Στο facebook

Αρχειοθήκη

Από το Blogger.

ΑΝΑΖΗΤΕΙΣΤΕ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ

Πνευματική ιδιοκτησία & Αντιγραφή υλικού
Το περιεχόμενο του blog μας αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία του kastorianiestia.gr
H αναδημοσίευση υλικού σε άλλη ιστοσελίδα επιτρέπεται μόνο με την προϋπόθεση αναφοράς της πηγής με ενεργό link προς το πρωτότυπο άρθρο.

Πρόσφατα

4 Φεβρουαρίου 2015
Σοβαρά πρβλήματα προκάλεσε η πρόσφατη κακοκαιρία σε όλο εύρος του Δήμου Νεστορίου, με πρώτο "θύμα" την εμβληματική πλέον γέφυρα του River Party, στον Αλιάκμονα, η οποία έχασε το ένα πέλμα της, όταν υποχώρησε το έδαφος κάτω από την πίεση του νερού!

Η σφοδρή καταιγίδα που προηγήθηκε στο τέλος της περασμένης  εβδομάδας, είχε σαν αποτέλεσμα να λιώσουν τεράστιοι όγκοι χιονιού στον Γράμμο και να τροφοδοτήσουν τον Αλιάκμονα με μεγάλες ποσότητες νερού, που κατέκλυσαν την παραποτάμια ζώνη, προκαλώντας καταστροφές σε καλλιεργήσιμες εκτάσεις και αγροτικές υποδομές. 
Σοβαρά προβλήματα παρουσιάστηκαν επίσης στο δίκτυο ύδρευσης του οικισμού Πεύκου, ενώ από τις κατολισθήσεις υπέστη καταστροφές το οδικό δίκτυο του Δήμου στις περιοχές Κοτύλης και Κομνηνάδων 
Όπως δήλωσε στην "Καστοριανή Εστία" ο Δήμαρχος Νεστορίου Πασχάλης Γκέτσιος , "θα πρέπει να περιμένουμε να υποχωρήσουν τα καιρικά φαινόμενα, για να καταγραφούν οι ζημιές και εν συνεχεία  ο Δήμος να προχωρήσει στην αποκατάστασή τους". 
Τις προσπάθειες του Δήμου δυσχεραίνει ο παγετός που ακολούθησε, με την ολισθηρότητα που προκάλεσε  σε όλο το μήκος του οδικού δικτύου.

1 σχόλιο:

  1. Έστω και κατόπιν ζημιάς, η γέφυρα έχει-είχε βλακώδη τρόπο κατασκευής και αυτό βλέποντας την σε αυτές τις φωτογραφίες αλλά και με παρουσία μου εκεί , έπρεπε να είναι αναμενόμενο, ειδικά μετά την επανάληψη της ίδιας ζημιάς , (είχε ξανασυμβεί κάτι τέτοιο πριν μερικά χρόνια) καιρός είναι να γκρεμιστεί εντελώς και να γίνει μια νέα με το πολύ δύο τόξα-διόδους ροής των πολλών υδάτων.
    Με δύο τόξα νομίζω οτι θα μπορούν και τα κομμένα παρασυρόμενα δένδρα και κλαδιά να παρασέρνονται χωρίς να σταματάν-φράζουν την ροή και να κάνουν την πλημμύρα πιο μεγάλη και ζημιογόνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ενημερωθείτε

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων

Δημοφιλείς αναρτήσεις