Στο facebook

Αρχειοθήκη

Από το Blogger.

ΑΝΑΖΗΤΕΙΣΤΕ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ

Πνευματική ιδιοκτησία & Αντιγραφή υλικού
Το περιεχόμενο του blog μας αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία του kastorianiestia.gr
H αναδημοσίευση υλικού σε άλλη ιστοσελίδα επιτρέπεται μόνο με την προϋπόθεση αναφοράς της πηγής με ενεργό link προς το πρωτότυπο άρθρο.

Πρόσφατα

22 Φεβρουαρίου 2015
“Το γεωραντάρ θα τα χτενίσει όλα. Και αλλίμονό τους αν προκύψουν ευθύνες”! Μ΄ αυτό το τελεσίγραφο έστειλε το δικό του μήνυμα ο περιφερειάρχης Θεόδωρος Καρυπίδης, σ΄όσους εμπλέκονται διαχρονικά στην κατασκευή του δρόμου Κορομηλιάς - Κρυσταλλοπηγής, που
μετά τα τελευταία καιρικά φαινόμενα, παρουσίασε σοβαρά προβλήματα στην στατικότητα του οδοστρώματος σε αρκετά
σημεία του δρόμου!
Ο συγκεκριμένος δρόμος που κατασευάστηκε την περίοδο 2000-2004 από την τεχνική εταιρεία
Κ. Μεσάϊκός ΑΤΕΒΕ και εγκαινιάστηκε πάνω από δύο φορές, για προεκλογικούς λόγους εντυπω-
σιασμού, παρουσίασε σοβαρά προβλήματα από την πρώτη στιγμή τόσο στην στατικότητα των τεχνικών όσο και στην διάβρωση του οδο- στρώματος από τα καιρικά φαινόμενα.
Τελικά έπειτα από τις αντιδράσεις των τοπικών φορέων, ο εργολάβος υποχρεώθηκε να επισκευάσει με δικά του έξοδα τον δρόμο, για να αποφύγει και τις δυσμενείς εκθέσεις των επιθεωρητών της
Ευρωπαϊκής Επιτροπής, που θα μπορούσαν να οδηγήσουν στην απένταξη από τα χρηματοδοτικά προγράμματα του συγκεκριμένου έργου.
Το μεγάλο μειονέκτημα του δρόμου αυτού είναι ότι σε πολλά σημεία εφάπτεται με την κοίτη του ποταμού, χωρίς να παρεμβάλλονται τα απαραίτητα αντιπλημμυρικά έργα.
Μάλιστα η πρόσφατη αυτοψία με το γεωραντάρ, απέδειξε ότι τα τεχνικά υποστηλώματα
ήταν μετέωρα, χωρίς να “δένουν” με το απαραίτητο σκυρόδεμα σύμφωνα με την μελέτη.
Οι τελευταίες εξελίξεις έφεραν στην επιφάνεια όλες τις αδυναμίες του έργου προκαλώντας τα
ανακλαστικά της Περιφέρειας, η οποία δια στόματος του Περιφερειάρχη Θεόδωρου Καρυπίδη δηλώνει ότι: “Για μας προέχει η ασφάλεια των πολιτών, η τήρηση της νομιμότητας και η
διασφάλιση του δημοσίου χρήματος, για το οποίο θα γίνει έρευνα πού πήγε, πώς πήγε και γιατί έχουμε αυτά τα αποτελέσματα”;
Σε σύσκεψη που έγινε το περασμένο Σάββατο στην Αντιπεριφέρεια Καστοριάς με την παρουσία του Περιφερειάρχη και του γενικού Αστυνομικού Διευθυντή της Περιφέρειας, αποφασίσθηκε να δοθεί
στην κυκλοφορία μόνο το ένα ρεύμα του δρόμου αφού τοποθετηθεί η απαραίτητη σήμανση και γίνει η κατάλληλη αστυνόμευση της περιοχής.
Επιτρέπεται μόνο η κυκλοφορία επιβατηγών οχημάτων και λεωφορείων, ενώ τα φορτηγά θα οδηγούνται με παρακαμπτήρια οδο στην συνέχεια του δρομολογίου τους.
Παράλληλα ο Περιφερειάρχης θα ζητήσει από  τις τεχνικές υπηρεσίες να ελέγξει τον φάκελλο
του έργου στο αν τηρήθηκαν οι προδιαγραφές της μελέτης για την κατασκευή του δρόμου.
Και όπως δήλωσε χαρακτηριστικά “Το ευτύχημα είναι ότι υπάρχει η ανάλογη μελέτη και το έργο
είναι ενταγμένο σε πρόγραμμα, γι΄ αυτό δεν θα χρονοτριβήσουμε καθόλου”!
Απαντώντας σε ερώτηση για την διαμάχη που ξέσπασε με τον Δήμο Καστοριάς, με αφορμή την ολιγωρία της Περιφέρειας στην παρέμβασή της στον κατεστραμένο δρόμο, ο Θ. Καρυπίδης είπε: “Κατ΄ αρχήν δνε υπήρξε διαμάχη. Δια γυμνού οφθαλμού ο καθένας μπορεί να λέει ό,τι θέλει.
Εδώ όμως έχουμε να κάνουμε με την ασφάλεια των πολιτών. Πολιτική με τέτοιου είδους θέματα δεν γίνεται. Οι προτάσεις που ακούστηκαν να ρίξουμε βράχια δεν προκύπτει από καμιά βιβλιογραφία. Γι μας προέχει η νομιμότητα”!

0 σχόλια:

Ενημερωθείτε

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων

Δημοφιλείς αναρτήσεις