Στο facebook

Αρχειοθήκη

Από το Blogger.

ΑΝΑΖΗΤΕΙΣΤΕ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ

Πνευματική ιδιοκτησία & Αντιγραφή υλικού
Το περιεχόμενο του blog μας αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία του kastorianiestia.gr
H αναδημοσίευση υλικού σε άλλη ιστοσελίδα επιτρέπεται μόνο με την προϋπόθεση αναφοράς της πηγής με ενεργό link προς το πρωτότυπο άρθρο.

Πρόσφατα

18 Φεβρουαρίου 2015
Το παλιό πρόγραμμα έχει πεθάνει, χάνουν το χρόνο τους δηλώνει σε αποκλειστική συνέντευξή του στο γερμανικό περιοδικό "stern" ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.
Στην προδημοσίευση της συνέντευξης, από τον ελληνικό ενημερωτικό ιστότοπο "The Press Project", ο Αλέξης Τσίπρας θεωρεί ότι το
πρόγραμμα λιτότητας και μεταρρυθμίσεων που έχει εφαρμοστεί στη χώρα του απέτυχε.

"Για εμάς το παλιό πρόγραμμα έχει πεθάνει. Η πρόταση επιμήκυνσης για 6 μήνες είναι παράδοξη. Όποιος έχει τέτοιες ιδέες, χάνει τον χρόνο του", δήλωσε στο περιοδικό stern, σύμφωνα με την προδημοσίευση του TPP. Ο κ. Τσίπρας δεν δέχεται το τελεσίγραφο, να συμφωνήσει με την πρόταση του Eurogroup ως την Παρασκευή. "Τέτοια τελεσίγραφα δεν θα έπρεπε να έχουν χώρο στην ΕΕ. Κανείς δεν μπορεί να έχει την απαίτηση να συνεχίσουμε εκεί που σταμάτησε η κυβέρνηση Σαμαρά".

O Aλέξης Τσίπρας λέει ότι η Ελλάδα δεν θέλει "άλλα δάνεια βοήθειας, αλλά χρόνο, ώστε να προχωρήσουμε τις μεταρρυθμίσεις. Γι' αυτό χρειαζόμαστε ένα πρόγραμμα-γέφυρα. Αυτό θα μας δώσει δυνατότητα για ρευστότητα μέσω βραχυπρόθεσμων ομολόγων" και ζητάει από την Ευρώπη να μην επιβληθούν νέα μέτρα." Τα μέτρα πρέπει να αλλάξουν", λέει χαρακτηριστικά.
Plan B, για την περίπτωση που η Ελλάδα θα αναγκαστεί να αποχωρήσει από την Ευρωζώνη, δεν υπάρχει: "Δεν το χρειαζόμαστε, γιατί θα μείνουμε στο ευρώ. Αλλά δεν θα πετύχουμε αυτό το στόχο εις βάρος των αδυνάτων, όπως η προηγούμενη κυβέρνηση".

Ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας για την Γερμανία και τα αιτήματά της ανέφερε ότι την πρόταση του Σόιμπλε, να στείλει 5.000 εφοριακούς, την δέχομαι ευχαρίστως "Ας στείλει 5.000".

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

1 σχόλιο:

Ενημερωθείτε

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων

Δημοφιλείς αναρτήσεις