Στο facebook

Αρχειοθήκη

Από το Blogger.

ΑΝΑΖΗΤΕΙΣΤΕ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ

Πνευματική ιδιοκτησία & Αντιγραφή υλικού
Το περιεχόμενο του blog μας αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία του kastorianiestia.gr
H αναδημοσίευση υλικού σε άλλη ιστοσελίδα επιτρέπεται μόνο με την προϋπόθεση αναφοράς της πηγής με ενεργό link προς το πρωτότυπο άρθρο.

Πρόσφατα

29 Δεκεμβρίου 2014
Η προκήρυξη των πρόωρων εκλογών δεν φαίνεται να αιφνιδίασε τα εκλογικά επιτελεία των κομμάτων σε τοπικό επίπεδο, τα οποία σαν έτοιμα από καιρό, είχαν στην διάθεσή τους τις λίστες με τα ονόματα των "αυτοπροτεινόμενων" υποψηφίων, που θα διεκδικήσουν τις δύο βουλευτικές έδρες της περιφερειακής ενότητας Καστοριάς
Στο ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας, δεν φαίνεται ότι θα υπάρξουν ουσιαστικές μεταβολές, που θα δίνουν το στίγμα της ανανέωσης.

 Εκτός από τα ήδη γνωστά ονόματα, που υπήρξαν στο ψηφοδέλτιο των εκλογών του 2012 δηλ. της Μαρίας Αντωνίου, του Σταύρου Μαγαλιού και του Ζήση Τζηκαλάγια,  θα υπάρξουν   μερικές προσθαφαιρέσεις της τελευταίας στιγμής που θα προέλθουν από τις σχετικές πιέσεις των ενδιαφερομένων. 
Μεταξύ των ονομάτων που φέρονται να διεκδικούν μια θέση στο ψηφοδέλτιο είναι εκείνο του πρώην αντιπεριφερειάρχη Δημήτρη Σαββόπουλου, του πρώην νομάρχη Κώστα Λιάντση και του πρώην δημάρχου Καστοριάς Μανώλη Χατζησυμεωνίδη. 
Ενώ απομακρύνεται το ενδεχόμενο να είναι υποψήφιοι ορισμένα περιφερειακά στελέχη δεύτερης γραμμής όπως αυτό του Γιώργου Πετκανά  και κάποιων άλλων που είχαν εκδηλώσει έντονο ενδιαφέρον το προηγούμενο διάστημα, με συνεχείς καθόδους στην Αθήνα...
Πιο θολό εμφανίζεται το τοπίο στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο έγινε το "μήλο της Έριδος" ανάμεσα στις δύο αντιμαχόμενες παρατάξεις, που διεκδικούν για λογαριασμό τους την βουλευτική έδρα της Καστοριάς, την οποία σήμερα κατέχει ο Βαγγέλης Διαμαντόπουλος. 
Σ΄ αυτό αν προστεθεί η διεκδίκηση έστω μιας θέσης στο ψηφοδέλτιο από την πλευρά της συνεργαζόμενης ΔΗΜ.ΑΡ μετά την εκπεφρασμένη εκλογική συνεργασία των δύο κομμάτων, τότε τα πράγματα περιπλέκονται ακόμα περισσότερο!
Από την πλευρά του βουλευτή τα πράγματα είναι πιο ξεκάθαρα και υπάρχει σαφή προτίμηση για την υποψηφιότητά του. Ενώ από την άλλη πλευρά τα μόνα ονόματα που ακούγονται μέχρι στιγμής, είναι της κτηνιάτρου Ολυμπίας Τεληγιορίδου και του δημοτικού συμβούλου της μειοψηφίας Νίκου Βασιλειάδη ο οποίος φέρεται ότι τον τελευταίο καιρό συνομιλεί τακτικά με την κεντρική επιτροπή του κόμματος για την υποψηφιότητά του.
Με ψηφοδέλτιο - έκπληξη αναμένεται να κατέβει το Πασόκ στην Καστοριά, με αρκετά παλαιά και δοκιμασμένα στελέχη του χώρου, τα οποία θα διεκδικήσουν με αξιώσεις την μία έδρα της Καστοριάς.
Ειδικά στην περίπτωση που κατεβάσει ψηφοδέλτιο το νεόκοπο κόμμα του Γιώργου Παπανδρέου και καταφέρει να εγκλωβίσει αρκετούς από τους ψηφοφόρους, που έδωσε... "δανεικούς" στον ΣΥΡΙΖΑ κατά τις εκλογές του 2012, λόγω της γνωστής διαμάχης του Φίλιππου Πετσάλνικου με τα στελέχη του χώρου!
Από τα ονόματα που ακούγονται, περισσότερες πιθανότητες συγκεντρώνουν αυτά του Νίκου Δόϊκου, που έδωσε το παρόν του στην πρόσφατη ομιλία του Βενιζέλου στην Καστοριά, του Δημήτρη Μήρτσιου, του Παναγιώτη Κωστούλα, από την νέα γενιά,    του  Απόστολου Κιοσσέ πρώην δημάρχου Αγίων Αναργύρων, του Χρήστου Γκοσλιόπουλου, πρώην δημάρχου Νεστορίου, ο οποίος δεν κρύβει το ενδιαφέρον του για μια θέση στην κεντρική πολιτική σκηνή. 
Ερωτηματικό παραμένει η στάση του Θωμά Αναστασίου, ο οποίος  ήταν υποψήφιος στις προηγούμενες εκλογές και διατηρεί ιδιαίτερους δεσμούς με τον αρχηγό του κόμματος. 
Αν τελικά κατεβάσει ψηφοδέλτιο στην Καστοριά, το κόμμα του Γιώργου Παπανδρέου, τα πιθανότερα ονόματα που ακούγονται είναι των Θεόδωρου Ζήση και Αλεξάνδρας Λυγούρα,  ενώ δεν αποκλείεται να "επιστρατευθούν" και παλαιότερα στελέχη όπως ο Θεόδωρος Βραγγάλας που πρόσκεινται στον Φ. Πετσάλνικο.

0 σχόλια:

Ενημερωθείτε

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων

Δημοφιλείς αναρτήσεις