Στο facebook

Αρχειοθήκη

Από το Blogger.

ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ

ΑΝΑΖΗΤΕΙΣΤΕ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ

Πνευματική ιδιοκτησία & Αντιγραφή υλικού
Το περιεχόμενο του blog μας αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία του kastorianiestia.gr
H αναδημοσίευση υλικού σε άλλη ιστοσελίδα επιτρέπεται μόνο με την προϋπόθεση αναφοράς της πηγής με ενεργό link προς το πρωτότυπο άρθρο.

Πρόσφατα

12 Μαρτίου 2015
Μιλώντας στον realfm 97,8 και τον Νίκο Χατζηνικολάου, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπρόεδρος της Βουλής Αλέξης Μητρόπουλος
, εξέφρασε την άποψη ότι «οι δανειστές συνεχίζουν τον εκβιασμό και την πίεση».

Ερωτηθείς σχετικά με το πώς βλέπει την εξέλιξη της διαπραγμάτευσης, ανέφερε:

«Αυτό το σύστημα διπλής επιτήρησης, πολιτικό και τεχνικό δεν είναι η καλύτερη των εξελίξεων, εκεί που πήγαμε να αποφύγουμε τον έλεγχο. Έχουμε πολιτικό έλεγχο. Εχουμε Λαγκάρντ, Ντράγκι, Ντάισελμπλουμ και έχουμε τεχνικό έλεγχο.

Φαίνεται ότι οι δανειστές συνεχίζουν τον εκβιασμό και την πίεση, σε αντίθετη κατεύθυνση από ό,τι επιζητούσε η κυβέρνηση και θα προήγαγε το ελληνικό ζήτημα στα ευρωπαϊκά και διεθνή φόρα.

Αρα, λοιπόν, το να έχουμε και πολιτικό έλεγχο – τον έλεγχο των θεσμών –και υπαλληλικό έλεγχο, τεχνικό σημαίνει ότι οι δανειστές συνεχίζουν να βλέπούν σκληρά την υπόθεση της χώρας.

Θεωρώ ότι ο Σόιμπλε, πέρα από τα προσωπικά, απαξιωτικά, πολεμικά στοιχεία, τα οποία έχει και το ύφος του και ο λόγος του, έχει αναλάβει όλη τη νεοφιλελεύθερη "λάντζα" για τιθάσευση των λαών του Νότου.

Συνεπώς, δεν βλέπω να γίνονται ηπιότεροι οι δανειστές, βλέπω να σκληραίνουν οι δανειστές, γι’ αυτό και από εμάς απαιτείται ψυχραιμία, ενιαίος λόγος, στήριξη της κυβέρνησης, γιατί θα έχουμε σκληρότερη αντιμετώπιση τους επόμενους μήνες. 

Δεν υπάρχει ζήτημα διαφωνιών κλπ. Άλλωστε, όλα τα κυρίαρχα ρεύματα του ΣΥΡΙΖΑ μετέχουν στην κυβέρνηση, άρα, λοιπόν, θέτω θεωρητικότερα κάποια ζητήματα. Το σύστημα διπλής τρόικας, διπλού ελέγχου, διπλής επιτήρησης είναι αυτό το οποίο με έχει στεναχωρήσει σε θεωρητικό επίπεδο, τις τελευταίες μέρες».

Το ενδεχόμενο νέας συμφωνίας και αν αυτή περιλαμβάνει μέτρα
Στο ερώτημα αν όλο αυτό το πλαίσιο προδικάζει μία καλή συμφωνία μετά από έναν μήνα, ο κ. Μητρόπουλος απάντησε: 

«Εύχομαι η κυβέρνηση, όπως πιστεύω, να μην έχει υπογράψει τετράμηνη παράταση αντίστοιχου περιεχομένου και δεσμεύσεων με αυτήν τη δίμηνη παράταση που είχε υπογράψει η κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου και την είχε φέρει στη Βουλή.

Εύχομαι όποια σύμβαση, όποιων δεσμεύσεων να μην έρθει, για να μην πάρει κύρος κοινοβουλίου, άρα το ανώτατο κύρος δεσμευτικό σε βάρος της χώρας.

Υπό αυτήν την έννοια αν κυρωθεί αντίστοιχου περιεχόμενου με τη δίμηνη παράταση, θα υπάρξουν και μέτρα και έλεγχος και ενδεχομένως συμφωνία, λέω αν συμβεί, με μέτρα». 


real.gr

0 σχόλια:

Ενημερωθείτε

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων

Δημοφιλείς αναρτήσεις