Στο facebook

Αρχειοθήκη

Από το Blogger.

ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ

ΑΝΑΖΗΤΕΙΣΤΕ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ

Πνευματική ιδιοκτησία & Αντιγραφή υλικού
Το περιεχόμενο του blog μας αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία του kastorianiestia.gr
H αναδημοσίευση υλικού σε άλλη ιστοσελίδα επιτρέπεται μόνο με την προϋπόθεση αναφοράς της πηγής με ενεργό link προς το πρωτότυπο άρθρο.

Πρόσφατα

14 Φεβρουαρίου 2015
Οι αλλαγές στο ασφαλιστικό, που περιλαμβάνει μέτρα για την καταπολέμηση της ανθρωπιστικής κρίσης ξεκινούν από την ερχόμενη Δευτέρα.
Ήδη, η κυβέρνηση αναμένεται να έχει έτοιμες μέχρι τις αρχές της επόμενης εβδομάδας τρεις τροπολογίες που θα κατατεθούν στο σχέδιο νόμου που θα περιλαμβάνει όλα τα μέτρα. τα
οποία εξήγγειλε ο υπουργός Δημήτρης Στρατούλης από το βήμα της Βουλής κατά τη διάρκεια των προγραμματικών δηλώσεων.
Το χρονοδιάγραμμα των κυβερνητικών παρεμβάσεων στο ασφαλιστικό είναι:
Για την εβδομάδα 16 Φεβρουαρίου έως 20 Φεβρουαρίου, προβλέπονται οι εξής ενέργειες:
-Νομοθετικές ρυθμίσεις με τις οποίες θα αναστέλλονται οι διατάξεις που οδηγούν σε μείωση κύριων και επικουρικών συντάξεων, που προβλέπουν εφαρμογή της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος και εκείνων που εισάγουν κεφαλαιοποιητικά στοιχεία στην κοινωνική ασφάλιση.
-Κατάθεση ως τροπολογίες των διατάξεων που προβλέπουν μόνιμη ρύθμιση για τη χορήγηση παροχών σε είδος και χρήμα με περιορισμένο αριθμό ενσήμων. Η παράταση που είχε δοθεί και προέβλεπε 50 ένσημα κάθε έτος, λήγει στο τέλος Φεβρουαρίου.
-Σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Κοινωνικών Ασφαλίσεων Δημήτρη Στρατούλη, ως τροπολογία θα κατατεθεί και η διάταξη που θα δίνει στους ελεύθερους επαγγελματίες, ασφαλισμένους του ΟΑΕΕ, τη δυνατότητα να ασφαλιστούν όχι σε 2 κατώτερες κατηγορίες, που προβλέπεται σήμερα, αλλά σε 2+2. Επίσης, θα υπάρξει τροπολογία που καταργεί την ποινική δίωξη των ασφαλισμένων με χρέη προς τον ΟΑΕΕ.
-Το αργότερο μέχρι την Τετάρτη, αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί και οι διατάξεις για τη νέα ρύθμιση οφειλών σε εφορίες και ταμεία, που επεξεργάζεται κατά κύριο λόγο η αναπληρώτρια υπουργός Νάντια Βαλαβάνη.
Εντός του επόμενου διμήνου, οι υπόλοιπες διατάξεις για τους ελεύθερους επαγγελματίες αναμένεται να κατατεθούν στη Βουλή έπειτα από διάλογο και με τις οργανώσεις ΓΣΕΒΕΕ και ΕΣΕΕ.
Εντός του επόμενου τετραμήνου θα συζητηθεί πρόταση για κατάργηση των 100 ενσήμων ανά έτος που απαιτούνται για τις πρόωρες συντάξεις, ενώ έως το καλοκαίρι θα υπάρξει διαβούλευση για όλα τα ανοιχτά θέματα. Μεταξύ άλλων θα πρέπει να καθοριστεί πως θα υπολογίζονται οι κύριες συντάξεις και θα επανεξεταστεί ο τρόπος υπολογισμού του εφάπαξ. Για τα θέματα αυτά θα συσταθούν επιτροπές εμπειρογνωμόνων.
Στα τέλη του 2015, θα δοθεί η 13η σύνταξη σε όσους παίρνουν κάτω από 700 μήνα.


0 σχόλια:

Ενημερωθείτε

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων

Δημοφιλείς αναρτήσεις