Στο facebook

Αρχειοθήκη

Από το Blogger.

ΑΝΑΖΗΤΕΙΣΤΕ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ

Πνευματική ιδιοκτησία & Αντιγραφή υλικού
Το περιεχόμενο του blog μας αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία του kastorianiestia.gr
H αναδημοσίευση υλικού σε άλλη ιστοσελίδα επιτρέπεται μόνο με την προϋπόθεση αναφοράς της πηγής με ενεργό link προς το πρωτότυπο άρθρο.

Πρόσφατα

14 Ιανουαρίου 2015
Την Πέμπτη 15 Ιανουαρίου 2015 και ώρα 14:00 θα πραγματοποιηθεί διάλεξη με θέμα «Εμπειρίες από το CERN. Πώς μπορείτε να συμμετέχετε στα φοιτητικά του προγράμματα.». Η διάλεξη θα γίνει από τον φοιτητή του Φυσικού Τμήματος, στο Α.Π.Θ. Κακλαμάνο Γεώργιο που εργάσθηκε στο CERN και ειδικότερα στο Κέντρο Ηλεκτρονικών Υπολογιστών. Ο κ. Κακλαμάνος εργάσθηκε με υποτροφία του Ι.Κ.Υ. στο CERN στα πλαίσια του προγράμματος "ΙΚΥ−CERN Student and Fellowship Programmes".

Η διάλεξη έχει στόχο την ενημέρωση των φοιτητών και του κοινού, για τις δραστηριότητες του CERN, για τα προγράμματα εκπαίδευσης και για θέματα απασχόλησης φοιτητών. Το CERN είναι το μεγαλύτερο ερευνητικό κέντρο, με τις μεγαλύτερες ανακαλύψεις, πιο πρόσφατη την επιβεβαίωση του σωματίου Higgs.Στο ερευνητικό αυτό κέντρο εργάζονται χιλιάδες επιστήμονες, τεχνικοί και βοηθητικό προσωπικό. Πέρα από τη βασική του πειραματική υποδομή, που είναι ο μεγαλύτερος επιταχυντής σωματιδίων του κόσμου, διαθέτει και τμήματα ηλεκτρονικών, μηχανικών και πληροφορικής. Μάλιστα το τμήμα πληροφορικής έχει να επιδείξει μεγάλες καινοτομίες και εφαρμογές με. γνωστότερη το Internet. Σημαντική επίσης συμβολή έχει στην ανάπτυξη του Grid, την αποθήκευση και επεξεργασία τεράστιου όγκου δεδομένων.
Ο κ. Κακλαμάνος θα αναφερθεί στην ιστορία του CERN, στα πειράματα που διεξάγονται καθώς και στα άτομα που εργάζονται σε αυτό. Στη συνέχεια θα εξηγήσει την αναγκαιότητα της μεγάλης υπολογιστικής υποδομής και θα αναφερθεί στο υπολογιστικό κέντρο του CERN. Το CERN αποτελεί ιδανικό περιβάλλον εργασίας στο οποίο επιθυμούν πολλοί να εργασθούν. Ο κ. Κακλαμάνος θα ενημερώσει τους φοιτητές για τους τρόπους με τους οποίους μπορούν να εργαστούν σε αυτό. Θα αναφερθεί ιδιαίτερα στα φοιτητικά προγράμματα, στα εργαλεία που χρησιμοποιούνται καθώς και στις απαραίτητες χρήσιμες δεξιότητες των ατόμων που ενδιαφέρονται να εργαστούν στο CERN.
Θα ακολουθήσει συζήτηση σχετικά με τις προοπτικές και τα θέματα του CERN. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στη σελίδα http://kastoria.teikoz.gr/~sinatkas/CERN.

Σας περιμένουμε.

0 σχόλια:

Ενημερωθείτε

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων

Δημοφιλείς αναρτήσεις