Στο facebook

Αρχειοθήκη

Από το Blogger.

ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ

ΑΝΑΖΗΤΕΙΣΤΕ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ

Πνευματική ιδιοκτησία & Αντιγραφή υλικού
Το περιεχόμενο του blog μας αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία του kastorianiestia.gr
H αναδημοσίευση υλικού σε άλλη ιστοσελίδα επιτρέπεται μόνο με την προϋπόθεση αναφοράς της πηγής με ενεργό link προς το πρωτότυπο άρθρο.

Πρόσφατα

10 Φεβρουαρίου 2015
Με την παρουσίαση των βασικών θέσεων για τις τράπεζες από τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη και την παρουσίαση των γενικότερων θέσεων για το τραπεζικό σύστημα, αλλά και των ειδικότερων θέσεων της τρέχουσας συγκυρίας που ενδιαφέρουν τη συνδικαλιστική οργάνωση των τραπεζοϋπαλλήλων από τον πρόεδρο της ΟΤΟΕ σ. Σταύρο Κούκο, έγινε η
σημερινή προγραμματισμένη συνάντηση των δύο πλευρών.
Ειδικότερα, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΟΤΟΕ, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, έκανε μια γενικότερη αναφορά στις θέσεις και στις προτεραιότητες για τις Τράπεζες, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση σε δύο κατευθύνσεις:
- Το τραπεζικό σύστημα να γίνει πυλώνας αντιμετώπισης της φοροδιαφυγής, της διαφθοράς και της διαπλοκής.
- Στήριξη της πραγματικής οικονομίας και των επενδύσεων μέσα από μια νέα αρχιτεκτονική που θα οδηγεί σε έναν αναπτυξιακό ρόλο των τραπεζών.
Ειδικότερα, αναφέρθηκε στην ανάγκη δημιουργίας μιας αναπτυξιακής Τράπεζας Επενδύσεων με κορμό το Ταμείο Παρακαταθηκών και δανείων και με επιμέρους δράσεις που θα αφορούν π.χ. στην αγροτική πίστη, στην έκδοση ομολόγων ειδικού σκοπού κ.α.
Σε σχέση με τη διαχείριση των κόκκινων δανείων, σύμφωνα πάντα με την ΟΤΟΕ, ανέφερε ότι θα δημιουργηθεί φορέας με δύο στόχους:
Την απευθείας διαχείριση τμήματος των κόκκινων δανείων.
Το κανονιστικό πλαίσιο μέσα στο οποίο οι τράπεζες θα διαχειρίζονται τα κόκκινα δάνεια
Σε ότι αφορά στη λειτουργία των τραπεζών ανέφερε ότι, το Δημόσιο θα χρησιμοποιήσει ως μοχλό το Τ.Χ.Σ. και τα δικαιώματα που έχει μέσω των μετοχών που διαθέτει.
Σε ότι αφορά στο ΤΧΣ, μίλησε για ριζική αναδιοργάνωσή του, επισημαίνοντας ότι, υπάρχουν και σκέψεις να γίνει Ανώνυμη Εταιρεία.

0 σχόλια:

Ενημερωθείτε

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων

Δημοφιλείς αναρτήσεις