Στο facebook

Αρχειοθήκη

Από το Blogger.

ΑΝΑΖΗΤΕΙΣΤΕ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ

Πνευματική ιδιοκτησία & Αντιγραφή υλικού
Το περιεχόμενο του blog μας αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία του kastorianiestia.gr
H αναδημοσίευση υλικού σε άλλη ιστοσελίδα επιτρέπεται μόνο με την προϋπόθεση αναφοράς της πηγής με ενεργό link προς το πρωτότυπο άρθρο.

Πρόσφατα

9 Δεκεμβρίου 2014
Στους ανεξάρτητους βουλευτές, στην κοινοβουλευτική ομάδα των Ανεξάρτητων Δημοκρατικών βουλευτών αλλά κυρίως στην ΔΗΜΑΡ, ελπίζει η κυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου προκειμένου να αντλήσει "ναι" για να συμπληρώσει τους 180 βουλευτές που θα απαιτηθούν στην τρίτη ψηφοφορία για την εκλογή του Σταύρου Δήμα στην Προεδρία της Δημοκρατίας.


Επίσης, κανείς δεν πρέπει να παραγνωρίσει και τους βουλευτές των ΑΝΕΛ κάποιοι από τους οποίους παρά τα όσα δηλώνουν δημοσίως φλερτάρουν έντονα με την ιδέα του "ναι".

Για να μην εκλεγεί πρόεδρος της Δημοκρατίας θα πρέπει να μην ψηφίσουν 121 βουλευτές. Οπότε το κλειδί βρίσκεται επί της ουσίας στους βουλευτές της ΔΗΜΑΡ και των ΑΝΕΛ καθώς μαζί με τον ΣΥΡΙΖΑ (71), το ΚΚΕ (12) και τους 16 βουλευτές της Χρυσής Αυγής, οι 12 των ΑΝΕΛ και οι 10 της ΔΗΜΑΡ συμπληρώνουν τον αριθμό που κάνει απαγορευτική την εκλογή.

Θα αντέξουν όμως οι κοινοβουλευτικές ομάδες ΔΗΜΑΡ και ΑΝΕΛ; Αυτό είναι το ερώτημα που θέτουν κάποιοι λέγοντας ότι για όλους τους βουλευτές η μη εκλογή προέδρου είναι ένα ρίσκο καθώς γνωρίζουν ότι μπορεί την Πρωτοχρονιά να είναι επί της ουσίας εκτός Βουλής.

Μέχρι στιγμής, κάνοντας τις πράξεις, τις οποίες θα κάνουμε μέχρι και την τρίτη ψηφοφορία, δηλαδή μέχρι τις 29 Δεκεμβρίου, έχουμε και λέμε:

127+28=155 (127 ΝΔ και 28 ΠΑΣΟΚ), 5+8=13 (5 Ανεξάρτητοι και 8 Ανεξάρτητοι Δημοκρατικοί Βουλευτές). Να σημειωθεί ότι ειδικά για τους Ανεξάρτητους Δημοκρατικούς βουλευτές οι Χρήστος Αηδόνης και Μίκα Ιατρίδη, κλίνουν προς το "ναι" αλλά δεν έχουν ξεκαθαρίσει ακόμα την στάση τους. Αντίθετα, σήμερα ο Βασίλης Καπερνάρος έγραψε στο facebook ότι για εκείνον δεν αλλάζει κάτι η υποψηφιότητα Δήμα.

Προσθέτοντας όλα τα παραπάνω φτάνουμε στους 168 βουλευτές.

Συνολικά οι ανεξάρτητοι βουλευτές είναι επτά. Από αυτούς οι 5 μπορούν εύκολα να προσμετρηθούν στα "ναι".
Πρόκειται για τους Σπύρο Λυκούδη, ο οποίος πρωτοστάτησε στην συλλογή υπογραφών για να υπάρξει συναίνεση και να βγεί Πρόεδρος από αυτή την Βουλή. Ο Βύρων Πολύδωρας ο οποίος έχει δηλώσει ότι αν εξαρτηθεί από την δική του ψήφο δεν θα αρνηθεί να πει το "ναι", ο Γρηγόρης Ψαριανός ο οποίος έχει πει ότι μπορεί να εκλέξει Πρόεδρο αυτή η Βουλή και πρέπει, ο Βασίλης Οικονόμου ο οποίος έχει πει ότι θα ψηφίσει ανάλογα με το πρόσωπο, και η Κατερίνα Μάρκου η οποία έχει δηλώσει ξεκάθαρα ότι θα πει "ναι".

Αίνιγμα παραμένει η στάση του Στάθη Μπούκουρα και του Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλου που έχουν φύγει από την Χρυσή Αυγή.

Ανεξάρτητοι Δημοκρατικοί Βουλευτές:

Εδώ τα πράγματα είναι ακόμα ανοικτά για κάποιους, ενώ για άλλους είναι ξεκάθαρα.
Στα όχι είναι οι: Πέτρος Τατσόπουλος, Οδυσσέας Βουδούρης, Μίμης Ανδρουλάκης, Χρυσούλα Γιαταγάνα, ο Θόδωρος Παραστατίδης, η Ραχήλ Μακρή και η Θεοδώρα Τζάκρη.

ΚΟΜΜΑΒΟΥΛΕΥΤΕΣΝΑΙΟΧΙ
ΝΔ127127-
ΣΥΡΙΖΑ71-71
ΠΑΣΟΚ2828-
ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ16-16
ΑΝΕΛ12-12
ΔΗΜΑΡ10-10
ΚΚΕ12-12

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣΨΗΦΟΣ
ΣΠΥΡΟΣ ΛΥΚΟΥΔΗΣΝΑΙ
ΒΥΡΩΝ ΠΟΛΥΔΩΡΑΣΝΑΙ
ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΨΑΡΙΑΝΟΣΝΑΙ
ΒΑΣΙΛΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥΝΑΙ
ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΚΟΥΝΑΙ
ΣΤΑΘΗΣ ΜΠΟΥΚΟΥΡΑΣ?
ΧΡΥΣΟΒΑΛΑΝΤΗΣΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ?

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣΝΑΙΟΧΙ
ΠΕΤΡΟΣ ΤΑΤΣΟΠΟΥΛΟΣ-
ΜΙΜΗΣ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ-
ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΑΠΕΡΝΑΡΟΣ-
ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΒΟΥΔΟΥΡΗΣ-
ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΤΑΒΡΗΣ-
ΧΡΗΣΤΟΣ ΑΗΔΟΝΗΣ?
ΜΙΚΑ ΙΑΤΡΙΔΗ?
ΚΩΣΤΑΣ ΓΙΟΒΑΝΟΠΟΥΛΟΣ-
ΧΡΥΣΟΥΛΑ ΓΙΑΤΑΓΑΝΑ-
ΘΟΔΩΡΟΣ ΠΑΡΑΣΤΑΤΙΔΗΣ-
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΣΑΠΙΔΗΣ-
ΡΑΧΗΛ ΜΑΚΡΗ-
ΠΑΡΗΣ ΜΟΥΤΣΙΝΑΣ-
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΕΛΑΣ-
ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΥΡΑΚΟΣ-
ΘΕΟΔΩΡΑ ΤΖΑΚΡΗ-
ΜΑΡΚΟΣ ΜΠΟΛΑΡΗΣ-
Πηγή: newsit.gr

0 σχόλια:

Ενημερωθείτε

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων

Δημοφιλείς αναρτήσεις