Στο facebook

Αρχειοθήκη

Από το Blogger.

ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ

ΑΝΑΖΗΤΕΙΣΤΕ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ

Πνευματική ιδιοκτησία & Αντιγραφή υλικού
Το περιεχόμενο του blog μας αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία του kastorianiestia.gr
H αναδημοσίευση υλικού σε άλλη ιστοσελίδα επιτρέπεται μόνο με την προϋπόθεση αναφοράς της πηγής με ενεργό link προς το πρωτότυπο άρθρο.

Πρόσφατα

10 Δεκεμβρίου 2014
ΑΠΟΥΣΑ Η Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ!

  Με την παρουσία στελεχών και μελών του ΣΥΡΙΖΑ  αλλά και με την απουσία   της Νομαρχιακής Επιτροπής Καστοριάς    του κόμματος, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της περασμένης Δευτέρας στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, ο τέταρτος κατά σειρά δημόσιος απολογισμός της δραστηριότητας του βουλευτή Βαγγέλη Διαμαντόπουλου. 
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση
δημοσιογράφου, για το οξύμωρο της εικόνας που εμφάνισε η συγκέντρωση, ο βουλευτής απέφυγε να σχολιάσει την συμπεριφορά των συντρόφων του της Νομαρχιακής Επιτροπής και περιορίστηκε να  υπογραμμίσει την δική του παρουσία σ΄ όλους τους κοινωνικούς αγώνες, μέσα από τις γραμμές του ΣΥΡΙΖΑ. 
Στην εισαγωγή της ομιλίας του ο Β. Διαμαντόπουλος έκανε μια περιγραφή του κλίματος που επικρατεί στην κεντρική πολιτική σκηνή με την κατάθεση του προϋπολογισμού και των συνεπειών της πολιτικιής των μνημονίων στην ελληνική κοινωνία. 
Συγκεκριμένα ανέφερε ότι: “Ο τέταρτος δημόσιος απολογισμός των δραστηριοτήτων μας έρχεται σε μια περίοδο όπου στην βουλή έχει κατατεθεί το σχέδιο του κρατικού προϋπολογισμού για το 2015. Ένας προϋπολογισμός που συνεχίζει την πολιτική της λιτότητας η οποία ασκείται απαρέγκλιτα στα χρόνια της τελευταίας μνημονιακής συγκυβέρνησης. Αξίζει να σημειώσουμε ότι αυτός ο προϋπολογισμός επιβεβαιώνει για μια ακόμη χρονιά ότι η μνημονιακή πολιτική της λιτότητας θα συνεχιστεί. Μια πολιτική η οποία έχει επιφέρει την βιαιότερη αναδιανομή πλούτου από τα φτωχά και μεσαία στρώματα προς τις εγχώριες ελίτ. 
Η συγκέντρωση του 56% του πλούτου στα χέρια μόλις του  (1%) καθώς και το γεγονός ότι τέσσερα εκατομμύρια συμπολίτες μας βρίσκονται κάτω από το όριο της φτώχειας συνηγορούν στο παραπάνω. Ο προϋπολογισμός που κατατέθηκε εμπεριέχει περικοπές στις δαπάνες που αφορούν το κοινωνικό κράτος, σε τομείς όπου συμβάλλουν καθοριστικά στην συνοχή της κοινωνίας. Συγκεκριμένα περιέχει περικοπές στο Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, στο Υπουργείο Παιδείας καθώς και στο Υπουργείο Υγείας. Τέλος, και αυτός ο προϋπολογισμός, πιστός στο νεοφιλελεύθερο δόγμα των αγορών και της ιδιωτικής πρωτοβουλίας, εμφανίζει ξανά μείωση των δημόσιων επενδύσεων. Σε ό,τι αφορά το νομό μας στον προϋπολογισμό για την τοπική αυτοδιοίκηση προβλέπεται μείωση των δαπανών κατά 62% (από 466.392 το 2014 στις 287.500 για το 2015). 
Η δική μας πολιτική πρόταση για την έξοδο από την κρίση αλλά και για την ανάκτηση της κοινωνικής δικαιοσύνης στηρίζεται στην κεντρική ιδέα της ανάσχεσης των πολιτικών λιτότητας. η ασκούμενη πολιτική είναι η πιο ακραία ταξική πολιτική που έχει ασκηθεί τα χρόνια της μεταπολιτευτικής περιόδου και είναι υπεύθυνη τόσο για το γεγονός της συνέχισης της οικονομικής κρίσης και των συνεπειών της όσο, επίσης και για τις οικονομικές και κοινωνικές ανισότητες που εμφανίζονται στο εσωτερικό της χώρας.
  Στην συνέχεια ο βουλευτής Καστοριάς έκανε έναν απολογισμό του κοινοβουλευτικού έργου του, μέσα από την συμμετοχή του στην Διαρκή Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων, στην Επιτροπή Απολογισμού και Γενικού Ισολογισμού του Κράτους και Ελέγχου της Εκτέλεσης του Προϋπολογισμού του Κράτους καθώς και στην Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Έρευνας και Τεχνολογίας. 
Ανάμεσα στις ερωτήσεις που κατατέθηκαν από τον βουλευτή και αφορούν τον νομό της Καστοριάς είναι:
- Οι αδιάθετες ποσότητες φασολιών Π.Γ.Ε. Καστοριάς και παράνομες “Ελληνοποιήσεις” τους. 
-Διεκδίκηση τελών που βεβαιώνονται και εισπράττονται από το Ελληνικό Δημόσιο για ενεργείς παραχωρήσεις μεταλλείων σύμφωνα με τον ν. 4042/12. 
-Καταχώρηση δημοσιεύσεων και διαφημίσεων δημόσιων φορέων στον τοπικό τύπο. 
- Άδικες οι απαιτήσεις του ΟΑΕΕ Καστοριάς προς τους ασφαλισμένους του έπειτα από λάθος της υπηρεσίας. 
- Η υποβάθμιση της ποιότητας των υδατορέματος Γκιόλε Καστοριάς και ο έλεγχος των αποβλήτων βιομηχανικών / μεταποιητικών μονάδων στις παραποτάμιες περιοχές των νομών Καστοριάς και Κοζάνης. 
- Εισοδηματική ενίσχυση σε οικογένειες που κατοικούν μόνιμα σε ορεινές και μειονεκτικές περιοχές κατά την έννοια της οδηγίας 75/268/ΕΟΚ. 
- Διατάραξη της οικολογικής και περιβαλλοντικής ισορροπίας του οικοσυστήματος του νομού Καστοριάς και ιδιαίτερα της λίμνης Ορεστιάδας. 
- Οξυμμένο παραμένει το πρόβλημα παράνομων /ελληνοποιήσεων/ φασολιών Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης Καστοριάς και Πρεσπών.

0 σχόλια:

Ενημερωθείτε

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων

Δημοφιλείς αναρτήσεις