Στο facebook

Αρχειοθήκη

Από το Blogger.

ΑΝΑΖΗΤΕΙΣΤΕ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ

Πνευματική ιδιοκτησία & Αντιγραφή υλικού
Το περιεχόμενο του blog μας αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία του kastorianiestia.gr
H αναδημοσίευση υλικού σε άλλη ιστοσελίδα επιτρέπεται μόνο με την προϋπόθεση αναφοράς της πηγής με ενεργό link προς το πρωτότυπο άρθρο.

Πρόσφατα

6 Μαρτίου 2015
Κρυμμένα σε ρούχα, κάλτσες και εσώρουχα επιχείρησαν να περάσουν 25 φορολογούμενοι από τον τελωνειακό έλεγχο προς το εξωτερικό περισσότερα από 700.000 ευρώ.
Όμως οι ελεγκτές του ΣΔΟΕ, σύμφωνα με το MEGA, κατάφεραν να τους εντοπίσουν
κατάσχοντας επί τόπου το 25% των χρημάτων, ενώ το υπόλοιπο 75% έχει δεσμευτεί μέχρι να διαπιστωθεί εάν πρόκειται για νόμιμα χρήματα ή για προϊόν φοροδιαφυγής. Στελέχη του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος αναφέρουν πως οι έλεγχοι σε εμβάσματα και τα πρώτα πρόστιμα έχουν οδηγήσει ορισμένους να επιχειρούν να βρουν παράνομους τρόπους για να μεταφέρουν ασύλληπτοι χρήματα έξω από την Ελλάδα.
Αυτός είναι και ο λόγος που το ΣΔΟΕ έχει οργανώσει ομάδες ελέγχων σε αεροδρόμια και λιμάνια. Την ίδια στιγμή το άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών φέρνει θεαματικά αποτελέσματα καθώς οι υπηρεσίες εντοπίζουν αδήλωτα εισοδήματα και φοροδιαφυγή εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ. Στην “τσιμπίδα” του ΣΔΟΕ πιάστηκε υπάλληλος ΔΕΚΟ για 2,2 εκατ. ευρώ, συνταξιούχος ΔΕΚΟ για 666 χιλ. ευρώ, συνταξιούχος του Δημοσίου για 307 χιλ. ευρώ, γνωστός τηλεοπτικός αστρολόγος για 1,2 εκατ. ευρώ, έμπορος για 6,3 εκατ. ευρώ, κτηματομεσίτης για 4,7 εκατ. ευρώ, τέσσερις δικηγόροι για 1,4 εκατ. ευρώ, τραπεζικός υπάλληλος για 897 χιλ. ευρώ, δύο επιτηδευματίες για 6,5 εκατ. ευρώ.
Το πάρτι της φοροδιαφυγής συμπληρώνουν εικονικά και πλαστά τιμολόγια αξίας 203 εκατ. ευρώ. Από τους ελέγχους σε εμβάσματα, off shore, λίστες, βεβαιώθηκαν φόροι και πρόστιμα που αγγίζουν τα 250 εκατ. ευρώ. Από αυτά εισπράχθηκαν 63,7εκατ. Ευρώ.
Από τους πλήρεις και μερικούς ελέγχους σε μεγάλες επιχειρήσεις, βεβαιώθηκαν φόροι και πρόστιμα που ξεπερνούν τα 2,2 δισ ευρώ. Στα ταμεία του Δημοσίου κατέληξαν 300 εκατ. ευρώ. Την ίδια ώρα λιμνάζουν σε Επιτροπές Διοικητικής Επίλυσης 1.808 υποθέσεις, ενώ άλλες 4.169 υποθέσεις προωθήθηκαν στα Φορολογικά Δικαστήρια, όπου η κατάσταση είναι τραγική. Με βάση τα τελευταία στοιχεία εκκρεμούν 314.518 υποθέσεις στα Διοικητικά Πρωτοδικεία, 48.801 υποθέσεις στα Εφετεία και άλλες 21.284 υποθέσεις στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

news247

0 σχόλια:

Ενημερωθείτε

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων

Δημοφιλείς αναρτήσεις