Στο facebook

Αρχειοθήκη

Από το Blogger.

ΑΝΑΖΗΤΕΙΣΤΕ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ

Πνευματική ιδιοκτησία & Αντιγραφή υλικού
Το περιεχόμενο του blog μας αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία του kastorianiestia.gr
H αναδημοσίευση υλικού σε άλλη ιστοσελίδα επιτρέπεται μόνο με την προϋπόθεση αναφοράς της πηγής με ενεργό link προς το πρωτότυπο άρθρο.

Πρόσφατα

13 Μαρτίου 2015
Αλλαγές στη φορολόγηση για τα μπλοκάκιαΣε αλλαγή της φορολογικής νομοθεσίας προσανατολίζεται το υπουργείο Οικονομικών
,που θα οδηγεί σε φορολόγηση από το πρώτο ευρώ  για το «μπλοκάκι», για όσους φορολογούμενους εκτός από μισθό έχουν και εισόδημα από παροχή υπηρεσιών .

Σύμφωνα με όσα ισχύουν από τα εισοδήματα του 2014, ένας φορολογούμενος που έχει εισόδημα από «μπλοκάκι» θα φορολογείται ως ελεύθερος επαγγελματίας, δηλαδή με συντελεστή 26% από το πρώτο ευρώ εισοδήματος εφόσον έχει εισόδημα και από μισθωτές υπηρεσίες. Για να φορολογηθεί ως μισθωτός για το εισόδημα από το μπλοκάκι πρέπει να έχει αποκλειστικά εισόδημα από το «μπλοκάκι» και να έχει έως τρείς πελάτες –εργοδότες ή το 75% των ακαθάριστων εσόδων του να προέρχεται από έναν πελάτη- εργοδότη. Επίσης, προϋπόθεση για να φορολογηθεί ως μισθωτός για το εισόδημα από το μπλοκάκι είναι να μην έχει την εμπορική ιδιότητα και να έχει ως επαγγελματική έδρα την κατοικία του.

Μέχρι και τα εισοδήματα του 2013 ο φορολογούμενος που εκτός από εισόδημα από μισθωτή υπηρεσία είχε και εισόδημα από μπλοκάκι μπορούσε να φορολογηθεί, για το σύνολο του εισοδήματός του με την κλίμακα των μισθωτών και των συνταξιούχων, δηλαδή να καρπωθεί αφορολόγητο όριο που έφθανε ακόμη και στα 9.550 ευρώ. Με όσα ισχύουν για το εισόδημα του 2014 το εισόδημα από το μπλοκάκι θα φορολογηθεί υποχρεωτικά με συντελεστή 26% από το πρώτο ευρώ.0 σχόλια:

Ενημερωθείτε

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων

Δημοφιλείς αναρτήσεις