Στο facebook

Αρχειοθήκη

Από το Blogger.

ΑΝΑΖΗΤΕΙΣΤΕ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ

Πνευματική ιδιοκτησία & Αντιγραφή υλικού
Το περιεχόμενο του blog μας αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία του kastorianiestia.gr
H αναδημοσίευση υλικού σε άλλη ιστοσελίδα επιτρέπεται μόνο με την προϋπόθεση αναφοράς της πηγής με ενεργό link προς το πρωτότυπο άρθρο.

Πρόσφατα

7 Μαρτίου 2015
Με μια πρωτοφανή ανακοίνωση το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών καλεί την ελληνική κυβέρνηση να...μαζέψει τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Πάνο Καμμένο, κατηγορώντας τον για προκλητική συμπεριφορά έναντι της Τουρκίας.

Με μια σκληρή ανακοίνωση, το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών χαρακτηρίζει απαράδεκτες της δράσεις και τις δηλώσεις του Έλληνα υπουργού Άμυνας, από τι στιγμή που ανέλαβε τα καθήκοντά του, οι οποίες αυξάνουν την ένταση στο Αιγαίο και δυσχεραίνουν τις ελληνοτουρκικές σχέσεις. Μάλιστα, καλεί την ελληνική κυβέρνηση «να θέσει υπό έλεγχο αυτές τις ανεύθυνες συμπεριφορές το ταχύτερο δυνατόν». Τονίζεται επίσης ότι «η Τουρκία είναι αποφασισμένη να προστατεύσει τα συμφέροντά της στο Αιγαίο, παίρνοντας μέτρα στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου».
«Θεωρούμε τις τελευταίες δράσεις και δηλώσεις, οι οποίες αυξάνουν την ένταση στο Αιγαίο, του Έλληνα υπουργού Άμυνας, που ακολουθεί μια προκλητική συμπεριφορά έναντι της Τουρκίας από τη στιγμή που ανέλαβε τα καθήκοντά του, ως απαράδεκτες. Καλούμε την ελληνική κυβέρνηση σε σύνεση και να θέσει υπό έλεγχο αυτές τις ανεύθυνες συμπεριφορές το ταχύτερο δυνατόν. Είναι φανερό ότι η συνέχιση αυτών των ανεύθυνων κινήσεων δεν θα εξυπηρετήσουν κανέναν σκοπό παρά μόνο την αύξηση της έντασης στις σχέσεις μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας και στο Αιγαίο. Είναι επίσης φανερό ότι αυτή η συμπεριφορά θα ζημιώσει τις προσπάθειες για την βελτίωση των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών και στην επίλυση των προβλημάτων στο Αιγαίο.
Γνωστοποιούμε για μία ακόμα φορά σε όλες τις ενδιαφερόμενες πλευρές, ότι η Τουρκία είναι αποφασισμένη να προστατεύσει τα συμφέροντά της στο Αιγαίο, παίρνοντας μέτρα στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου. Επισημαίνουμε για μία ακόμα φορά την αναγκαιότητα να επωφεληθούμε από τους υπάρχοντες μηχανισμούς διπλωματικού διαλόγου, με σκοπό την επίλυση των προβλημάτων στο Αιγαίο».
huffingtonpost.gr 

0 σχόλια:

Ενημερωθείτε

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων

Δημοφιλείς αναρτήσεις