Στο facebook

Αρχειοθήκη

Από το Blogger.

ΑΝΑΖΗΤΕΙΣΤΕ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ

Πνευματική ιδιοκτησία & Αντιγραφή υλικού
Το περιεχόμενο του blog μας αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία του kastorianiestia.gr
H αναδημοσίευση υλικού σε άλλη ιστοσελίδα επιτρέπεται μόνο με την προϋπόθεση αναφοράς της πηγής με ενεργό link προς το πρωτότυπο άρθρο.

Πρόσφατα

30 Μαρτίου 2015
  Την σοβαρή αυτή αποκάλυψη έκανε ο Δήμαρχος Νεστορίου Πασχάλης Γκέτσιος κατά την τελευταία έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της περασμένης Κυριακής, όπου συζητήθηκε αναλυτικά η πρόταση της μειοψηφίας για την απένταξη των εννέα υποέργων του έργου “Αναπλάσεις του Δήμου Νεστορίου” που είχαν δημοπρατηθεί από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή του Χρήστου Γκοσλιόπουλου χωρίς να εξασφαλισθεί η απαιτούμενη χρηματοδότηση!


  Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα εκτός από την απώλεια έργων ύψους 6.120.000€, ο Δήμος να επιβαρυνθεί με έξοδα δημοσιεύσεων που φτάνουν τις 38.000 ευρώ!
Παράλληλα ο κ. Γκέτσιος, απαντώντας στον κ. Γκοσλιόπουλο, αποκάλυψε ότι και σε άλλα έργα, εκτός των εννέα, που είχαν ξεκινήσει να εκτελούνται, οι ανάδοχοι ζήτησαν την λύση των συμβάσεων, επειδή προφανώς δεν πιστεύουν ότι θα πληρωθούν ποτέ για τις εκτελούμενες  εργασίες!
Χαρακτηριστικά ο κ. Γκέτσιος στην εισήγησή του για τις απεντάξεις των έργων ανέφερε ότι: “Επειδή ο κ. Γκοσλιόπουλος επικαλείται αυτή την στιγμή το έγγραφο της ΕΕΤΑΑ, της οποίας ο ίδιος υποβάθμισε τον ρόλο της, έχω να προσθέσω ότι το υπουργείο Ανάπτυξης, με έγγραφό του  στις 14-4-2014 έβαλε “φραγμό” σ΄ όλα τα υπό ένταξη έργα του Δήμου Νεστορίου. Αλλά παρ΄ όλα αυτά ο Δήμος   προχώρησε στις δημοπρατήσεις των έργων! Γιατί δεν έκανε το ίδιο ο κ.Κεπαπτσόγλου στον Δήμο Άργους Ορεστικού με τα έργα της ΕΕΤΑΑ και σεβάστηκε την απόφαση του υπουργείου;
Έπειτα δεν αποδέχεστε την δική σας έκθεση για την πορεία των έργων με το επιχείρημα ότι ήταν ένα “πρόχειρό χαρτί!
Μα κ. Δήμαρχε πώς να πιστέψουμε αυτά που λέτε, όταν έχω εδώ το “ευαγγέλιό” σας, που ανφέρεται στα έργα του Δήμου Νεστορίου. Όπως αρδευτικό Κρανοχωρίου που λέει ότι ολοκληρώθηκαν όλες οι εκκρεμμότητες, κατατέθηκε ο φάκελλος στην Διχειρισιτκή Αρχή και αναμένουμε άμεσα την δημοπράτηση του έργου. Αυτό το έγγραφο του κ. Γκοσλιόπουλου φέρει ημερομηνία 14-7-2014 ενώ μέχρι προχθές 12-3-2015, στέλνουμε χαρτιά ακόμη γι΄ αυτο το έργο!
Εξήμισι μήνες μετά δεν έχει τελειώσει ακόμη το έργο”!
Στην συνέχεια ο κ. Γκέτσιος αναφέρθηκε στο αρδευτικό Πτελέας, το οποίο εμφανίζει προϋπολογισμό 950.000 ευρώ ενώ ο πραγματικός προϋπολογισμός του είναι 847.000 ευρώ, δηλ. μικρότερος κατά 103.000 ευρώ!

Αλλά το μεγάλο σοκ ήρθε στην συνέχεια, όταν ο Δήμαρχος Νεστορίου στην δευτερολογία του αποκάλυψε ότι: “Οφείλω να σας ενημερώσω ότι όλα τα έργα που έχουν δημοπρατηθεί από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή, τον τελευταίο καιρό, είναι πλέον υπ΄  ατμόν, δηλ. βρίσκονται στον αέρα”!
Χαρακτηριστικά ο κ. Γκέτσιος ανάφερε τα αντιπλημμυρικά των Κομνηνάδων και του Επταχωρίου, για τα οποία οι ανάδοχοι ζήτησαν την λύση των συμβάσεων (;)  Ενώ ένας δασικός δρόμος βρίσκεται υπό  αμφισβήτηση διότι η μελέτη δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα . sic

Για τις εκκρεμότητες των έργων, ο Δήμαρχος επικαλέστηκε την μαρτυρία της παριστάμενης βουλευτού Μαρίας Αντωνίου, η οποία πράγματι επιβεβαίωσε  ότι: “Τα έργα του Δήμου Νεστορίου ανήκουν στην β΄ κατηγορία και είναι όλα προς απένταξη”!
Στην συνέχεια ο Γκέτσιος απευθυνόμενος με νόημα προς τον πρώην δήμαρχο Χρήστο Γκοσλιόπουλο υπογράμμισε ότι: “Η μεγαλύτερη αντίδραση που συναντήσαμε για τα έργα, προήλθε από το γραφείο του υφυπουργού ανάπτυξης κ. Κωνσταντινόπουλου, που προέρχεται από το Πασόκ και ήταν τρομερά  αρνητικός”. 
Σαν απάντηση στα υπονοούμενα του πρώην Δημάρχου για τις δια- συνδέσεις του κ. Γκέτσιου με στελέχη της προηγούμενης κυβέρνησης, την στιγμή που ο υφυπουργός κ. Κωνσταντινόπουλος, παραμένει ένα από τα πιο προβεβλημένα στελέχη του κόμματος στο οποίο ανήκει  ο Χ. Γκοσλιόπουλος.

0 σχόλια:

Ενημερωθείτε

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων

Δημοφιλείς αναρτήσεις