Στο facebook

Αρχειοθήκη

Από το Blogger.

ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ

ΑΝΑΖΗΤΕΙΣΤΕ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ

Πνευματική ιδιοκτησία & Αντιγραφή υλικού
Το περιεχόμενο του blog μας αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία του kastorianiestia.gr
H αναδημοσίευση υλικού σε άλλη ιστοσελίδα επιτρέπεται μόνο με την προϋπόθεση αναφοράς της πηγής με ενεργό link προς το πρωτότυπο άρθρο.

Πρόσφατα

11 Μαρτίου 2015
Άρθρο του Δημήτρη Ιατρίδη

 Παλαιότερα συνήθιζαν να λένε για τους μυθομανείς δημοσιογράφους ότι “κάνουν το σχοινί, τριχιά”, αποκαλύπτοντας την ταύτισή τους με την υπερβολή για να τονώσουν το επαγγελματικό τους κύρος!
Η μετάβαση στην ηλεκτρονική εποχή, έδωσε την ευκαιρία στους ίδιους να αυξήσουν το μέγεθος από τριχιά σε ... κάβο για να κρατήσουν δεμένη για πάντα την ανασφάλειά τους στο “λιμάνι” της επιρροής τους. 

Γιατί ο σκοπός δεν είναι η ενημέρωση των πολιτών, που στο κάτω - κάτω είναι κοινωνικό αγαθό, αλλά η “προπώληση” της είδησης στους άμεσα ενδιαφερόμενους προτού τοποθετηθεί στις προθήκες του τηλεμάρκετιγκ και προκαλέσει ανεπανόρθωτη ζημιά σ΄ αυτούς που δεν φρόντισαν να μάθουν έγκαιρα τον... τιμοκατάλογο του μέσου ενημέρωσης που εκείνοι εκπροσωπούν!
Στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Καστοριάς υπήρχαν πολλά θέματα προς έγκριση. Αλλά το κορυφαίο ήταν η εκλογή του Συμπαραστάτη του Δημότη, που τελικά απέβη άκαρπη μετά από δύο ψηφοφορίες και ο Δήμος έχασε την ευκαιρία να αποκτήσει ένα τόσο σημαντικό θεσμό, εξαιτίας της αδιαλλαξίας της μειοψηφίας που φρόντισε να μποϋκοτάρει παρασκηνιακά την διαδικασία!
Όμως οι “ταμπλετούχοι” δημοσιογράφοι, εκείνη την ώρα δεν “είδαν” τίποτα και  φρόντισαν να αποθανατίσουν την αποχώρηση από την αίθουσα του πρώην δημάρχου Μ. Χατζησυμεωνίδη, εις ένδειξιν διαμαρτυρίας περί όνου σκιάς.... Παρά να επικεντρώσουν στην είδηση της ημέρας και τις επιπτώσεις που θα έχει αυτή στην λειτουργία του Δήμου και ειδικά στις σχέσεις του με τον δημότη!
Η παροιμιώδης έκφραση “διυλίζουμε τον κώνωπα και καταπίνουμε την κάμηλο” δεν θα μπορούσε να βρει καλύτερη εφαρμογή από τις δύο αυτές περιπτώσεις της επιλεκτικής δημοσιογραφικής παρουσίασης των συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου. 
Αντίθετα, την άλλη μέρα, έγινε πρώτη είδηση, ένα... τυπογραφικό λάθος που έκανε κάποιος υπάλληλος σε ένα δημόσιο έγγραφο, τον οποίο “δαιμονοποίησε” ο δαιμόνιος ρεπόρτερ και ζητούσε επί πίνακι την κεφαλή του αρμόδιου αντιδημάρχου, για το τραγικό σφάλμα που διέπραξε!
Στα χρόνια της αθωότητας, τότε που η δημοσιογραφία ήταν ακόμα λειτούργημα, μια είδηση για να βγει στα φώτα της δημοσιότητας, θα έπρεπε να περάσει πρώτα, από πολλά “κόσκινα”....
Σήμερα που έχουν αμβλυνθεί τα ήθη και οι δεοντολογίες, η δημοσιογραφία ταυτίστηκε με την τηλεθέαση και ο δημοσιογράφος με τον “κουτσομπόλη” της γειτονιάς, ο οποίος αποκαλύπτει “σκάνδαλα” των Νεφελίμ και Ελοχίμ που επιβουλεύονται το σύστημα, που τον εκτρέφει...
Η εικόνα του τελευταίου Δημοτικού Συμβουλίου, που θύμιζε κοινοβούλια τριτοκοσμικών χωρών, είχε δύο αποχωρήσεις:
Η πρώτη του καθηγητή αντιδημάρχου επί του πολιτισμού, για λόγους ευταξίας και αισθητικής, με το θέαμα που έβλεπε!
Και του πρώην δημάρχου, γιατί βρέθηκε το αντίπαλο δέος που τον έβαλε στην θέση του, με τα δικά του μέσα...

1 σχόλιο:

  1. Συμφωνώ ότι οι δημοσιογράφουν φέρουν ευθύνη για το αληθές των δημοσιευμάτων τους.
    http://kastoriani-estia.blogspot.gr/2014/10/nasa-6.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ενημερωθείτε

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων

Δημοφιλείς αναρτήσεις