Στο facebook

Αρχειοθήκη

Από το Blogger.

ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ

ΑΝΑΖΗΤΕΙΣΤΕ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ

Πνευματική ιδιοκτησία & Αντιγραφή υλικού
Το περιεχόμενο του blog μας αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία του kastorianiestia.gr
H αναδημοσίευση υλικού σε άλλη ιστοσελίδα επιτρέπεται μόνο με την προϋπόθεση αναφοράς της πηγής με ενεργό link προς το πρωτότυπο άρθρο.

Πρόσφατα

2 Φεβρουαρίου 2015
Το μήνυμα ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να αποπληρώσει τα τεράστια δάνεια που της δόθηκαν, αν δεν υπάρξει συμφωνία για χαλάρωση της λιτότητος και στήριξη της Ανάπτυξης, έστειλε από το Παρίσι ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Βαρουφάκης.

Ο κύριος Βαρουφάκης, σε δηλώσεις του στο τέλος της συνάντησης με τον Μισέλ Σαπέν, αναφέρθηκε στις ελληνικές θέσεις:
«τα δάνεια που πήρε η Ελλάδα κατευθύνθηκαν κατά το μεγαλύτερο μέρος τους στο δημόσιο χρέος της χώρας. Δόθηκαν τεράστια δάνεια σε ένα κράτος που δεν μπορούσε να ανταποκριθεί στα χρέη του. Αυτό έχει κόστος και για τους εταίρους μας. Θέλουμε να μειώσουμε το κόστος αυτό, για να μπορέσουμε να αποπληρώσουμε τα πάντα και με τους τόκους» τόνισε, αποφεύγοντας να μιλήσει την φορά αυτή για «κούρεμα» του ελληνικού χρέους.
"Η Γαλλία δεν είναι μόνο εταίρος αλλά και πνευματική εστία για την Ελλάδα. Υπογράμμισα τα σχέδια της κυβέρνησης μας που θα προωθήσουμε, στα πλαίσια μιας Ευρώπης που αλλάζει, ώστε να δοθεί ένα τέλος στη λιτότητα που ξεκίνησε το 2010..
Άποψη της κυβέρνησης προκειμένου να γίνουν αυτά, είναι ότι θα πρέπει να διαβουλευθούμε σε ένα πνεύμα αντάξιο των περιστάσεων" είπε ο κ. Βαρουφάκης και πρόσθεσε:
"Θα έχω τη χαρά να επισκεφτώ και άλλες πρωτεύουσες. Προσδωκώ να επισκεφθώ και το Βερολίνο. Ήδη έχουμε ξεκινήσει επαφές και με το ΔΝΤ. Αν όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη δεν μετακινηθούν λίγο από τη θέση τους δεν θα υπάρξει λύση. Αν όμως καθίσουμε όλοι μαζί από την ίδια πλευρά και βάλουμε το πρόβλημα από την άλλη πλευρά, τότε θα τα καταφέρουμε.
Σήμερα καθίσαμε στην ίδια πλευρά του τραπεζιού. Θα κάνουμε το ίδιο σε κάθε ευρωπαϊκή πρωτεύουσα. Κάθε φορά θα θέτουμε το πρόβλημα απέναντί μας με έναν στόχο. Στόχος είναι η ευημερία του μέσου Ευρωπαίου πολίτη.

Ο κ. Σαπέν, ξεκαθάρισε ότι η θέση της Ελλάδας είναι εντός ΕΕ και τόνισε ότι η Γαλλία θα είναι στο πλευρό της, ώστε να προχωρήσει τις μεταρρυθμίσεις και "να πάρει η χώρα μας μια ανάσα".
"Η θέση της Ελλάδας είναι εντός της Ευρώπης και εντός της ευρωζώνης. Έχουμε αυτή την κοινή πεποίθηση.
Δεύτερη πεποίθησή μας είναι ότι τόσο για την Ελλάδα και τόσο για την Ευρώπη υπάρχει ανάγκη για ανάπτυξη. Καμία χώρα δεν θα ξεπεράσει τις δυσκολίες της χωρίς επιστροφή στην ανάπτυξη. Αυτό ισχύει για την Ελλάδα.
Η τρίτη πεποίθηση είναι ότι αυτή η ανάπτυξη θα επέλθει μέσα από τις επενδύσεις.
Τέταρτη Δεν μπορούμε να αναδιαμορφώσουμε μια χώρα, χωρίς ένα δίκαιο φορολογικό σύστημα. Πρέπει να δράσουμε κατά των φοροφυγάδων", είπε ο κ. Σαπέν και πρόσθεσε:
"Η Γαλλία θα παίξει τον ρόλο της ως φιλικό έθνος, αλλά και ως μία εκ των πρωταγωνιστών. Η Γαλλία θα είναι πα΄ντα εκει ωστε να βρούμε λύση. Αυτό που επίσης είπαμε είναι πολύ σημαντικό να υπάρχει διάλογος με το σύνολο των θεσμών. Η Γαλλία θα προσπαθήσει να διευκολύνει τη δουλειά της Ελλάδας. Το χρέος είναι ένα θέμα, όταν μια χώρα έχει ένα δημιοσιο χρέος της τάξης του 178% του ΑΕΠ της, δεν είναι κάτι ανώδυνο. Ψάχνουμε τρόπους το βάρος αυτό να είναι λιγότερο βαρύ. Υπάρχουν και πολλά άλλα θέματα που πρέπει να συζητηθούν. Αυτά τα θέματα μπορεί να οδηγήσουν σε ένα νέο συμβόλαιο. θα δοθεί η ευκαιρία στην Ελλάδα να εκφράσει την επιθυμίας της για μεταρρυθμίσεις.  Τώρα άπτεται στην ελληνική κυβέρνηση, στο μέλλον να μπορέσει με ήρεμο και ήσυχο τρόπο, να πάρει μια ανάσα. Είναι το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε. Πρέπει η νέα κυβέρνηση να προτείνει μια νέα δέσμη εργαλείων και να δομήσει το πρόγραμμά της για μεταρρτυθμίσεις ώστε να δημιουργηθεί ένα νέο συμβόλαιο Ελλάδας-ΕΕ".
 madata.gr

0 σχόλια:

Ενημερωθείτε

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων

Δημοφιλείς αναρτήσεις