Στο facebook

Αρχειοθήκη

Από το Blogger.

ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ

ΑΝΑΖΗΤΕΙΣΤΕ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ

Πνευματική ιδιοκτησία & Αντιγραφή υλικού
Το περιεχόμενο του blog μας αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία του kastorianiestia.gr
H αναδημοσίευση υλικού σε άλλη ιστοσελίδα επιτρέπεται μόνο με την προϋπόθεση αναφοράς της πηγής με ενεργό link προς το πρωτότυπο άρθρο.

Πρόσφατα

16 Φεβρουαρίου 2015
Για την αποποινικοποίηση οφειλών, την πλήρη υγειονομική κάλυψη, χρησιμοποίηση έως τεσσάρων κατώτατων ασφαλιστικών κλάσεων και τη διευκόλυνση συνταξιοδότηση για όσους χρωστούν πάνω από 20.000 ευρώ δεσμεύτηκε απέναντι στους ασφαλισμένους του ΟΑΕΕ, ο αναπληρωτής Υπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης, κ. Δημήτρη Στρατούλης κατά τη συνάντηση που
είχε διαδοχικά με αντιπροσωπείες της ΓΣΕΒΕΕ και της ΕΣΕΕ σήμερα.

Μετά το τέλος της συνάντησης με τα προεδρεία της ΓΣΕΒΕΕ, ο Υπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης δήλωσε χαρακτηριστικά:

«Είχα συναντήσεις με την ΓΣΕΒΕΕ και την ΕΣΕΕ. Τους είπα τις σκέψεις που έχουμε αλλά και τις προγραμματικές μας δεσμεύσεις. Θέλουμε τις επόμενες ημέρες να βάλουμε ένα φρένο στις μειώσεις κύριων και επικουρικών συντάξεων, που είχαν προγραμματιστεί από την προηγούμενη κυβέρνηση για το 2015 και ταυτόχρονα να αποκαταστήσουμε τον δημόσιο, κοινωνικό και καθολικό χαρακτήρα της κοινωνικής ασφάλισης. Ταυτόχρονα τους ενημέρωσα, ότι μέσα στις προτεραιότητες μας είναι να δώσουμε λύσεις σε τέσσερα μεγάλα προβλήματα τους, τα οποία έχουν να κάνουν με την ασφάλιση.

Σε αυτή την κατεύθυνση ήταν η ενημέρωσή μου και εξέφρασα την πολιτική βούληση του υπουργείου και της κυβέρνησης να προχωρήσουμε το επόμενο διάστημα σε λύσεις για αυτά τα τέσσερα προβλήματα τους.»

• «Το πρώτο είναι να προχωρήσουμε άμεσα σε αποποινικοποίηση των οφειλών τους, προς τα δικά τους ασφαλιστικά ταμεία.

• Το δεύτερο είναι να τους διευκολύνουμε, προκειμένου να έχουν πλήρη υγειονομική περίθαλψη οι ανασφάλιστοι συνάδελφοι τους, που είναι θύματα της οικονομικής κρίσης και των μνημονίων.

• Το τρίτο είναι, ότι θέλουμε να βελτιώσουμε τη διάταξη που υπάρχει και τους δίνει τη δυνατότητα μέχρι το τέλος του 2016, να χρησιμοποιούν μέχρι και δύο ασφαλιστικές κλάσεις χαμηλότερα. Επιθυμούμε να βελτιώσουμε ακόμη περισσότερο αυτή τη διάταξη.

• Και τέταρτο να διευκολύνουμε τους συναδέλφους τους αυτοαπασχολούμενους και τους ελεύθερους επαγγελματίες, που έχουν συμπληρώσει όλες τις προϋποθέσεις της συνταξιοδότησης, ηλικιακές και άλλες, αλλά χρωστούν πάνω από το όριο των 20.000 ευρώ, με αποτέλεσμα και οι ίδιοι να μην παίρνουν συντάξεις και ο ΟΑΕΕ να μην εισπράττει οτιδήποτε από αυτούς»

Επίσης ο κ. Στρατούλης δήλωσε για την ελεύθερη επιλογή ασφαλιστικής κλάσης:

«Προσεγγίζουμε με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον τη θέση τους. Μάλιστα, μου παρέδωσαν και τη μελέτη που έχει κάνει το ινστιτούτο ερευνών τους, με την οποία αποδεικνύουν ότι θα αυξηθούν δραστικά τα έσοδα του ασφαλιστικού τους ταμείου. Τους ανέφερα, ότι θα πάμε σε μια βελτίωση τώρα και ότι είμαστε ανοιχτοί να κουβεντιάσουμε στο μέλλον αυτή τη διεκδίκηση τους. Παράλληλα, ζήτησα να μου φέρουν δύο οικονομικά σενάρια εναλλακτικά, να μου πουν πόσο προβλέπεται να αυξηθούν τα έσοδα του ΟΑΕΕ, για να πάμε σε τρεις ή και τέσσερις κλάσεις χαμηλότερα, αντί για δύο που είναι σήμερα.»

Για τη διαπραγμάτευση με την ΕΕ και το ΔΝΤ:

«Δεν κάνουμε βήμα πίσω στην όποια διαπραγμάτευση. Η βασική κόκκινη γραμμή είναι ότι δεν αποδεχόμαστε ως κυβέρνηση τίποτα το οποίο να παρατείνει τα μνημόνια και τις μνημονιακές πολιτικές, με όποια παραλλαγή ή φρασεολογία τα παρουσιάσουν. Από εκεί και πέρα έχουμε πει, ότι «κόκκινες γραμμές», απαράβατες, είναι τα εργασιακά, τα ασφαλιστικά, μισθολογικά και ιδιωτικοποιήσεις».

Για τη νέα ρύθμιση οφειλών προς τα ταμεία:

«Είμαι σε διαρκή συνεργασία και εγώ και οι υπηρεσιακοί παράγοντες με την αρμόδια υπουργό την κ. Νάντια Βαλαβάνη. Αυτό που έχουμε να πούμε είναι, ότι οι ρυθμίσεις θα αφορούν τις οφειλές μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2014. Ακόμη, είναι σημαντικό να τονίσουμε, ότι οι ενδιαφερόμενοι, για να ενταχθούν στις βελτιωμένες ρυθμίσεις θα πρέπει να είναι συνεπείς στις τρέχουσες υποχρεώσεις τους για τους μήνες Ιανουάριο και Φεβρουάριο».

Για τα έσοδα του Οργανισμού Απασχόλησης Ελευθέρων Επαγγελματιών, αλλά και την χρηματοδότηση του ταμείου:

«Έχουμε πει ότι εγγυόμαστε μέχρι το τελευταίο ευρώ των συντάξεων και μέσα σε αυτά τα πλαίσια έχουμε σχέδια και λύσεις, έτσι ώστε να ανταποκριθούν όλα τα ασφαλιστικά ταμεία σε όλες τις υποχρεώσεις τους».


madata.gr

0 σχόλια:

Ενημερωθείτε

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων

Δημοφιλείς αναρτήσεις