Στο facebook

Αρχειοθήκη

Από το Blogger.

ΑΝΑΖΗΤΕΙΣΤΕ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ

Πνευματική ιδιοκτησία & Αντιγραφή υλικού
Το περιεχόμενο του blog μας αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία του kastorianiestia.gr
H αναδημοσίευση υλικού σε άλλη ιστοσελίδα επιτρέπεται μόνο με την προϋπόθεση αναφοράς της πηγής με ενεργό link προς το πρωτότυπο άρθρο.

Πρόσφατα

14 Μαρτίου 2015
Αγωνιωδης ειναι η προσπαθεια είσπραξης εσόδων όπως φαίνεται καθώς με νέα τροπολογία η οποία κατατέθηκε πριν λίγο στη Βουλή προβλέπεται ρύθμιση-εξπρές, δηλαδή με ορίζοντα ως τις 27 Μαρτίου, σε όσους φορολογούμενους ενδιαφέρονται να αποπληρώσουν το σύνολο ή μέρος
ληξιπρόθεσμης οφειλής τους προς την εφορία δίνοντας τη δυνατότητα να απαλλαγούν από το 100% των προσαυξήσεων, των τόκων και των προστίμων εκπρόθεσμης καταβολής που την επιβαρύνουν.
Με την ίδια τροπολογία, στην κυριότητα του δημοσίου περνά ποσό 555,6 εκατ. ευρώ από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας. Διευκρινίζεται επίσης πως η εν λόγω ρύθμιση δεν έχει σχέση με αυτή των 100 δόσεων η οποία θα ακολουθηθεί κανονικά όπως τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση.
Δηλαδή σύμφωνα με την έκτακτη τροπολογία η απαλλαγή ισχύει για οποιαδήποτε εκούσια καταβολή. Θα γίνεται μέσω taxisnet με τη χρήση του μοναδικού κωδικού πληρωμής που ακολουθεί κάθε οφειλή από την καταχώρισή της. Δηλαδή, ο οφειλέτης θα μπορεί να διαλέξει ποια οφειλή θα πληρώσει πρώτη, έτσι ώστε να στρέψει τα μετρητά του εκεί όπου έχουν φορτωθεί οι περισσότερες προσαυξήσεις.
Συγκεκριμένα, στην τροπολογία προβλέπεται πως οποιαδήποτε εκούσια καταβολή, έως και τις 27.3.2015, συνολικής ή μέρους βεβαιωμένης στη Φορολογική Διοίκηση οφειλής εκτός ρύθμισης ή διευκόλυνσης τμηματικής καταβολής ή δικαστικά επικυρωμένης συμφωνίας, απαλλάσσεται κατά ποσοστό 100% από τις προσαυξήσεις, τους τόκους και τα πρόστιμα εκπρόθεσμης καταβολής που την βαρύνουν. Σχετικά με τις οφειλές που έχουν ήδη υπαχθεί σε κάποια ρύθμιση προβλέπεται επίσης η ίδια απαλλαγή από το 100% των προσαυξήσεων, των τόκων και των προστίμων αν καταβληθεί έως της 27 Μαρτίου το σύνολο της υπολειπόμενης βασικής οφειλής.
«Λόγω της κρίσης, της μείωσης μισθών και εισοδημάτων, της αύξησης της ανεργίας που οδήγησαν πολίτες και επιχειρήσεις σε πραγματική οικονομική αδυναμία να ανταποκριθούν στο σύνολο των υποχρεώσεών τους, επιδιώκεται για περιορισμένο χρονικό διάστημα (έως 27 Μαρτίου 2015) η διευκόλυνση των φορολογουμένων να εκπληρώσουν το σύνολο ή μέρος των υποχρεώσεων τους στη Φορολογική Διοίκηση με απαλλαγή κατά ποσοστό 100% από τις προσαυξήσεις, τους τόκους και τα πρόστιμα εκπρόθεσμης καταβολής που τις επιβαρύνουν, με ταυτόχρονη αύξηση των δημοσίων εσόδων», αναφέρεται στην αιτιολογική έκθεση.
0 σχόλια:

Ενημερωθείτε

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων

Δημοφιλείς αναρτήσεις