Στο facebook

Αρχειοθήκη

Από το Blogger.

ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ

ΑΝΑΖΗΤΕΙΣΤΕ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ

Πνευματική ιδιοκτησία & Αντιγραφή υλικού
Το περιεχόμενο του blog μας αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία του kastorianiestia.gr
H αναδημοσίευση υλικού σε άλλη ιστοσελίδα επιτρέπεται μόνο με την προϋπόθεση αναφοράς της πηγής με ενεργό link προς το πρωτότυπο άρθρο.

Πρόσφατα

4 Μαρτίου 2015
►ΠΡΩΤΑ  είχαμε την Καλλιστώ, δηλ. την αρχαία νύμφη που με το μαγικό της ραβδί θα συμφιλίωνε την αρκούδα με τον άνθρωπο στην περιοχή μας. 
(σ.σ. Η νύμφη που μεταμόρφωνε τους ανθρώπους σε... γουρούνια λέγονταν Κίρκη)
Αργότερα η Καλλιστώ έγινε ΜΚΟ ! Πιθανόν να έγινε ΜΚΟ και η Κίρκη αλλά κάπου αλλού και σε κάποιον άλλο κλάδο της “επαγγελματικής” οικολογίας...

Η Καλλιστώ εκτός από τις μαγικές είχε και... τηλεπαθητικές ιδιότητες, αφού κατάφερε από την Χαλκιδική, να υλοποιήσει το πρόγραμμα Life στην Καστοριά με... τηλεχειριστήριο! Δηλαδή ο υπεύθυνος της ΜΚΟ ήταν μονίμως μ΄ένα τηλεκοντρόλ στο χέρι και κάθε φορά που ήθελε να μάθει νέα για τις αρκούδες από την Καστοριά, έπιανε το κανάλι του Παραρά και έπραττε αναλόγως!
Τελικά απ΄ όσα ακούστηκαν στο τελευταίο ακριβοπληρωμένο συνέδριο της Καλλιστώς, μάλλον ο στόχος της επέτυχε και οι αρκούδες “συμφιλιώθηκαν” με τον άνθρωπο! Άσχετα αν αυτές δεν το γνωρίζουν ακόμα...

►ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΣ  κανείς το δελτίο τύπου του ΣΕΓ για την δεινή θέση του κλάδου των γουνοποιών, έχει την αίσθηση ότι αποκρυπτογραφεί το... μαύρο κουτί του Atlantic που πήρε φωτιά στην Αδριατική ή ότι απαγγέλει το “Μαραμπού” του Νίκου Καββδία! (Στο ημερολόγιο γράψαμε κυκλών και καταιγίς κ.λ.π - κ.λ.π.)
Είναι τόσα πολλά το SOS που εκπέμπει ο κλάδος τον τελευταίο  καιρό, που ξεπερνούν ακόμα και τις περιόδους που επιδίωκε μανιωδώς να του ρυθμίσουν τα χρέη...
Έτσι άφησε να αναβιώνει ο μύθος του τσοπάνη με τον λύκο, που ζητούσε συνέχεια “βοήθεια” δοκιμαστικά και όταν την χρειάστηκε πραγματικά, κανείς δεν συγκινήθηκε να την προσφέρει...

►Ο ΜΟΝΟΣ   άνθρωπος που κατάφερε να κάνει το αναπηρικό καροτσάκι, αυτοκρατορικό θρόνο, είναι ο γνωστός Βόλφγκανγκ (σημαίνει περπατησιά του λύκου!)
Δεν  ειδατε πώς υποκλίνοται όλοι οι άλλοι μπροστά του, με πρόσχημα να ανταλλάξουν δύο εμπιστευτικές κουβέντες μαζί του;
Ειδικά εκείνος ο δήθεν αγέρωχος Ντάϊσεμπλούμ, που σχηματίζει ορθή γωνεία με το σώμα του, για να υποβάλλει τα σέβη του στο μεγάλο “αφεντικό” του!
Ακόμα και η Κριστίν (της γνωστής λίστας των μιζαδόρων) αν και γυναίκα γέρνει σαν την κλαίουσα ιτιά, μπροστά στην μεγαλοσύνη του Βόλφγκανγκ. Τί δεν καταλαβαίνετε όσοι διαβάσατε το “Μάιν  Καμπφ” του φούρερ;

►ΓΙΑΤΡΟΣ ΣΕ ΕΦΗΜΕΡΙΑ,   θα μπορούσε να είναι το τίτλος του επεισοδίου, που “παίχθηκε” τις προάλλες στο νοσοκομείο Καστοριάς, με πρωταγωνιστές έναν...ανώνυμο αλκοολικό, μια απειλούμενη νοσοκόμα και έναν... άφαντο σουγιά, που θα μπορούσε να ήταν το πειστήριο του “εγκλήματος” αν είχε βρεθεί μαζί με τον δράστη!
Ο μόνος επώνυμος σ΄ αυτή την ιστορία ήταν ο εκπρόσωπος των γιατρών του νοσοκομείου, ο οποίος αν και δεν είχε εμπλοκή στο επεισόδιο, ανέλαβε να ενημερώσει τα μέσα ενημέρωσης, λόγω εξοικείωσης με τον τηλεοπτικό φακό, από την πρόσφατη βουλευτική υποψηφιότητά του!
Και έτσι μαζί με το περιστατικό, βρήκε την ευκαιρία να καταγγέλει την απόφαση της κυβέρνησης για “επιπλέον περικοπές στις δαπάνες για την υγεία”, πράγμα που έκανε το νοσοκομείο να μοιάζει “με... καζάνι που βράζει” όπως αναφέρει το σχετικό ρεπορτάζ!
Ελπίζουμε να βρεθεί σύντομα αυτός που θα απασφαλίσει την βαλβίδα εκτόνωσης, προτού εκραγεί το καζάνι της υπομονής μας...

►ΕΚΔΗΛΩΣΗ  αφιερωμένη στην μνήμη του καθηγητή Γιώργου Χουρμουζιάδη, πραγματοποίησε πρόσφατα ο Δήμος Καστοριάς, με το “φάντασμα” της λαθρανασκαφής στο λιμναίο οικισμό, να πλανάται στην ατμόσφαιρα της αίθουσας του Δημοτικού Συμβουλίου, μεταφέροντας μνήμες από τα πεπραγμένα της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής!
Και όπως είπε χαρακτηριστικά ο αρμόδιος αντιδήμαρχος πολιτισμού,η εκδήλωση αυτή, εκτός των άλλων, σκοπο έχει να αποκαταστήσει τις σχέσεις του καθηγητή με τον Δήμο. 
Μόνο που υπάρχουν ορισμένοι “λεκέδες” στην εικόνα του Δήμου, που δεν βγαίνουν ούτε με  “άκουα- φόρτε”...

0 σχόλια:

Ενημερωθείτε

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων

Δημοφιλείς αναρτήσεις