Στο facebook

Αρχειοθήκη

Από το Blogger.

ΑΝΑΖΗΤΕΙΣΤΕ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ

Πνευματική ιδιοκτησία & Αντιγραφή υλικού
Το περιεχόμενο του blog μας αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία του kastorianiestia.gr
H αναδημοσίευση υλικού σε άλλη ιστοσελίδα επιτρέπεται μόνο με την προϋπόθεση αναφοράς της πηγής με ενεργό link προς το πρωτότυπο άρθρο.

Πρόσφατα

2 Μαρτίου 2015
Υπό ασφυκτική πίεση βρίσκεται το οικονομικό επιτελείο για να αντιμετωπίσει την έλλειψη ρευστότητας του Δημοσίου που σχετίζεται με την κάλυψη δανειακών υποχρεώσεων τον μήνα Μάρτιο, ύψους 6,95 δισ. ευρώ.

Αρχής γενομένης από αύριο, το υπουργείο Οικονομικών πρέπει να αρχίσει σταδιακά να αποσβένει διάφορες υποχρεώσεις που αφορούν σε καταβολή δόσεων στο ΔΝΤ, συνολικού ποσού 1,6 δισ. ευρώ, να πληρώσει τόκους 750 εκατ. ευρώ για ομόλογα που κατέχουν πιστωτές του εξωτερικού και να ανανεώσει τρεις εκδόσεις εντόκων γραμματίων, μία 1,4 δισ. ευρώ και δύο από 1,6 δισ. ευρώ.
Στις συνολικές υποχρεώσεις πρέπει να προστεθούν και τα ποσά που θα κληθεί να καταβάλει το Δημόσιο για μισθούς και συντάξεις, αλλά και την ευρύτερη λειτουργία του κράτους.
Η κυβέρνηση βρίσκεται ήδη σε συνεννόηση με τους θεσμούς, ώστε να εξασφαλιστούν τα ποσά μέσω της αύξησης του ορίου έκδοσης εντόκων γραμματίων του Δημοσίου, από τα 15 δισ. ευρώ που είναι σήμερα κατά 8 με 10 δισ. ευρώ. Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ενδεχόμενη λύση μπορεί να δοθεί στις 9 Μαρτίου, οπότε είναι προγραμματισμένη συνεδρίαση του Eurogroup.
Οι υποχρεώσεις του Μαρτίου
Στις 6 Μαρτίου  298,7 εκατ. ευρώ στο ΔΝΤ
- Στις 13 Μαρτίου ακόμη 336 εκατ. ευρώ στο ΔΝΤ
- Στις 16 Μαρτίου 560 εκατ. ευρώ στο ΔΝΤ
- Στις 20 Μαρτίου επιπλέον 336 εκατ. ευρώ επίσης στο ΔΝΤ
- 79 εκατ. ευρώ για ομόλογα εκτός PSI
- 800 εκατ. ευρώ για τόκους
- 200 εκατ. ευρώ για άλλες υποχρεώσεις
 Real.gr

0 σχόλια:

Ενημερωθείτε

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων

Δημοφιλείς αναρτήσεις