Στο facebook

Αρχειοθήκη

Από το Blogger.

ΑΝΑΖΗΤΕΙΣΤΕ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ

Πνευματική ιδιοκτησία & Αντιγραφή υλικού
Το περιεχόμενο του blog μας αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία του kastorianiestia.gr
H αναδημοσίευση υλικού σε άλλη ιστοσελίδα επιτρέπεται μόνο με την προϋπόθεση αναφοράς της πηγής με ενεργό link προς το πρωτότυπο άρθρο.

Πρόσφατα

23 Ιανουαρίου 2015
  Για “πολιτικά παιχνίδια” που κρύβονται πίσω από τις αποζημιώσεις του ΕΛΓΑ για τον παγετό και την χαλαζόπτωση, έκαναν λόγο οι εκπρόσωποι των παραγωγών, κατά την διάρκεια σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Τρίτη στο γραφείο του αντιπεριφερειάρχη Καστοριάς, με την παρουσία των εμπλεκομένων φορέων από την πλευρά του ΕΛΓΑ και του Δήμου Καστοριάς. 

  Σύμφωνα με την άποψη των παραγωγών, οι εκτιμήσεις που έγιναν από τον ΕΛΓΑ για τις καταστροφές των προϊόντων τους από την χαλαζόπτωση και τον παγετό ήταν σκοπίμως αρνητικές με αποτέλεσμα οι αποζημιώσεις που στάλθηκαν να είναι μηδενικές!
Ενώ πολλά ερωτήματα δημιουργεί η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των εκτιμήσεων, μόλις πέντε μέρες πριν από τις εκλογές, αφήνοντας υπόνοιες για “πολιτικά παιχνίδια” σε βάρος των παραγωγών!
  Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΓΕΟΚ Γιώργος Μωϋσίδης: “Οι εκτιμήσεις του ΕΛΓΑ για τις καταστροφές στην παραγωγή ήταν πάρα πολύ κακές και έγιναν επιλεκτικά με βάση την κομματική τοποθέτηση του καθενός. Αυτό μπορούμε να το αποδείξουμε και θα καλέσουμε την παρέμβαση του εισαγγελέα. Ίσως έχουμε παραγνωρισθεί με το υποκατάστημα του ΕΛΓΑ στην Κοζάνη...”!
  Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και οι δηλώσεις του εκπροσώπου των παραγωγών Γ. Παπαϊωάννου, ο οποίος τόνισε την διαφορετική αντιμετώπιση που έχει η Καστοριά στις αποζημιώσεις του ΕΛΓΑ σε σχέση με άλλες περιοχές της Δυτ. Μακεδονίας, λέγοντας ότι: “Η Καστοριά στο θέμα αυτό βρίσκεται  δυστυχώς στο σημείο μηδέν! Δεν μπορεί οι παραγωγοί των άλλων νομών να αποζημιώνονται με 70% των ζημιών και η Καστοριά με 100% καταστροφές, να εισπράττει μηδενικές αποζημιώσεις.
Αυτό εγώ το θεωρώ “πολιτική αλητεία” και θα αναζητηθούν ευθύνες”. 
Σε ρόλο εξισορροπιστή εμφανίσθηκε ο αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς Σωτήρης Αδαμόπουλος, ο οποίος δήλωσε αμέσως μετά την σύσκεψη:
“Εγώ δεν θα μπω στην διαδικασία ότι παίζονται πολιτικά παιχνίδια επειδή απλά οι αποζημιώσεις του ΕΛΓΑ ανακοινώθηκαν πέντε μέρες πριν τις εκλογές. Εμείς προσπαθήσαμε να φέρουμε σε επαφή τους εκπροσώπους των παραγωγών με τον ΕΛΓΑ και να συζητήσουμε τα  τα προβλήματα που προέκυψαν. 
Ελπίζω να βρεθεί σύντομα λύση. 
Εμείς είμαστε πάντα στο πλευρό των παραγωγών. 

0 σχόλια:

Ενημερωθείτε

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων

Δημοφιλείς αναρτήσεις