Στο facebook

Αρχειοθήκη

Από το Blogger.

ΑΝΑΖΗΤΕΙΣΤΕ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ

Πνευματική ιδιοκτησία & Αντιγραφή υλικού
Το περιεχόμενο του blog μας αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία του kastorianiestia.gr
H αναδημοσίευση υλικού σε άλλη ιστοσελίδα επιτρέπεται μόνο με την προϋπόθεση αναφοράς της πηγής με ενεργό link προς το πρωτότυπο άρθρο.

Πρόσφατα

10 Μαρτίου 2015
Στο πλαίσιο ανάδειξης και προβολης των Ιουστιάνειων Τειχών της πόλης της Καστοριάς, οι Αντιδημαρχίες Ποιότητας Ζωής & Τεχνικών Εργων-Πολεοδομίας και Πολιτισμού-Παιδείας-Προγραμματικής Ανάδειξης Παλαιάς Πόλης- Εξυγίανσης Λίμνης ξεκινούν συνεργασία για την υλοποίηση του έργου η οποία περιλαμβάνει τις εξής ενέργειες.

  1. Κοπή των διαφόρων φυτών και δένδρων που έχουν φυτρώσει επάνω στα τείχη τα οποία μπορούν να δημιουργήσουν πρόβλημα στη στατικότητα τους.
  2. Ενεργοποίηση της υπάρχουσας εγκατάστασης  φωτισμού των τειχών στα σημεία που δεν λειτουργεί.
  3. Σε δεύτερο στάδιο θα γίνει μελέτη από ειδικούς για να αναβαθμισθεί εξ ολοκλήρου ο φωτισμός των τειχών.
  4. Θα αναρτηθεί κατάλληλη πινακίδα σε περίοπτη θέση ώστε οι πολίτες και  επισκέπτες να ενημερώνονται για την ιστορία των Βυζαντινών τειχών..

Η υλοποίηση του έργου θα ξεκινήσει την Πέμπτη 12 Μαρτίου 2015 από τα τείχη που βρίσκονται γύρω από το Δημαρχείο και συγκεκριμένα από την είσοδο της οδού Χριστοπούλου στις 09:00 περίπου το πρωϊ.  Για λόγους προφύλαξης   των τειχών η αρχική επέμβαση θα γίνει με τη χρήση γερανοφόρου οχήματος ώστε να μην χρειασθεί  να  πατήσει κανείς επάνω στα τείχη.  Προβλέπεται επίσης η επιχείρηση αυτή να επακταθεί  και στην περιοχή το Μεντρεσέ  όπου χρειάζεται πιο συστηματική μελέτη της επέμβασης και ίσως της αξιοποίησης των τειχών εκεί από πλευράς προσβασιμότητας και τουριστικής αξιοποίησης.


Η όλη προσπάθεια ανάδειξης και προβολής των τειχών και οι απαιτούμενες ενέργειες έχουν συζητηθεί με την Αρχαιολογική Υπηρεσία της Καστοριάς και η επέμβση θα γίνει υπό την εποπτεία της.

0 σχόλια:

Ενημερωθείτε

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων

Δημοφιλείς αναρτήσεις