Στο facebook

Αρχειοθήκη

Από το Blogger.

ΑΝΑΖΗΤΕΙΣΤΕ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ

Πνευματική ιδιοκτησία & Αντιγραφή υλικού
Το περιεχόμενο του blog μας αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία του kastorianiestia.gr
H αναδημοσίευση υλικού σε άλλη ιστοσελίδα επιτρέπεται μόνο με την προϋπόθεση αναφοράς της πηγής με ενεργό link προς το πρωτότυπο άρθρο.

Πρόσφατα

26 Δεκεμβρίου 2014
Μετά τη γέννηση του Χριστού κανένας δεν μπορούσε να φανταστεί ότι αιώνες αργότερα αυτό το γεγονός θα γιορτάζονταν από ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού της Γης, και αυτό γιατί κατά τους πρώτους αιώνες δεν είχε διευκρινιστεί η ακριβής ημερομηνία γέννησης του θεανθρώπου. Παρόλα αυτά, τα Χριστούγεννα είναι, πια, μια γιορτή που λατρεύεται από μικρούς και μεγάλους για διαφορετικούς λόγους κάθε φορά.


Ωστόσο, υπήρξε μια εποχή που ο εορτασμός των Χριστουγέννων ήταν παράνομος και δεν μιλάμε μόνο για εποχές πολέμων ή σκλαβωμένους λαούς, όπως η Ελλάδα κατά τη διάρκεια της τουρκοκρατίας, γεγονός που ακούγεται φυσιολογικό αλλά μιλάμε για το μακρινό 1650 περίπου, όταν οι Πουριτανοί που κατέλαβαν την εξουσία στην Αγγλία και απαγόρευσαν τα Χριστούγεννα, καθώς τα είχαν συνδυάσει με το αλκοόλ που έρεε άφθονο κατά τη διάρκεια των εορτασμών.

Μάλιστα, το 1687 ο εορτασμός των Χριστουγέννων χαρακτηρίστηκε ατιμωτικός για το πρόσωπο του Χριστού, γιατί οι άνθρωποι επιδίδονταν σε μια σειρά από αμαρτωλές πράξεις,σύμφωνα με τις ιδεολογίες που επικρατούσαν ήδη από τον  Μεσαίωνα. Ενώ, λίγα χρόνια αργότερα ήρθε και η πρώτη επίσημη καταδίκη του εορτασμού των Χριστουγέννων από τον αιδεσιμότατο της εποχής, τον Cotton Mather, που έβρισκε την ευθυμία των ημερών αμαρτωλή.

Το ίδιο ίσχυε και για την υπόλοιπη Ευρώπη, όπου σταδιακά οι όπου είχε μεταδοθεί σκοταδισμός του Μεσαίωνα, η πλήρης αποκατάσταση της γιορτής των Χριστουγέννων ήρθε, όταν, πια, οι άνθρωποι απέκτησαν περισσότερες  ελευθερίες και δικαιώματα, όπως αυτό της ανεξιθρησκίας , όπου επέτρεπε τη λατρεία οποιασδήποτε θρησκείας.

0 σχόλια:

Ενημερωθείτε

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων

Δημοφιλείς αναρτήσεις