Στο facebook

Αρχειοθήκη

Από το Blogger.

ΑΝΑΖΗΤΕΙΣΤΕ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ

Πνευματική ιδιοκτησία & Αντιγραφή υλικού
Το περιεχόμενο του blog μας αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία του kastorianiestia.gr
H αναδημοσίευση υλικού σε άλλη ιστοσελίδα επιτρέπεται μόνο με την προϋπόθεση αναφοράς της πηγής με ενεργό link προς το πρωτότυπο άρθρο.

Πρόσφατα

15 Φεβρουαρίου 2015
Περίπου 20.000 διαδηλωτές βρίσκονται στην πλατεία Συντάγματος και έξω από την Βουλή, προκειμένου να στηρίξουν την κυβέρνηση για το Eurogroup που θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα
Οι συγκεντρώσεις που έχουν προγραμματιστεί θα λάβουν χώρα εκτός από την Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη, το Βόλο, την Πάτρα, αλλά και σε άλλες περιοχές της χώρας.
Επίσης, συγκεντρώσεις προβλέπονται για το Βερολίνο, το Δουβλίνο, τη Λευκωσία, τις Βρυξέλλες, το Παρίσι, το Λονδίνο, τη Ρώμη μέχρι και τη Βραζιλία.Τα περισσότερα πανό που έχουν αναρτηθεί είναι υπέρ της αλλαγής των πολιτικών στην Ευρώπη και κατά της λιτότητας, ενώ υπάρχουν και σατυρικά πανό, επηρεασμένα από το πνεύμα των αποκριάτικων ημερών.
Η προσέλευση των διαδηλωτών συνεχίζεται ενώ η κυκλοφορία στους κεντρικούς δρόμους των Αθηνών έχει διακοπεί.
8.000 διαδηλωτές στη Θεσσαλονίκη
Περισσότερα από 8.000 άτομα εκτιμά η αστυνομία ότι βρίσκονται στο Λευκό Πύργο στη Θεσσαλονίκη, διαδηλώνοντας κατά της λιτότητας και των μνημονίων και με στόχο την έκφραση αλληλεγγύης στις ελληνικές θέσεις, στο πλαίσιο του αυριανού κρίσιμου Eurogroup.
Λόγω της μεγάλης συγκέντρωσης κλειστοί παραμένουν κεντρικοί δρόμοι στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Συγκεκριμένα, κλειστή είναι η Λεωφόρος Νίκης, κάθετος της Διαγωνίου και της Εθνικής Αμύνης στην Τσιμισκή.
Οι διαδηλωτές, ζητούν "απαλλαγή από τα μνημόνια και τη λιτότητα", αρκετοί είναι αυτοί που κρατούν ελληνικές σημαίες και κάποιοι σημαίες κρατών της Ε.Ε. Κρατώντας δε πλακάτ κατά της Γερμανίας, κεντρικό τους σύνθημα αποτελεί «δε φοβόμαστε, δεν εκβιαζόμαστε»

Μήνυμα αλληλεγγύης από το Παρίσι
Περίπου 2.000 διαδηλωτές, εξέφρασαν στο Παρίσι την υποστήριξή τους προς τον "Έλληνα Δαυίδ" κατά του "χρηματοοικονομικού Γολιάθ" σε συγκέντρωση που διοργανώθηκε από παρατάξεις της Αριστεράς.
Οι διαδηλωτές έκαναν πορεία από την Πλατεία της Δημοκρατίας μέχρι την πλατεία του Παλέ Ρουαγιάλ κρατώντας σημαίες του ΣΥΡΙΖΑ, του Κομμουνιστικού Κόμματος της Γαλλίας, του Νέου Αντικαπιταλιστικού Κόμματος (NPA), του κινήματος Ευρώπη Οικολογία οι Πράσινοι και του νεοϊδρυθέντος Nouvelle Donne.
"Είμαστε εδώ για να ακουστεί η φωνή ενός λαού που αγωνίζεται για το μέλλον του, κατά των αντιδημοκρατικών επιθέσεων των ευρωπαϊκών θεσμών", εξήγησε η Νορντίν Ιντίρ, των Jeunesses Communistes.
"Μία άλλη πολιτική είναι δυνατή με βάση την κατανομή του πλούτου, αλλά χρειάζεται να αλλάξει το ευρωπαϊκό λογισμικό, και η Ελλάδα ίσως ανοίγει τώρα ένα ρήγμα".
Στη Μασσαλία, περί τους 400 διαδηλωτές, σύμφωνα με τους οργανωτές, συγκεντρώθηκαν για να διαμαρτυρηθούν κατά των "εντολών της τρόικας".

Η Θεσσαλονίκη που αντιστέκεται στη λιτότητα
Πλήθος κόσμου έχει συγκεντρωθεί στον Λευκό Πύργο, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, σε ένδειξη συμπαράστασης στην κυβέρνηση που συνεχίζει τις διαπραγματεύσεις με τους Ευρωπαίους εταίρους για τη ρύθμιση του δημοσίου χρέους.

Παρόμοιες συγκεντρώσεις πραγματοποιούνται σε πολλές μεγάλες πόλεις της Ελλάδας.


Συγκέντρωση στήριξης στην Καβάλα

Λίγο μετά τις 4 το απόγευμα κάτοικοι της Καβάλας, συγκεντρώθηκαν στην πλατεία "Καπνεργάτη”, προκειμένου να στείλουν και αυτοί το δικό τους μήνυμα στήριξης στην κυβέρνηση για την διαπραγμάτευση. Οι διαδηλωτές κρατούν πανό και πλακάτ ενώ ανάλογη συγκέντρωση πραγματοποιείται και στον Λιμένα της Θάσου, στην πλατεία Ηρώων.

madata.gr

0 σχόλια:

Ενημερωθείτε

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων

Δημοφιλείς αναρτήσεις