Στο facebook

Αρχειοθήκη

Από το Blogger.

ΑΝΑΖΗΤΕΙΣΤΕ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ

Πνευματική ιδιοκτησία & Αντιγραφή υλικού
Το περιεχόμενο του blog μας αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία του kastorianiestia.gr
H αναδημοσίευση υλικού σε άλλη ιστοσελίδα επιτρέπεται μόνο με την προϋπόθεση αναφοράς της πηγής με ενεργό link προς το πρωτότυπο άρθρο.

Πρόσφατα

9 Δεκεμβρίου 2014
Η επίσπευση της διαδικασίας για την προεδρική εκλογή αλλά και οι κίνδυνοι για την σταθερότητα της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε περίπτωση εθνικών εκλογών στην χώρα μας βρίσκονται στο επίκεντρο των σημερινών δημοσιευμάτων στον ξένο Τύπο.

«Η Ελλάδα από μόνη της υπερτονίζει την μακρά και επίπονη είναι η διαδικασία οικονομικής προσαρμογής των αδύναμων μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης» αναφέρει το δημοσίευμα της Wall Street Journal και αναφέρεται στην απόφαση της κυβέρνησης να επισπεύσει την διαδικασία εκλογής προέδρου:

«Υπό φυσιολογικές συνθήκες, αυτή η απόφαση δεν θα είχε καμία σημασία. Ο ρόλος του προέδρου της Δημοκρατίας στην Ελλάδα είναι συμβολικός. Ωστόσο, οι πολιτικοί που αντιτίθενται στην λιτότητα θεωρούν ότι αυτή η διαδικασία είναι και ψήφος εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση. Και σε περίπτωση που η βουλή δεν εκλέξει πρόεδρο, θα υπάρξουν εθνικές εκλογές την νέα χρονιά. Και αυτός είναι ο λόγος που ανησυχούν οι αγορές».

Εκτενές ρεπορτάζ για τις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα φιλοξενεί και ο βρετανικός Guardian, ο οποίος χαρακτηρίζει «στοίχημα» για την βιωσιμότητα της κυβέρνησης την απόφαση για επίσπευση των εκλογών. «Η πολιτική αστάθεια έχει επαναφέρει στο προσκήνιο τις φήμες ότι η Ελλάδα θα αναγκαστεί να βγει από την Ευρωζώνη, τις οποίες η χώρα έχει παλέψει να εξαφανίσει από το 2009».

Ρεπορτάζ για τις εξελίξεις στην χώρα μας φιλοξενούν και οι Financial Times, στο οποίο εξηγούν τον λόγο για τον οποίο είναι ιδιαίτερα σημαντική η διαδικασία για την εκλογή προέδρου. «Με τον ΣΥΡΙΖΑ να είναι πρώτος στις δημοσκοπήσεις, οι επενδυτές φοβούνται ότι σύντομα στην Ελλάδα θα έχουν την εξουσία πολιτικοί που αντιτίθενται στην ευρωπαϊκή πολιτική», αναφέρει ο δημοσιογράφος των FT.
ΣχετReal.gr

0 σχόλια:

Ενημερωθείτε

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων

Δημοφιλείς αναρτήσεις