Στο facebook

Αρχειοθήκη

Από το Blogger.

ΑΝΑΖΗΤΕΙΣΤΕ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ

Πνευματική ιδιοκτησία & Αντιγραφή υλικού
Το περιεχόμενο του blog μας αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία του kastorianiestia.gr
H αναδημοσίευση υλικού σε άλλη ιστοσελίδα επιτρέπεται μόνο με την προϋπόθεση αναφοράς της πηγής με ενεργό link προς το πρωτότυπο άρθρο.

Πρόσφατα

1 Δεκεμβρίου 2014
Αίσθηση έχει προκαλέσει το χθεσινό φύλλο της ιστορικής βρετανικής εφημερίδας Sunday Times, το οποίο φιλοξενεί άρθρο Ελληνίδας ανταποκρίτριας στην Αθήνα για την ανασκαφή της Αμφίπολης και το οποίο αποκαλεί τα Σκόπια «Μακεδονία».

Συγκεκριμένα, γράφει ότι «τα υπολείμματα (του νεκρού) αποκαλύφθηκαν νωρίτερα κατά τον τρέχοντα μήνα (Νοέμβριο), μέσα σε μια θολωτή κατασκευή η οποία σχημάτιζε έναν από τους ιερούς θαλάμους εντός ενός τεράστιου τάφου, περίπου 375 μίλια (603,5 χλμ) βόρεια των Αθηνών, κοντά στα σύνορα με τη Μακεδονία».

Το σύντομο άρθρο έχει τίτλο «Τάφος που ανακαλύφθηκε στην καρδιά της γης του Αλεξάνδρου κάνει τους Έλληνες να “τρώγονται” από αγωνία (has Greeks agog)» και μεταξύ άλλων σημειώνει ότι η κληρονομιά του στρατηλάτη έχει γίνει αντικείμενο έριδας μεταξύ της Ελλάδας και των Σκοπίων.

«Το ταφικό μνημείο, θαμμένο κάτω από τον αμμώδη λόφο Καστά, έχει προβληθεί σε τηλεοπτικά ντοκιμαντέρ, ενώ ήδη το έχουν επισκεφθεί διασημότητας και προσωπικότητες του δημόσιο βίου, όπως ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος ενθουσιάστηκε στο να δώσει δημοσιότητα σε κάποια καλά νέα τη στιγμή που πασχίζει να ανοικοδομήσει την κατεστραμμένη οικονομία της χώρας», αναφέρει η ανταποκρίτρια των Sunday Times.

Στο κείμενο, μάλιστα, γράφει και για τη Βεργίνα σημειώνοντας ότι «τον προηγούμενο μήνα ήρθε η επιβεβαίωση πως τα οστά που έχουν ανακαλυφθεί περίπου 40 μίλια μακριά ανήκουν στον πατέρα του Αλεξάνδρου, εύρημα το οποίο άρπαξε αμέσως η κυβέρνηση για να αντικρούσει τους ισχυρισμούς της Μακεδονίας ότι ο Αλέξανδρος είναι κομμάτι της δικής τους ιστορίας και όχι της ελληνικής».

Το άρθρο κλείνει παραθέτοντας τη δήλωση του καθηγητή κοινωνιολογίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, Χρήστου κεχαγιά, ο οποίος σημειώνει ότι «Το μνημείο αναζωογονεί τις ελπίδες των Ελλήνων, οι οποίοι θεωρούν ότι, παρά το σκληρό αγώνα για επιβίωση, υπάρχει ένα ιερό δισκοπότηρο που θα τους συνδέσει ξανά με μια περίοδο δόξας και τιμής».

0 σχόλια:

Ενημερωθείτε

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων

Δημοφιλείς αναρτήσεις