Στο facebook

Αρχειοθήκη

Από το Blogger.

ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ

ΑΝΑΖΗΤΕΙΣΤΕ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ

Πνευματική ιδιοκτησία & Αντιγραφή υλικού
Το περιεχόμενο του blog μας αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία του kastorianiestia.gr
H αναδημοσίευση υλικού σε άλλη ιστοσελίδα επιτρέπεται μόνο με την προϋπόθεση αναφοράς της πηγής με ενεργό link προς το πρωτότυπο άρθρο.

Πρόσφατα

23 Δεκεμβρίου 2014
Άρθρο του Δημήτρη Ιατρίδη

Το τελευταίο διάστημα εκδηλώνεται από ορισμένα τοπικά “μέσα ενημέρωσης” μια ενορχηστρωμένη προσπάθεια επηρεασμού της νέας Δημοτικής Αρχής, με σκοπό να “εγκαταλείψει την παρελθοντολογία”, όπως προφανώς αποκαλούν τον οικονομικό έλεγχο στα πεπραγμένα των προηγούμενων και με πνεύμα συναίνεσης (βλ. συγκάλυψης) να”ασχοληθεί σοβαρά με τα προβλήματα του Δήμου”!

Εκ πρώτης όψεως θα μπορούσε να εκληφθεί ως μια αθώα παραίνεση, προσαρμοσμένη στο πνεύμα των Χριστουγέννων, που κινείται ανάμεσα στο χριστιανικό “αγαπάτε  αλλήλους” και στο... πατουλίδειο “για την Ελλάδα ρε γαμώτο”...
Αν δεν υπήρχε η δεύτερη φάση του σχεδίου, που προβλέπει την συκοφάντηση των στελεχών του Δήμου με... αποκαλύψεις περί “όνου σκιάς” και με σκοπό τον εξαναγκασμό τους στην παραδοχή του συμψηφισμού, για να σταματήσει εδώ κάθε διάθεση αναμόλχευσης του παρελθόντος...
Προφανώς  για κάποιους το πνεύμα των Χριστουγέννων, έγινε συνώνυμο με τον νόμο περί “ευθύνης υπουργών” με τον οποίο αμνηστεύθηκαν όλα τα πολιτικά αδικήματα του παρελθόντος!
Θα περίμενε κανείς  από τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, να πρωταγωνιστήσουν στην αποκάλυψη κάθε εστίας διαφθοράς, εντός της τοπικής αυτοδιοίκησης, όπως προβλέπει άλλωστε κι ο θεσμικός τους ρόλος. 
Ακόμα  και η υποψία συγκάλυψης τέτοιων φαινομένων, θα έπρεπε να περνάει από το μικροσκόπιο της δημοσιογραφικής έρευνας. 
Κάτι τέτοιο εδώ, όμως, δεν γίνεται ορατό δια γυμνού οφθαλθμού!
Αντίθετα είναι εξόφθαλμη η προσπάθεια αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης σε ζητήματα ήσσοντος σημασίας, που οδηγεί κατευθείαν στην συγκάληψη και την παραγραφή!
Η αλήθεια είναι ότι γινόμαστε στο ίδιο έργο θεατές αλλά η ιστορία επαναλαμβάνεται μόνο ως φάρσα...
Όταν αποκαλύφθηκε  για πρώτη φορά η κρίση χρέους της Ελλάδας και οι διεθνείς  τοκογλύφοι κινδύνευαν να μείνουν με τα ομόλογα στο χέρι... το πρώτο πράγμα που σκέφθηκαν να αποφύγουν, ήταν ο λογιστικός έλεγχος του χρέους, για να μην αποκαλυφθεί η δομή του που το χαρακτηρίζει επαχθές και παράνομο. 
Όταν στα Δημοτικά Συμβούλια αποκαλύφθηκε το τεράστιο χρέος της ΔΕΥΑΚ και των άλλων δημοτικών επιχειρήσεων, που κατανεμήθηκε στους δημότες μέσω των λογαριασμών της επιχείρησης, κάποιοι αυτόκλητοι “προστάτες” το μόνο που σκέφθηκαν ήταν να αποφύγουν τον διαχειριστικό έλεγχο, για να μην αποκαλυφθεί και πάλι η δομή του χρέους!
Συμπτώσεις ή μήπως απλή αντιγραφή της μεθοδολογίας των άλλων;

0 σχόλια:

Ενημερωθείτε

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων

Δημοφιλείς αναρτήσεις