Στο facebook

Αρχειοθήκη

Από το Blogger.

ΑΝΑΖΗΤΕΙΣΤΕ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ

Πνευματική ιδιοκτησία & Αντιγραφή υλικού
Το περιεχόμενο του blog μας αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία του kastorianiestia.gr
H αναδημοσίευση υλικού σε άλλη ιστοσελίδα επιτρέπεται μόνο με την προϋπόθεση αναφοράς της πηγής με ενεργό link προς το πρωτότυπο άρθρο.

Πρόσφατα

19 Φεβρουαρίου 2015
  Ενημερωτική εκδήλωση με θέμα “Το δικαίωμα διέλευσης και απόκτησης γης του αγωγού ΤΑΡ”, καθώς και την εξασφάλιση της πλήρους αποζημίωσης των δικαιούχων ιδιοκτητών εκμεταλλεύσιμων εκτάσεων, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της περασμένης Δευτέρας στο αμφιθέατρο του Εκθετηρίόυ της ΕΔΗΚΑ. 
Την εκδήλωση διοργάνωσε η Μακεδονική Τεχνική Εταιρεία, που συμμετέχει στην κατασκευή του αγωγού και εκτός από την
ενημέρωση των πολιτών περιελάμβανε και ανοιχτή συζήτηση με ανταλλαγή απόψεων επί του συγκεκριμένου θέματος. 
Αρχικά έγινε μια ενημέρωση των πολιτών για τα κύρια χαρακτηριστικά του έργου, όπως το μήκος του διαδρόμου που θα διέλθει ο αγωγός, το οποίο φθάνει τα 540 χιλιόμετρα εντός του ελληνικού εδάφους καθώς και το μέγιστο πλάτος της ζώνης κατασκευής του αγωγού, το οποίο φθάνει τα 38 μέτρα μήκος. 
Για την κατασκευή του αγωγού θα χρειαστεί προσωρινή δέσμευση μιας ζώνης εργασίας πλάτους 38μέτρων. Επίσης θα γίνουν προσωρινές εγκαταστάσεις καθ΄ όλη την διάρκεια της κατασκευής που περιλαμβάνουν 17 αποθηκευτικούς χώρους και 8 εργοτάξια κατά μήκος της διαδρομής. 
Η γη που θα δεσμευθεί από τον αγωγό υπόκειται στους εξής περιορισμούς: Στην πρώτη ζώνη διάδρομος 8 μέτρων, με τον αγωγό στο κέντρο δηλ. από 4 μέτρα εκατέρωθεν του κεντρικού άξονα. 
Στην δεύτερη ζώνη διάδρομος πλάτους 40 μέτρων με τον αγωγό στο κέντρο  δηλ. από 20 μέτρα  εκατέρωθεν του κεντρικού άξονα. 
Και στην τρίτη ζώνη διάδρομος 400 μέτρων με τον αγωγό στο κέντρο του άξονα. 
Στην πρώτη ζώνη δεν επιτρέπεται κανενός είδους δόμηση ούτε άροση σε βάθος ούτε δέντρα με βαθιές ρίζες. 
Στην δεύτερη ζώνη δεν επιτρέπεται η εγκατάσταση κτηρίων. 
Στην τρίτη ζώνη περιορισμός του επιτρεπόμενου αριθμού κτηρίων στην ζώνη ασφαλείας. 
Στην συνέχεια έγινε ενημέρωση από τους εκπροσώπους του ΤΑΡ για την απόκτηση των δικαιωμάτων γης από την εταιρεία καθώς επίσης και για τις τιμές αποκαταστασης των απαλλοτριωθέντων εκτάσεων. 
Σύμφωνα με τον πίνακα αξιολόγησης, οι κατηγορίες των αποζημιωθέντων εκτάσεων είναι οι εξής:

- Περιαστική γη με 3€.τ.μ.
- Γη με προοπτική ανάπτυξης με 10€/τ.μ.
- Γη με προοπτική ανάπτυξης πρόσοψη με 3-20€/τ.μ.
-Αρδευόμενη γεωργική γη με 1-2€/τ.μ.
- Μη αρδευόμενη γεωργική γη με 2-3€/τ.μ.

Επίσης κατά την διάρκεια της ενημέρωσης εκδήλωσης δόθηκαν τα στοιχεία του υπολογισμού της αποζημίωσης από την απώλεια του αγροτικού εισοδήματα κατά τη διάρκεια της κατασκευής του έργου, στις κατηγορίες. 
-Μαλακό σιτάρι
- Μήλο (πυκνή φύτευση)
- Φασόλια Ξερά
-Σκληρό σιτάρι
- Φασολάκια

Εδώ αξίζει να σημειωθεί ότι στον πίνακα με τις εκτιμώμενες  αξίες γης ανά περιφερειακή ενότητα, η Καστοριά βρίσκεται ψηλότερα από τις άλλες ενότητες με μέγιστο ύψος τιμής μονάδος τα 40€/τ.μ. για τις εκτάσεις με αναπτυξιακή δυνατότητα. 

0 σχόλια:

Ενημερωθείτε

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων

Δημοφιλείς αναρτήσεις