Στο facebook

Αρχειοθήκη

Από το Blogger.

ΑΝΑΖΗΤΕΙΣΤΕ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ

Πνευματική ιδιοκτησία & Αντιγραφή υλικού
Το περιεχόμενο του blog μας αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία του kastorianiestia.gr
H αναδημοσίευση υλικού σε άλλη ιστοσελίδα επιτρέπεται μόνο με την προϋπόθεση αναφοράς της πηγής με ενεργό link προς το πρωτότυπο άρθρο.

Πρόσφατα

2 Μαρτίου 2015
Εντυπώσεων παίζει ο Γιάνης Βαρουφάκης με τους εταίρους και τους θεσμούς, επιχειρώντας να ανακτήσει αξιοπιστία στις αγορές και να προβάλει προφίλ συνεπούς εταίρου, καθώς προσπαθεί να επιτύχει πλήγμα στο μέτωπο του Βερολίνου και να πείσει για τις ειλικρινείς προθέσεις. Ο υπουργός Οικονομικών δηλώνοντας ότι «θα φτύσουμε αίμα αλλά θα πληρώσουμε το ΔΝΤ» επιδιώκει να
καθησυχάσει, πολιτικούς, αγορές και εταίρους ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν παίζει «ρώσικη ρουλέτα» με τη χρεοκοπία, πετώντας έτσι το μπαλάκι στην ΕΚΤ ώστε να συμβάλλει αν αυτό χρειαστεί στην αποπληρωμή του ΔΝΤ.
Σε αυτό το πλαίσιο ο Γιάνης Βαρουφάκης ανοίγει και θέμα νέου δανείου της τάξης των 11 δισ. από την Ευρώπη ή την ΕΚΤ στη βάση ενός νέου προγράμματος ή με νέες δεσμεύσεις ως προσάρτημα στην προηγούμενη σύνδεση. Το ΥΠΟΙΚ προκρίνει και σενάριο έκδοσης εντόκων γραμματίων, λύση η οποία θα επιδεινώσει το πρόβλημα το δευτέρου εξαμήνου, αυξάνοντας το χρηματοδοτικό κενό και εντείνοντας την πίεση προς την κυβέρνηση για την επίτευξη συμφωνίας καθώς και για νέα μέτρα.
Εκτός αυτών το σενάριο της έκδοσης εντόκων γραμματίων σε αυτή τη φάση που βρίσκεται η χώρα σημαίνει ότι το Δημόσιο θα προσφύγει για κάλυψη μόνο στις ελληνικές τράπεζες που συνεπάγεται αποστράγγιση της αγορά και εκμηδένιση της ρευστότητας.
Ο Γιάνης Βαρουφάκης εκτιμά όμως ότι προσφέροντας όλες  τις λύσεις με δική του πρωτοβουλία θα καταφέρει να ανατρέψει το αρνητικό για την Ελλάδα κλίμα κερδίζοντας τι εντυπώσεις και δημιουργώντας χώρο και χρόνο για διάλογο σε ειλικρινή βάση.
Ο υπουργός Οικονομικών, σε συνεννόηση με τον πρωθυπουργού επιχειρούν την εκ βάθρων ανατροπή του κλίματος που έχει διαμορφωθεί στο διευθυντήριο των Βρυξελλών, επιδεικνύοντας και διάθεση συνεργασίας με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.
Με τις προτάσεις αυτές εξαντλούνται οι διαθέσιμες επιλογές της Αθήνας, ως προς την αποπληρωμή των δανείων του ΔΝΤ, το οποίο απολαμβάνει και την προστασία του προτιμητέου πιστωτή. Ετσι το επόμενο βήμα είναι η ενεργοποίηση της ρητής δέσμευσης των εταίρων για την πλήρη χρηματοδότηση του προγράμματος, την οποία είχε αναλάβει το Eurogroup προς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.


0 σχόλια:

Ενημερωθείτε

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων

Δημοφιλείς αναρτήσεις