Στο facebook

Αρχειοθήκη

Από το Blogger.

ΑΝΑΖΗΤΕΙΣΤΕ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ

Πνευματική ιδιοκτησία & Αντιγραφή υλικού
Το περιεχόμενο του blog μας αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία του kastorianiestia.gr
H αναδημοσίευση υλικού σε άλλη ιστοσελίδα επιτρέπεται μόνο με την προϋπόθεση αναφοράς της πηγής με ενεργό link προς το πρωτότυπο άρθρο.

Πρόσφατα

10 Δεκεμβρίου 2014
 Χρονογράφημα του Χρήστου Γιούτσου

 Το επαγγελματικό ποδόσφαιρο, όπως είναι δομημένο, το ξεύρουμε όλοι. Είναι το ποδόσφαιρο των  μεγαλοϊδιοκτητών των στημένων παιχνιδιών, της μεγάλης ακροαματικότητας, των δικαστικών αποφάσεων και των μεγάλων συμφερόντων. 
  Υπάρχει όμως κι ένα άλλο ποδόσφαιρο. Αυτό που όλοι ξέρουμε σαν εραστιτεχνικό. 
Αυτο που παίζεται στα μικρά γήπεδα των συνοικιών και των χωριών. Με τους λίγους φίλαθλους και τις πολλές ελλείψεις. Πολλές φορές κάτω από δύσκολες συνθήκες. 

Το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο στηρίζεται στον “πατριωτισμό” των διοικητικών μελών και φίλων. Αυτό το ποδόσφαιρο το μόνο που γνωρίζει είναι η δημαγωγία και η αδιαφορία των κυβερνήσεων. 
Αδιαφορούν για το ερασιτεχνικό οι κυβερνήσεις, όταν στηρίζουν τις επαγγελματικές κατηγορίες ποικιλοτρόπως. Η βάση του ποδοσφαίρου και βέβαια είναι το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο και χρειάζεται την γεναία υποστήριξη του κράτους. 
Όταν το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο δεν θα στηρίζεται μόνον στο πάθος του διοικητικού μέλους του, όταν οι επιχορηγήσεις θα μπορούν να καλύπτουν λογικό μέρος  από τις δαπάνες του, όταν οι εγκαταστάσεις βελτιωθούν, όταν η επιστήμη μπει στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, τότε μόνο θα έλθουν καλύτερες μέρες γενικότερα για τον αθλητισμό. 
Τότε θα γίνει και ο αιμοδότης του επαγγελματικού περιορίζοντας και τις “εισαγωγές” ξένων ποδοσφαιριστών που κοστίζουν πολύ μεγάλα ποσά. Βέβαια όλοι δέχονται ότι το ερασιτεχνικό είναι η ελπίδα για ένα καλύτερο ποδόσφαιρο όσοι όμως μένουν στα λόγια το μόνο που κάνουν είναι να το προδίδουν. 
Οι κυβερνήσεις δίνουν υποσχέσεις γενικές αφηρημένες, και μπόλικες ευχές. 
Γιατί όμως το κάνουν αυτό; 
Γιατί στα ζητήματα του αθλητισμού τουλάχιστον δεν εκσυχρονίζονται; 
Δεν βλέπουν τι γίνεται γύρω τους; 
Και βλέπουν και αφουγκράζονται. 
Γνωρίζουν ότι ο ερασιτεχνικός αθλητισμός είναι δικαίωμα ότι συμβάλλει στην ψυχοσωματική ανάπτυξη της νεολαίας, ότι πρέπει να ενταχθεί στην κρατική κοινωνική πολιτική. 
Δεν μπορούν όμως να το κάνουν γιατί το οικονομικό τους πρόγραμμα, περιορίζει τις κοινωνικές δαπάνες και πριμοδοτεί τους μεγαλοεπιχειρηματίες όπου υπάρχει η ασυδοσία της οικονομικής ολιγαρχίας σε βάρος των εργζομένων και της νεολαίας. Αυτή η ποιοτική είναι στην πράξη αντίθετη με την ανάπτυξη του αθλητισμού. Γι΄ αυτό το πρόγραμμά τους είναι ευχολόγιο, κενό ουσιαστικού περιεχομένου “μια από τα ίδια”, σύμφωνα με την λαϊκή ρήση.
Τα παχιά λόγια, η προχειρότητα, το ψέμα φαντάζουν πιο χοντροκομμένα όταν παρουσιάζουν προγράμματα μη πραγματοποιήσημα. 
Οι άνθρωποι όμως που αγαπούν το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο ασχολούνται με μεράκι και θυσίες για την ανάπτυξή του, βιώνοντας μύριες δύο δυσκολίες. 
Ως πότε όμως;

0 σχόλια:

Ενημερωθείτε

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων

Δημοφιλείς αναρτήσεις