένας τις ευθύνες του. Εγώ θα ψηφίσω παρών».

Ο ανεξάρτητος βουλευτής Γιάννης Κουράκος με δήλωσή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ξεκαθαρίζει επίσης ότι θα ψηφίσει στην ψηφοφορία της Τρίτης τον Σταύρο Δήμα. Ο κ. Κουράκος, ο οποίος είχε ψηφίσει «παρών» στην πρώτη ψηφοφορία, είπε: «Ο κ. Σαμαράς με τη δήλωσή του, κάλυψε τις τρεις προϋποθέσεις που είχα θέσει. Ως εκ τούτου, την Τρίτη εγώ θα ψηφίσω τον Σταύρο Δήμα με τον οποίον, εκτός των άλλων, με συνδέει πολύχρονη φιλία».

Να σημειωθεί ότι ο κ. Κουράκος είχε δηλώσει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι οι προϋποθέσεις που θέτει είναι: Πρώτον, κυβέρνηση ευρύτερης συνεργασίας, δεύτερον, ολοκλήρωση συνταγματικής αναθεώρησης και τρίτον, εκλογές εντός του 2015.

Αντιθέτως και παρά τις φήμες «παρών»  θα ψηφίσει την Τρίτη ο ανεξάρτητος βουλευτής Βασίλης Καπερνάρος, σύμφωνα με δήλωσή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ. Ο κ. Καπερνάρος είπε ότι «από τη στιγμή που και τα δύο μεγάλα κόμματα θέλουν εκλογές ας πάμε σε εκλογές και ας αναλάβει ο καθένας τις ευθύνες του. Εγώ θα ψηφίσω παρών».

Στους παραπάνω θα πρέπει να προστεθούν οι  ανεξάρτητοι επίσης βουλευτές  Μελάς και  Νταβρής, οι οποίοι έχουν προαναγγείλει ότι θα ψηφίσουν στην τρίτη ψηφοφορία, ενώ ερωτηματικό αποτελεί η στάση του κ. Κασαπίδη (που απουσίαζε από την πρώτη ψηφοφορία λόγω θανάτου του πατέρα του), όπως και της κ. Ιατρίδου που κρατά κλειστά τα χαρτιά της.        

Θεωρητικά θα μπορούσαν να ψηφίσουν τον κ. Δήμα οι βουλευτές της ΔΗΜΑΡ κ.κ. Τσούκαλης και Ψύρρας που είχαν ταχθεί υπέρ της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας υπό προϋποθέσεις, αν και η στάση του κόμματός τους δεν συνηγορεί σε κάτι  τέτοιο       

Ερωτηματικό  αποτελεί και η στάση των ανεξάρτητων σήμερα αλλά  εκλεγμένων με τη Χρυσή Αυγή  βουλευτών Μπούκουρα και  Αλεξόπουλου. 

0 σχόλια:

Ενημερωθείτε

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων

Δημοφιλείς αναρτήσεις