Στο facebook

Αρχειοθήκη

Από το Blogger.

ΑΝΑΖΗΤΕΙΣΤΕ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ

Πνευματική ιδιοκτησία & Αντιγραφή υλικού
Το περιεχόμενο του blog μας αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία του kastorianiestia.gr
H αναδημοσίευση υλικού σε άλλη ιστοσελίδα επιτρέπεται μόνο με την προϋπόθεση αναφοράς της πηγής με ενεργό link προς το πρωτότυπο άρθρο.

Πρόσφατα

26 Μαρτίου 2015
Τον έλεγχο του αεροσκάφους πήρε ο συγκυβερνήτης αμέσως μόλις ο κυβερνήτης βγήκε από το κόκπιτ σύμφωνα με όσα δήλωσε ο εισαγγελέας της Μασσαλίας στη συνέντευξη Τύπου σχετικά με την αεροπορική τραγωδία στις Άλπεις.
Όπως τόνισε ο εισαγγελέας Brice Robin,
σύμφωνα με τα ηχητικά δεδομένα που διεσώθησαν στο μαύρο κουτί, ο «συγκυβερνήτης είχε τις αισθήσεις του μέχρι τη στιγμή της συντριβής κι «έριξε» συνειδητά το αεροπλάνο στις πλαγιές των Άλπεων, καθώς φαίνεται πως ήθελε να «καταστρέψει το αεροσκάφος» ». Ο συγκυβερνήτης ονομάζεται Andreas Lubitz και δεν υπάρχουν στοιχεία που να τον εμπλέκουν με τρομοκρατικές ενέργειες στο παρελθόν.
Αναλυτικά, από τα 30 λεπτά των συνομιλιών που ακούγονται, «στα πρώτα 20’ οι δύο πιλότοι συνομιλούν κανονικά και ήρεμα. Μόλις ο κυβερνήτης ανέφερε πως θα πρέπει να ετοιμαστούν για προσγείωση στο Ντύσελντορφ έλαβε λακωνική απάντηση από τον συγκυβερνήτη». Τότε σηκώθηκε και βγήκε από το κόκπιτ και αμέσως ακούγονται κινήσεις από τον συγκυβερνήτη που ανέλαβε τον έλεγχο του σκάφους, σύμφωνα με όσα είπε ο εισαγγελέας.
Όταν ο κυβερνήτης επέστρεψε και πάτησε τον κωδικό ώστε να εισέλθει στην καμπίνα, η πόρτα δεν άνοιξε. Όπως τόνισε ο εισαγγελέας ο πιλότος έκανε απέλπιδες προσπάθειες να εισέλθει στο κοκπιτ. Όταν ο πύργος ελέγχου προσπάθησε να επικοινωνήσει με τους πιλότους δεν έλαβε καμία απάντηση. Κάθε προσπάθεια να έρθουν σε επικοινωνία μαζί τους έπεσε στο κενό. Μάλιστα, από τον πύργο ελέγχου άκουγαν την ανάσα του συγκυβερνήτη που έβγαινε κανονική –ούτε αγχωμένη ούτε σε σύγχυση- μέχρι ακόμη και τη στιγμή της σύγκρουσης στο έδαφος.
Το Airbus δεν εξέπεμψε ουδέποτε σήμα επείγοντος ή κινδύνου, κάτι που οδηγεί στο συμπέρασμα πως ο συγκυβερνήτης επίτηδες «έριξε» το σκάφος.
Ο Brice Robin τόνισε πως ο συγκυβερνήτης ενημέρωσε τους επιβάτες για το τι επρόκειτο να συμβεί δευτερόλεπτα προτού το σκάφος συντριβεί στις πλαγιές των Άλπεων.
Ωστόσο, ο εισαγγελέας δεν διευκρίνισε για ποιον λόγο ο πιλότος έριξε το Airbus καθώς ακόμη ερευνώνται οι αφορμές και τα αίτια που τον οδήγησαν σ’ αυτήν την πράξη. Όμως μετά τις ανακοινώσεις του εισαγγελέα πυροδοτείται νέος γύρος σεναρίων για το τι οδήγησε τον νεαρό συγκυβερνήτη να «ρίξει» το αεροσκάφος.
Μετά τις δηλώσεις του Brice Robin επιβεβαιώνεται το δημοσίευμα των New York Times που είχαν πρώτοι δημοσιεύσει πως ο συγκυβερνήτης κλείδωσε εκτός πιλοτηρίου τον κυβερνήτη.
Σύμφωνα με τα γαλλικά μέσα ενημέρωσης αυτός ήταν ο συγκυβερνήτης του Airbus Αντρέας Λιούμπιτζ
madata .gr

0 σχόλια:

Ενημερωθείτε

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων

Δημοφιλείς αναρτήσεις