Στο facebook

Αρχειοθήκη

Από το Blogger.

ΑΝΑΖΗΤΕΙΣΤΕ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ

Πνευματική ιδιοκτησία & Αντιγραφή υλικού
Το περιεχόμενο του blog μας αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία του kastorianiestia.gr
H αναδημοσίευση υλικού σε άλλη ιστοσελίδα επιτρέπεται μόνο με την προϋπόθεση αναφοράς της πηγής με ενεργό link προς το πρωτότυπο άρθρο.

Πρόσφατα

27 Ιανουαρίου 2015
Διπλή ήταν η ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης, καθώς τα περισσότερα μέλη του κυβερνητικού συμβουλίου από τον ΣΥΡΙΖΑ πήραν πολιτικό όρκο και τα μέλη των ανεξάρτητων Ελλήνων θρησκευτικό όρκο.

Οι κ.κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής, Πάνος Καμμένος, Τέρενς Κουϊκ, Γιάννης Πανούσης, Παναγιώτης Σγουρίδης, Παναγιώτης Νικολούδης και Δημήτρης Μάρδας και οι κυρίες Μαρία Κόλλια Τσαρουχά και Έλενα Κουντουρά έδωσαν θρησκευτικό όρκο. Στη συνέχεια ακολούθησε το υπόλοιπο υπουργικό συμβούλιο που πήρε πολιτικό όρκο.

Η τελετή καθυστέρησε αρκετά, διότι δεν ήταν έτοιμα τα προεδρικά διατάγματα προκειμένου να ορκιστούν και οι τρεις υπουργοί Επικρατείας. Συγκεκριμένα, ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς, ο υπουργός Επικρατείας για καταπολέμηση της διαφθοράς, Παναγιώτης Νικολούδης και ο υπουργός Επικρατείας για τον Συντονισμό του Κυβερνητικού Έργου, Αλέκος Φλαμπουράρης περίμεναν την έκδοση των προεδρικών διαταγμάτων πριν ορκιστούν. 

Επίσης, για πρώτη φορά υπάρχει αντρόγυνο στο υπουργικό συμβούλιο, ο αναπληρωτής υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίού, Θόδωρος Δρίτσας και η Αναστασία Χριστοδουλοπούλου αναπληρώτρια υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης είπε προσερχόμενος στο Προεδρικό Μέγαρο ότι έχει αναλάβει τον συντονισμό του οικονομικού επιτελείου και της κυβέρνησης. «Την οικονομία την χειρίζονται οι αρμόδιοι υπουργοί. Εγώ θα προσπαθήσω να εισάγω την συνεργασία και τον συντονισμό» τόνισε ο Γιάννης Δραγασάκης. Σε ερώτηση για την υποδοχή της κυβέρνησης από τους Ευρωπαίους εταίρους ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης απάντησε: «Βεβαίως όλοι καταλαβαίνουν ότι χρειάζεται μία αλλαγή πολιτικής και μένει να κάνουμε αυτό το στοίχημα».

Ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Δημήτρης Στρατούλης τόνισε ότι η κυβέρνηση πήρε το μήνυμα του ελληνικού λαού να συνεχίσει στην εφαρμογή του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο αναπληρωτής υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Πανούσης είπε ότι τηρεί στάση αναμονής μέχρι την ενημέρωση από τους συναρμόδιους του υπουργείου του προκειμένου να δει τα προβλήματα και τις αρμοδιότητες του.

Ο αναπληρωτής υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, Θοδωρής Δρίτσας είπε ότι η κυβέρνηση θα καταβάλει μεγάλη προσπάθεια για την παραγωγική ανασυγκρότηση μαζί με τον ελληνικό λαό. Σε ερώτηση τι παρατήρησε από την απερχόμενη κυβέρνηση ο Θοδωρής Δρίτσας απάντησε: «Μια ρουτίνα μία έλλειψη έμπνευσης».

Ο αναπληρωτής υπουργός Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων, Ευκλείδης Τσακαλώτος υπογράμμισε ότι «ο ρόλος μου θα είναι να είμαι μέρος μία διαπραγματευτικής ομάδας που θα συζητήσει πολύ σοβαρά με τους Ευρωπαίους. Εγώ πιστεύω ότι τα αυτιά των ευρωπαίων είναι ανοιχτά».

0 σχόλια:

Ενημερωθείτε

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων

Δημοφιλείς αναρτήσεις