Στο facebook

Αρχειοθήκη

Από το Blogger.

ΑΝΑΖΗΤΕΙΣΤΕ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ

Πνευματική ιδιοκτησία & Αντιγραφή υλικού
Το περιεχόμενο του blog μας αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία του kastorianiestia.gr
H αναδημοσίευση υλικού σε άλλη ιστοσελίδα επιτρέπεται μόνο με την προϋπόθεση αναφοράς της πηγής με ενεργό link προς το πρωτότυπο άρθρο.

Πρόσφατα

23 Ιανουαρίου 2015
 Ανέκαθεν η τύχη της Ελλάδας κρέμονταν από ένα δίλημμα: Στην αρχαιότητα είχαμε το γνωστό “Ή ταν ή επί τας”
Λίγο πριν την άλωση της Κωνσταντινούπολης οι πολιορκημένοι είχαν να επιλέξουν ανάμεσα στην παπική “τιάρα” και το τουρκικό “φακιόλι”. 
Στα χρόνια της ελληνικής επανάστασης κυριαρχούσε το ηρωϊκό “Ελευθερία ή θάνατος”. 

Αμέσως μετά την μεταπολίτευση ο λαός βρέθηκε μπροστά στο δίλημμα “Καραμανλής ή τανκς” Και όταν ξεκίνησε η πολιτιστική επανάσταση είχε να επιλέξει ανάμεσα στο   “Νταλάρας ή Πανούσης”. 
Τώρα που ακροβατούμε πάνω στο τεντωμένο σχοινί του Grexit η επιλογή  είναι “Σαμαράς ή Τσίπρας”. 
Στο τέλος όμως αποδείχθηκε ότι τα περισσότερα από τα διλήμματα ήταν πλασματικά, για να κατευθύνουν τον λαό εκεί που ήθελαν οι ηγεσίες του!
Ας πάρουμε για παράδειγμα το τελευταίο δίλλημμα “Σαμαράς ή Τσίπρας”, που προβάλλεται και από τις δύο πλευρές ως “καθοριστικό” για το μέλλον της χώρας!
Φαινομενικά έτσι όπως τοποθετείται, σημαίνει παραμονή ή όχι της χώρας στην ευρωζώνη και κατ΄ επέκταση ευρώ ή δραχμή. 
Επί της ουσίας όμως κανένα από τα δύο δεν ισχύει, αφού κανένας από τους δύο πολιτικούς αρχηγούς δεν εγγυάται την πορεία της χώρας προς την μία ή την άλλη κατεύθυνση.
Ούτε ο Αντώνης Σαμαράς μπορεί να εγγυηθεί ότι θα τελεσφορήσουν οι διαπραγματεύσεις με τους ευρωπαίους δανειστές και θα παραμείνει η χώρα στο ευρώ. Ούτε ο Αλέξης Τσίπρας μπορεί να διασφαλίσει ότι θα αποδώσουν οι πιέσεις του για αλλαγή πολιτικής στην Κομισιόν και δεν θα αποφύγουμε το μοιραίο...
Γι΄ αυτό επέλεξαν και οι δύο να καταφύγουν στην λαϊκή βούληση, για να αποκτήσουν άλλοθι και να εφαρμόσουν στο τέλος αυτά που έχουν προαποφασίσει με την τρόϊκα!
Όπως έγινε και με τις εκλογές του 2012, που βάφτισαν την λιτότητα ως “ανάπτυξη” σαν τους καπουτσίνους καλόγερους που βάφτιζαν “ψάρι” το κοτόπουλο για να το καταβροχθίσουν!
Στο τέλος, ο λαός που είναι καχύποπτος, θα επιστρέψει το “μπαλάκι”στους ίδιους, χωρίς να δώσει αυτοδυναμία σε κανένα! Για να τους αναγκάσει, λόγω τριώδειου, να αποκαλυφθούν και να συγκυβερνήσουν αντάμα...
Μόνο το δίλημμα θα επανεμφανισθεί ελαφρώς τροποποιημένο: “Να ζει κανείς ή να μη ζει” όπως θα έλεγε και ο Σαιξπήρος...

0 σχόλια:

Ενημερωθείτε

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων

Δημοφιλείς αναρτήσεις