Στο facebook

Αρχειοθήκη

Από το Blogger.

ΑΝΑΖΗΤΕΙΣΤΕ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ

Πνευματική ιδιοκτησία & Αντιγραφή υλικού
Το περιεχόμενο του blog μας αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία του kastorianiestia.gr
H αναδημοσίευση υλικού σε άλλη ιστοσελίδα επιτρέπεται μόνο με την προϋπόθεση αναφοράς της πηγής με ενεργό link προς το πρωτότυπο άρθρο.

Πρόσφατα

3 Φεβρουαρίου 2015
Νέο νόμο στη Βουλή θα φέρει η κυβέρνηση για τις επικουρικές συντάξεις, όπως δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Δημήτρης Στρατούλης.

Μέχρι να ανοίξει η Βουλή θα ισχύουν οι προηγούμενες διατάξεις, σημείωσε ο κ.
Στρατούλης μιλώντας στο Mega και τόνισε ότι το πακέτο για το νέο ασφαλιστικό είναι λιγότερο από 1 εκατ. ευρώ.

Ερωτηθείς από πού θα βρεθούν οι πόροι, ο αναπληρωτής υπουργός ανέφερε χαρακτηριστικά: «Περιμένουμε έσοδα από επανεκκίνηση της οικονομίας και τη χρηματοδότηση ασφαλιστικού με τους αναγκαίους δημόσιους πόρους. Για εμάς προτεραιότητα είναι να επαναθεμελιώσουμε την κοινωνική ασφάλιση ώστε να ξαναποκτήσει το δημόσιο κοινωνικό, καθολικό και αναδιανεμητικό χαρακτήρα της. Αυτός είναι ο στόχος και θα εφαρμόσουμε μέτρα και πολιτικές να πάμε σε αυτή την κατεύθυνση», είπε χαρακτηριστικά.

Για τις ενοποιήσεις ταμείων ο κ. Στρατούλης είπε ότι θα γίνει επανεξέταση και θα προχωρήσουν όπου χρειαστεί και αφού όμως έχει προηγηθεί βαθύς εποικοδομητικός διάλογος με ασφαλισμένους και συνδικάτα αλλά και διασφάλιση ότι δεν θα προκύψει «σύγκλιση προς τα κάτω όπως πήγαιναν οι μνημονιακές κυβερνήσεις».

Για τη 13η σύνταξη είπε πως «το δεδομένο είναι ότι θα εφαρμόσουμε ρητή προεκλογική δέσμευση, τους τρόπους και τις διαδικασίες. Αφήστε μας να τα πούμε στην ώρα μας».

Για την επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ, ο κ. Στρατούλης δήλωσε ότι θα ισχύσει η δέσμευση του ΣΥΡΙΖΑ για επαναφορά τόσο του κατώτατου μισθού, όσο και των συλλογικών συμβάσεω εργασίας.

Επίσης ο κ. Στρατούλης δεσμεύτηκε ότι δεν θα καταργηθεί το ΕΚΑΣ, ούτε θα μειωθούν οι δικαιούχοι του.

0 σχόλια:

Ενημερωθείτε

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων

Δημοφιλείς αναρτήσεις