Στο facebook

Αρχειοθήκη

Από το Blogger.

ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ

ΑΝΑΖΗΤΕΙΣΤΕ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ

Πνευματική ιδιοκτησία & Αντιγραφή υλικού
Το περιεχόμενο του blog μας αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία του kastorianiestia.gr
H αναδημοσίευση υλικού σε άλλη ιστοσελίδα επιτρέπεται μόνο με την προϋπόθεση αναφοράς της πηγής με ενεργό link προς το πρωτότυπο άρθρο.

Πρόσφατα

13 Ιανουαρίου 2015
Η εξαγγελία των εκλογών της 25ης Ιανουαρίου από τον πρωθυπουργό της χώρας, έπειτα από την αποτυχημένη προσπάθεια εκλογής ΠτΔ με κάθε εκβιαστικό μέσο, έθεσε τέλος στην πολιτική ζωή άλλης μιας μνημονιακής κυβέρνησης.
Πέρασαν περισσότερα από δυόμιση χρόνια από τις εκλογές του Μαΐου 2012, ίσως τις πιο σημαδιακές εκλογές για την αντίδραση της Ελληνικής κοινωνίας και την αρχή της ανατροπής του νεοφιλελεύθερου πειράματος που έχουμε υποστεί.

Ήταν τότε που πήρα μια σημαντική απόφαση, πιεζόμενος από αυτό που ζούσαμε σχεδόν όλοι οι άνθρωποι της γενιάς μου, και έκανα ένα τεράστιο βήμα για την φιλοσοφία και στάση ζωής μου μέχρι τότε, πως η αλλαγή έρχεται μόνο με τους αγώνες του λαού “από τα κάτω”.
Εκείνη την εποχή ο ΣΥΡΙΖΑ, αν δεν αντιμετώπιζε δυσκολία να συγκροτήσει ψηφοδέλτια, σίγουρα δεν έβρισκε νέους ανθρώπους με αγώνες στα κινήματα, εκτός κόμματος, που να θέλουν να εκτεθούν ως υποψήφιοι. Για να λέμε την αλήθεια, ένα μεγάλο κομμάτι ακόμη και των ψηφοφόρων του Μαΐου ψήφιζε στα “βουβά”. Η ανάγκη να κατακτηθεί η κυβέρνηση ως εργαλείο του λαϊκού κινήματος καθώς και η διορατικότητα πως ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να το κάνει, με έκανε να ενταχθώ στο πιο ριζοσπαστικό και προοδευτικό κόμμα της αριστεράς, τότε – τον Μάιο – που όσοι πιστεύαμε πως θα είμαστε δεύτεροι και το δηλώναμε δημόσια θεωρούμασταν γραφικοί.
Έτσι λοιπόν αποδέχτηκα την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ Καστοριάς και από τότε δίνω την μάχη μαζί με τη συντριπτική πλειοψηφία των συντροφισσών και των συντρόφων που γνώρισα τότε και εξακολουθώ να μαθαίνω από την τεράστια εμπειρία τους. Το αποτέλεσμα ήταν στις εκλογές του Ιουνίου να εκλέξουμε αριστερό βουλευτή στον νομό Καστοριάς για πρώτη φορά μετά την εκλογή του Ανδρέα Τζήμα (Σαμαρινιώτη) το 1936.
Από την πρώτη στιγμή είχα δηλώσει πως “δεν θα είμαι ο βουλευτής που είχατε συνηθίσει”, όχι για να λανσάρω ένα διαφορετικό προφίλ αλλά γιατί αυτό έκρινα πως χρειαζόταν, για τους αγώνες που έπρεπε να δοθούν αλλά κυρίως για την κοινωνία που πρέπει να χτίσουμε.
Στάθηκα μαχητικά δίπλα σε κάθε κίνημα και δίκαιο αγώνα των λαϊκών στρωμάτων από την Καστοριά, τους δρόμους της Αθήνας ως τα βουνά της Χαλκιδικής.
Μετέφερα δεκάδες προβλήματα και αιτήματα της Καστοριάς στο Ελληνικό Κοινοβούλιο πάντα μέσα από την οπτική της ριζοσπαστικής αριστεράς.
Προσπάθησα να δημιουργήσω έναν νέο θεσμό για τη δημόσια λογοδοσία των αιρετών με τους τέσσερις Ανοιχτούς Δημόσιους Απολογισμούς μου.
Άνοιξα “μέτωπο” με τη διαπλοκή, τον παραγοντισμό και τον οχετό των αργυρώνητων “δημοσιογράφων”, άντεξα τη λάσπη και τη διαστρέβλωση από τα διαπλεκόμενα συμφέροντα και περιμένω ακόμη να αποδοθεί δικαιοσύνη για το δημόσιο λιντσάρισμα που επιχειρήθηκε εναντίον μου με την υπόθεση της “Μονταζιέρας”.
Στις 25 Ιανουαρίου θα προκύψει νέα σύνθεση για το Ελληνικό Κοινοβούλιο. Σε αυτή θα πρέπει η κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ από τη μία να έχει πλειοψηφία για να εφαρμοστεί στο ακέραιο το πρόγραμμά μας και να διαπραγματευτούμε με τους όρους που θέλουμε και από την άλλη να απαρτίζεται από βουλευτές διορατικούς, μαχητικούς, έτοιμους και αποφασισμένους για τους αγώνες που πρέπει να δοθούν, ικανούς να αντέχουν όλη την πίεση που θα ασκηθεί από τον αντίπαλο με θεμιτά και αθέμιτα μέσα.
Βάζοντας τον πήχη ψηλά προσπάθησα τα δυόμιση χρόνια που μου κάνατε την τιμή να σας εκπροσωπήσω στο Ελληνικό Κοινοβούλιο να ανταποκριθώ όσο καλύτερα μπορούσα, διδασκόμενος μέσα από τυχόν λάθη και παραλείψεις, ατσαλώνοντας τη θέλησή μου να αγωνιστώ για μια δικαιότερη κοινωνία.
Σε αυτές τις εκλογές θα είμαι υποψήφιος ξανά στο νομό Καστοριάς, κόντρα στην παραφιλολογία που σκοπίμως διακινείται, διεκδικώντας την τιμή να σας εκπροσωπήσω και πάλι στην επόμενη ιστορική βουλή που θα προκύψει, μέσα από το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ και τον κοινό αγώνα με τις συντρόφισσες και τον σύντροφο που το απαρτίζουμε.

Πάντα μπροστά για τη νίκη, μέχρι τα όνειρα μας να δικαιωθούν!!!

0 σχόλια:

Ενημερωθείτε

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων

Δημοφιλείς αναρτήσεις