Στο facebook

Αρχειοθήκη

Από το Blogger.

ΑΝΑΖΗΤΕΙΣΤΕ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ

Πνευματική ιδιοκτησία & Αντιγραφή υλικού
Το περιεχόμενο του blog μας αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία του kastorianiestia.gr
H αναδημοσίευση υλικού σε άλλη ιστοσελίδα επιτρέπεται μόνο με την προϋπόθεση αναφοράς της πηγής με ενεργό link προς το πρωτότυπο άρθρο.

Πρόσφατα

8 Ιανουαρίου 2015
  Ύστερα από ένα έντονο παρασκήνιο, που περιελάμβανε ίντριγκες, ενστάσεις, διαγραφές και αρκετά συντροφικά "μαχαιρώματα", ολοκληρώθηκε η διαδικασία επιλογής των υποψηφίων, που θα πλαισιώσουν το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ στο νομό της Καστοριάς.
  Από τα εφτά ονόματα,που προτάθηκαν από την Νομαρχιακή Επιτροπή (συν αυτό του βουλευτή Βαγγέλη Διαμαντόπουλου) και αντιστοιχούν στο
διπλάσιο, από τον αριθμό των ονομάτων του ψηφοδελτίου, η Κεντρική Επιτροπή του κόμματος επέλεξε τους τέσσερις, οι οποίοι είναι οι εξής:
- Βαγγέλης Διαμαντόπουλος
-Ξανθίππη Μουράτη
- Ολυμπία Τεληγιορίδου
- Στέφανος Μπαλταγιάννης.

Η επίσημη ανακοίνωση του ψηφοδελτίου αναμένεται  από ώρα σε ώρα αλλά οι υποψήφιοι ενημερώθηκαν από το κόμμα, να καταθέσουν τα δικαιολογητικά τους μέχρι αύριο Παρασκευή, που είναι και η καταληκτική ημερομηνία για τα αρμόδια πρωτοδικεία της χώρας. 

ΟΛΟ ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

  Στην δίνη ενός εμφυλίου σπαραγμού, με απρόβλεπτες συνέπειες για την κομματική συνοχή, κόντεψε να βρεθεί η τοπική οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ, εξαιτίας ορισμένων άστοχων χειρισμών της Νομαρχιακής Επιτροπής, η οποία στην προσπάθειά της να εγκλωβίσει τον Βαγγέλη Διαμαντόπουλο, σ΄ ένα ψηφοδέλτιο εχθρικό προς αυτόν, έπεσε στον "λάκκο" που "έσκαψε" η ίδια...

  Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή:
Σύμφωνα με το καταστατικό του ΣΥΡΙΖΑ, οι ενδιαφερόμενοι για το ψηφοδέλτιο υποβάλλουν αίτηση υποψηφιότητας στην Νομαρχιακή Επιτροπή, η οποία με την σειρά της αφού κάνει την αξιολόγησή της, στέλνει στα κεντρικά τον διπλάσιο αριθμό των υποψηφίων,  από αυτόν που περιλαμβάνει το ψηφοδέλτιο. Από την διαδικασία αυτή εξαιρείται ο βουλευτής, που εξ οφίτσιο καταλαμβάνει την μία θέση.

  Έτσι η Νομαρχιακή Επιτροπή Καστοριάς έστειλε τις εφτά υποψηφιότητες - όσες ήταν και ο συνολικός αριθμός των ενδιαφερομένων - για την οριστική αξιολόγηση των τεσσάρων  από την αρμόδια επιτροπή του κόμματος. 
  Ανάμεσα στα ονόματα που έστειλε η Ν.Ε. Καστοριάς ήταν και αυτό της Ξανθίππης Μουράτη, η οποία σύμφωνα με πληροφορίες "επιστρατεύθηκε" την τελευταία στιγμή,  επειδή απομακρύνθηκε εδώ και καιρό από το περιβάλλον του  βουλευτή αλλά για  τον πολύ κόσμο θεωρείται ακόμα "δική " του!

Όμως κι αν ακόμα "κόβονταν" η Ξ. Μουράτη από τα κεντρικά, τότε πάλι το βάρος της ευθύνης θα φρόντιζαν κάποιοι να πέσει στον βουλευτή γιατί προέρχονται και οι δύο από την ίδια γεωγραφική ενότητα και πιθανόν αντλούν ψήφους από την ίδια δεξαμενή. 

  Έλα όμως που η  Μουράτη πέρασε λόγω... προϋπηρεσίας τις "εξετάσεις" του κόμματος και βρέθηκε εκτός ψηφοδελτίου ο Γρηγόρης Στεφάνου, ο οποίος αν και νεοφώτιστος στο χώρο, θεωρείται από τα ατού της Νομαρχιακής. 
Μαζί με την Ολυμπία Τεληγιορίδου η οποία αν και συνυποψήφια έβαλε την υπογραφή της  ως μέλος την Νομαρχιακής στην ένσταση που κατέθεσε εναντίον της υποψηφιότητας Μουράτη. 
Προφανώς όμως για τους μυημένους η ένσταση έγινε μόνο για το θεαθήναι αφού οι πάντες γνωρίζουν ότι για να ανατραπεί το αποτέλεσμα θα πρέπει κάποιος να ελέγχει το 70% των μελών της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος. 
  Έτσι το ψηφοδέλτιο επιστράφηκε πίσω ως έχει.

Το αποτέλεσμα όλης αυτής της ίντριγκας ήταν να διαγραφεί από τον ΣΥΡΙΖΑ οριστικά ένας ακόμα υποψήφιος και να απειλεί ότι θα "ανατινάξει" το σύμπαν στον αέρα κάποιος άλλος....

23 σχόλια:

 1. Ότι να 'ναι. Ο Στεφάνου δεν είναι στην Νομαρχιακή και η Μουράτη δεν πέρασε λόγω προϋπηρεσίας. Ούτως ή άλλως είχε απομακρυνθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ εδώ και έναν χρόνο. Απλά κανένας δεν ήθελε μια τόσο σοβαρή και δυναμική παρουσία με πρώτο τον Ευάγγελο. Ο Στεφάνου ηταν το φαβορί και έπρεπε να βγει από το παιχνίδι. Τόσο απλά.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Στο παραπάνω άρθρο δεν βλέπω κάπου να λέει ότι ο Στεφάνου είναι στην νομαρχιακή. Αν καταλαβαίνω καλά λέει ότι είναι το ατού της νομαρχιακής. Επίσης το ότι η Μουράτη έχει απομακρυνθει από το κόμμα δεν σημαίνει ότι έχει διαγραφεί και ούτε αυτό της αφαιρεί την προϋπηρεσία. Άρα δεν φτάνει να διαβάζουμε κάτι πρέπει και να τα καταλαβαίνουμε

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Αυθαίρετα συμπεράσματα χωρίς καμία βάση. Δεν εχετε καμία επαφή με τα τεκταινόμενα. Το ξαναλέω για να γίνει κατανοητό. Η Μουράτη δεν μπήκε λόγω προϋπηρεσίας (μην μπερδεύετε τα ψηφοδέλτια με τα μόρια του ΑΣΕΠ). Μπήκε για να αποκλειστεί ο Στεφάνου, ο πρώτος σε ψήφους στις Περιφερειακές. Σε όσες εκλογές έχει συμμετάσχει η Μουράτη είτε βουλευτικές (νομίζω τρεις) είτε δημοτικές, δεν κατάφερε κάτι ιδιαίτερο. Με δεδομένο αυτό ήταν η ιδανική υποψήφια για να κλείσει η τετράδα χωρίς τον Στεφάνου μέσα. Ελπίζω τώρα να το καταλάβατε.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Δηλαδή ο ΣΥΡΙΖΑ στην Καστοριά έχει κομματική επετηρίδα κατά τη γνώμη σας κ. Ιατρίδη;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. 7.33 Φαίνεται ότι είσαι άσχετος με το κόμμα. Όλοι ξέρουμε στην Καστοριά ότι η Μουράτη βγήκε δεύτερη στις προηγούμενες βουλευτικές εκλογές και ήταν για μεγάλο διάστημα συντονίστρια της νομαρχιακής..Άλλωστε γνωρίζω ότι την Μουράτη την πρότεινε κάποιο άτομο μέσα από την Νομαρχιακή. Εγώ που είμαι 25 χρόνια στο χώρο ξέρω πως λειτουργούν κάποια πρόσωπα εκεί πέρα Άρα εσύ παραπληροφορείς τον κόσμο. Μήπως είσαι και συ κανένας νεόφερτος από το Πασόκ?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Ναι, από το ΠΑΣΟΚ προέρχομαι και είμαι διορισμένος στον ΟΤΕ.
  Ποιο το πρόβλημά σου;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Συγχαρητήρια στην εφημερίδα και στο ρεπορτάζ του κ. Ιατρίδη . Είναι ακριβώς όπως τα αναφέρει τα πράγματα. Ο Διαμαντόπουλος με έγγραφό του που έστειλε στα κεντρικά βγάζει έξω τον Στεφάνου διότι ήτανε το φαβορί.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Bageli Diamantopoule euxome na bgis tetartos pleon eisai misitos stous kastorianous

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Ο μόνος σωστός είναι ο γιατρός ο Στέφανος Μπαλταγιάννης . Λυπάμε που δεν είναι μέσα ο Στεφάνου Γρηγόρης . Ψήφο στον Μπαλταγιάννη Αρκεί να μην βγεί ξανά ο Διαμαντόπουλος ή η πασοκτσού Τεληγιορίδου

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Λυπάμαι για την ορθογραφία σου

   Διαγραφή
  2. Εσύ που είσαι με τον Μπαλταγίαννη δεν πρέπει να πάρει θέση για όλα αυτά που ακούμε εδώ και 3 μέρες ;

   Διαγραφή
 10. Ότι του φανεί του λολοστεφανή

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. Εσείς του Διαμαντόπουλου δεν πρέπει να πάρετε θέση; Τι άλλο θέλετε να βγούνε και άλλα στην φόρα. Περικλή απαιτούμε εξηγήσεις για όλα αυτά που ακούμε τις τελευταίες μέρες. Κύριε Στεφάνου πρέπει να πάρεις θέση το καταλαβαίνεις αυτό; Αν δε βγάλει επίσημα ανακοίνωση ο Περικλής και η ομάδα του επώνυμα και ομαδικά θα αποχωρήσουμε από τον σύριζα. Για να δούμε ρε μάγκες που καταφέρατε να έχετε τέτοια κατάσταση την έδρα θα την πάρει ο σύριζα; Διαμαντόπουλε θα πείς κάτι για τον αποκλεισμό του Στεφάνου; Νομίζω ότι η Ολυμπία Τελεγιορίδου αν προσπεράσει κανείς το γεγονός ότι είναι πασόκ βγαίνει κερδισμένη από την όλη ιστορία. Τέτοια μαυρίλα και σε εμάς ρε παιδιά;;;;;;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 12. Εγώ πιστεύω ότι έχουν καταλάβει πολλά για την νομαρχιακή και γι΄αυτό την αδειάζουν τελευταία

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 13. Περίεργο αλλά κάποιοι θεωρούν ότι ο Διαμαντόπουλος ήθελε εκτός το Στεφάνου, αλλά δε βλέπουν ότι η Τεληγιορίδου για τον ίδιο λόγο τον ήθελε εντός ή εκτός τη Μουράτη. Βλέπουν ότι ο Στεφάνου ήταν πρώτος στις περιφερειακές σε ένα σχήμα που τα ποσοστά του έφτασαν μόλις το 10.78 % αλλά δε βλέπουν ότι η Μουράτη ήταν δεύτερη στις προηγούμενες βουλευτικές όπου τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ στην Καστορια ήταν κοντά στο 18%. ΓΙα πιο λόγο αλήθεια κάποιοι εκθιάζουν τη δράση ενός μη μέλους και απαξιώνουν τη δράση κάποιου άλλου; Τυχαίο; Δε νομίζω!!!! Αλλοι κοιτάν το φεγγάρι και άλλοι το δάχτυλο σ αυτή τη ζωή,

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. εύστοχη πολιτική απάντηση και ψύχραιμη. Συμφωνώ απόλυτα

   Διαγραφή
 14. 7.33 Καλά που είσαι συ και μας κάνεις να καταλαβαίνουμε.Θέλεις να μπερδέψεις τον κοσμο για ψηφίσουν εσενα?
  10.11 Σωστά τα ποσοστά που γράφεις. Αλλά αν σου είναι εύκολο μετέτρεψέ τα σε ψήφους. Να δούμε πόσους σταυρούς πήρε η Μουράτη και πόσους ο Στεφάνου. Όχι Τίποτε άλλο για να μη συνεχίζουν να λένε.
  Κύριε Ιατρίδη ύστερα από την συνέντευξη του Χατζηζαμάνη στο Δίκτυο επιβεβαιωθήκατε.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 15. ΑΛΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΠΑΡΑΠΑΛΝΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΜΠΕΡΔΕΨΟΥΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΜΕ ΑΝΑΚΡΙΒΙΕΣ . ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΝΑ ΜΕ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ............ΠΑΛΙ ΛΑΘΟΣ ΚΑΝΕΙΣ. ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ!!!! ΠΟΛΙΤΗΣ ΕΙΜΑΙ. ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΝΤΑΙ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 16. Σαν να ήσασταν μέσα στις διαδικασίες. Έτσι ακριβώς έγινε.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 17. Επικαιρο οσο ποτε το σχετικο αρθρο:
  "Συμβουλες προεκλογικου αγωνα απο τον Κικερωνα"
  http://antikleidi.com/2015/01/09/simvouleskikeronas/

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Ενημερωθείτε

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων

Δημοφιλείς αναρτήσεις