Στο facebook

Αρχειοθήκη

Από το Blogger.

ΑΝΑΖΗΤΕΙΣΤΕ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ

Πνευματική ιδιοκτησία & Αντιγραφή υλικού
Το περιεχόμενο του blog μας αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία του kastorianiestia.gr
H αναδημοσίευση υλικού σε άλλη ιστοσελίδα επιτρέπεται μόνο με την προϋπόθεση αναφοράς της πηγής με ενεργό link προς το πρωτότυπο άρθρο.

Πρόσφατα

30 Μαρτίου 2015
►ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟ  εθνικό χρέος, υπάρχει και ένα άλλο χρέος, που κανείς δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα, σε ποια επίπεδα κυμαίνεται...
Είναι το χρέος της περιβόητης  ΔΕΡΑΣΕΝ, της δημοτικής επιχείρησης του Δήμου Νεστορίου, η οποία μπορεί να μην λειτούργησε ούτε μέρα, αλλά έρριξε πίσω της “κανόνια” που θα τα ζήλευαν και οι “φούσκες” του Μπατατούδη... 
Η προηγούμενη Δημοτική Αρχή υπολόγισε το
χρέος της ΔΕΡΑΣΕΝ στις 350.000 ευρώ περίπου. Ενώ η σημερινή το βρήκε ανεβασμένο στις 800.000 ευρώ!
Και οι δύο κατέβαλαν προσπάθειες, να διαγραφεί το ποσό που έχει καταπέσει στην ΔΟΥ αλλά δεν έπεισαν τον Περιφερειάρχη να το υπογράψει. Ούτε τον πρώην ούτε τον νυν!
Βλέπεις όταν το πράγμα όζει, όλοι είναι επιφυλακτικοί και “κουμπωμένοι”...

►ΤΗΝ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ  του “Καλλικράτη” ως προς το χωροταξικό και την κατάργηση των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων (κοινώς υπερ - περιφερειών) προανήγγειλε ο κυβερνητικός βουλευτής Βαγγέλης Διαμαντόπουλος, στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Νεστορίου. 
Αν τελικά ευοδωθούν αυτές οι πρωτοβουλίες, θα έχουμε δύο πολύ σημαντικές εξελίξεις στον χώρο της αυτοδιοίκησης. 
Πρώτον η κυβέρνηση αποδέχεται ότι δεν “περπατάει” το δυσκίνητο και αντιπαραγωγικό μοντέλο του “Καλλικράτη”, που ενισχύει τον συγκεντρωτισμό. 
Και δεύτερον εξαφανίζει το τελευταίο  γραφειοκρατικό κατάλοιπο του κρατισμού, που καταδυναστεύει την αιρετή αυτοδιοικηση!
Υπάρχει όμως και η άλλη πλευρά του νομίσματος που λέει ότι αν επιστρέψουμε στο μοντέλο “Καποδίστρια”, τότε θα έχουμε πολλούς αποδυναμωμένους Δήμους, που θα εξουσιάζονται από τους τοπικούς “φεουδάρχες”, οι οποίοι από τώρα σχεδιάζουν το δικό τους “χαλιφάτο”!
Όπως επίσης υπάρχει θέμα και με την μεταφορά αρμοδιοτήτων της κεντρικής διοίκησης από την Αποκεντρωμένη στην αιρετή Περιφέρεια, η οποία αν λειτουργήσει με υποκειμενικά κριτήρια, μπορεί να μετατραπεί σε κράτος εν κράτει, όπως συνέβαινε στην Ευρώπη κατά τον μεσαίωνα!
Αρκεί να μην ενστεριστούμε και τον τρόπο σκέψης εκείνης της περίοδου...

►ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΑ  φορά θα εστιάσουμε στην έκθεση γούνας που γίνεται στην Αθήνα, η οποία κάθε χρόνο εμφανίζεται πιο “αναβαθμισμένη” από τους διοργανωτές της και κάθε χρόνο μετράει περισσότερες απώλειες στα έσοδά της!
Για να επιβεβαιωθεί η λαϊκή θυμοσοφία που λέει: “Κάθε πέρσι και καλύτερα...”!
Η ίδια παροιμία επιβεβαιώνεται και στον τομέα των περικοπών, μ΄ εκείνα τα χλιδάτα γκαλά, τον “λουλουδοπόλεμο” και τις κουστωδίες των φωτορεπόρτερς που κάλυπταν την εκδήλωση!
Διότι σε περιόδους κρίσης, αυτές οι προκλήσεις αφυπνίζουν τα αντανακλαστικά των φιλόζωων- και όχι μόνο- και ύστερα τρέχουμε να μαζέψουμε τα... ασυμμάζευτα του τομέα οικολογίας του ΣΥΡΙΖΑ!

►ΕΠΡΕΠΕ   να φθάσουμε στην Σαρακοστή, για να αντιληφθεί ο πρώην Δήμαρχος το ατόπημά του και να ζητήσει δημόσια συγγνώμη από τον νυν Δήμαρχο για εκείνο το “λογοπαίγνιο” που έκανε σε ραδιοφωνική εκπομπή, με το “Εν τιμή πρόταση...”, το οποίο... παράφρασε  ως “Επί μισθώ πρόταση...”, υπονοώντας προφανώς ότι οι σημερινοί δημοτικοί άρχοντες είναι επιρρεπείς προς τις απολαβές και τα προνόμια (sic)΄
Όταν όμως ο σημερινός Δήμαρχος άρχισε να... φυλλομετράει τα 17χρονα της δικής του θητείας στον Δήμο, εκείνος ανέκρουσε πρύμναν και ζήτησε ταπεινά συγγνώμη ως ανώτερος άνθρωπος και καλός χριστιανός - μέρες που είναι...

►ΑΠΟ ΚΑΙΡΟ ΣΕ ΚΑΙΡΟ  ακούμε να εκπέμπει το δικό του SOS ο ιατρός - πολιτευτής, για την κατάσταση που επικρατεί στο δημόσιο νοσοκομείο της Καστοριάς και μάλιστα με ηχηρούς τίτλους, όπως “Στην... εντατική η δημόσια υγεία”!
Αν πράγματι τα ανησυχητικά αυτά μηνύματα προέρχονται από έναν γιατρό, τότε θα πρέπει να ληφθούν σοβαρά υπόψιν από όλους εμάς τους αδαείς. 
Αν όμως προέρχονται από έναν πολιτευτή, τότε κι εμείς θα πρέπει ν΄ ανησυχούμε μαζί του...
Διότι ο χώρος της υγείας δεν προσφέρεται για αυτοπροβολή και μάλιστα από έναν κυβερνητικό πολιτευτή, ο οποίος κάλλιστα θα μπορούσε να μεταφέρει τις ανησυχίες του εκεί που πρέπει...
Προτού αρχίσει να πανικοβάλλει τους ασθενείς του, οι οποίοι τον εμπιστέυονται ως ιατρό αλλά όχι ως πολιτικολογούντα...

0 σχόλια:

Ενημερωθείτε

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων

Δημοφιλείς αναρτήσεις