Στο facebook

Αρχειοθήκη

Από το Blogger.

ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ

ΑΝΑΖΗΤΕΙΣΤΕ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ

Πνευματική ιδιοκτησία & Αντιγραφή υλικού
Το περιεχόμενο του blog μας αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία του kastorianiestia.gr
H αναδημοσίευση υλικού σε άλλη ιστοσελίδα επιτρέπεται μόνο με την προϋπόθεση αναφοράς της πηγής με ενεργό link προς το πρωτότυπο άρθρο.

Πρόσφατα

26 Μαρτίου 2015
Ο υπουργός Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων Αριστείδης Μπαλτάς, μιλώντας στη Βουλή, σημείωσε πως οι μετεγγραφές των φοιτητών, θα πρέπει να γίνονται αποκλειστικά με κριτήρια που σχετίζονται με το εισόδημα και τις κοινωνικές ανάγκες της οικογένειας.

Ο κ. Μπαλτάς, υπογράμμισε την ίδια ώρα, ότι πρέπει παράλληλα και οι γονείς να φροντίζουν ώστε οι μαθητές να συμπληρώνουν τα μηχανογραφικά δελτία με περισσότερη σύνεση και συνείδηση των οικονομικών αναγκών και υποχρεώσεων της οικογένειας, ώστε να μπορούν να ανταποκρίνονται οικονομικά στις σπουδές των παιδιών τους μακριά από τον τόπο κατοικίας.
Είχε προηγηθεί επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ Γιάννη Γκιόκα, ο οποίος επισήμανε ότι με την άρνηση των διοικήσεων της Αρχιτεκτονικής Σχολής του ΕΜΠ και του Τμήματος Αρχιτεκτόνων του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, να εγγράψουν πρωτοετείς φοιτητές που πήραν μετεγγραφή με βάση την πρόσφατη εγκύκλιο του υπουργείου Παιδείας, περίπου 200 φοιτητές είναι «ξεκρέμαστοι» και δεν παρακολουθούν τις σπουδές τους.
«Θα μπορούσα να πω ότι συμπάσχουμε μαζί σας. Η προηγούμενη κυβέρνηση εκτίναξε πέρα από κάθε όριο της μετεγγραφές. Το αποτέλεσμα ήταν να αδειάσουν πολλά από τα περιφερειακά πανεπιστήμια και να γεμίσουν τα κεντρικά πανεπιστήμια με τρόπους που διαταράσσεται πλήρως η εκπαιδευτική διαδικασία» απάντησε ο υπουργός.
Πάντως, ο κ. Μπαλτάς παρατήρησε ότι στις μετεγγραφές που «τρέχουν», τα εισοδηματικά κριτήρια ήταν μειωμένα και ότι στους φοιτητές που πήραν μετεγγραφές υπάρχουν πολύ εύπορες οικογένειες.
«Ένα υπουργείο θέλει αφενός μεν, στο μέτρο του δυνατού, να βοηθήσει όσους έχουν οικονομική ανάγκη για μεταγραφή αλλά από την άλλη πρέπει να προστατεύσει τη δυνατότητα των παιδιών αυτών να σπουδάσουν στοιχειωδώς κανονικά» πρόσθεσε ο υπουργός.
madata.gr

0 σχόλια:

Ενημερωθείτε

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων

Δημοφιλείς αναρτήσεις