Στο facebook

Αρχειοθήκη

Από το Blogger.

ΑΝΑΖΗΤΕΙΣΤΕ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ

Πνευματική ιδιοκτησία & Αντιγραφή υλικού
Το περιεχόμενο του blog μας αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία του kastorianiestia.gr
H αναδημοσίευση υλικού σε άλλη ιστοσελίδα επιτρέπεται μόνο με την προϋπόθεση αναφοράς της πηγής με ενεργό link προς το πρωτότυπο άρθρο.

Πρόσφατα

12 Μαρτίου 2015
Την διάθεση της Αθήνας να συνεργαστεί εποικοδομητικά με τον ΟΟΣΑ προκειμένου να προωθήσει τις μεταρρυθμίσεις εξέφρασε ο
πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου με τον γ.γ. του ΟΟΣΑ, Α.Γκουρία, ενώ τόνισε ότι χρειάζεται αμοιβαία τήρηση των συμφωνηθέντων και δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας. 

«Ο ΟΟΣΑ δεσμεύεται να παράσχει την αναγκαία τεχνική συνδρομή ώστε οι μεταρρυθμίσεις να εφαρμοστούν με κοινωνική αποτελεσματικότητα. Η νέα ελληνική κυβέρνηση έχει δεσμευτεί στον ελληνικό λαό για μεταρρυθμίσεις που θα εμπεδώσουν την κοινωνική αλλαγή. Και όχι μεταρρυθμίσεις που στη συνείδηση της ελληνικής κοινωνίας μετέτρεψαν την μεταρρύθμιση σε συνώνυμο της κοινωνικής απορρύθμισης» είπε ο Αλέξης Τσίπρας.

«Οι μεταρρυθμίσεις που θα προωθήσουμε θα σηματοδοτήσουν τις ρήξεις με το παρελθόν της Ελλάδας. Θα είναι μεταρρυθμίσεις τις οποίες μπορούμε και πρέπει να προωθήσουμε ακριβώς γιατί τώρα βρισκόμαστε σε μία εξαιρετική συγκυρία. Έχουμε μία νέα κυβέρνηση που δεν είναι εξαρτώμενη από την ολιγαρχία» τόνισε ο πρωθυπουργός και είπε ότι υπάρχει η «πολιτική βούληση για την ρήξη με τα συμφέροντα και τη δημιουργία μιας πλατιάς κοινωνικής συναίνεσης».

Σε ερώτηση εάν οι μεταρρυθμίσεις που συμφωνήθηκαν με τον ΟΟΣΑ έχουν σχέση με τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις του μνημονίου ο Αλέξης Τσίπρας απάντησε: «οι μεταρρυθμίσεις που συζητάμε με τον ΟΟΣΑ δεν είναι μεταρρυθμίσεις που κάποιοι μας υποχρεώνουν να κάνουμε. Είναι μεταρρυθμίσεις που θέλουμε να κάνουμε απλά ζητάμε την τεχνογνωσία και τη συνεργασία ενός οργανισμού παγκόσμιου κύρους».

Επιπλέον σημείωσε ότι «τα τελευταία 4 χρόνια από την πλευρά της λεγόμενης τρόικας είδαμε πολλές φορές εκβιασμούς- εγώ θέλω να είμαι δίκαιος με τις προηγούμενες κυβερνήσεις- ότι εάν δεν μειωθούν συντάξεις, μισθοί, δεν γίνουν απολύσεις δεν θα δοθούν οι δόσεις. Δεν είδαμε όμως ποτέ κάποιον αντίστοιχο εκβιασμό για μεταρρυθμίσεις στην κατεύθυνση της απόδοσης δικαιοσύνης».

«Η βασική διαφορά είναι ότι το προηγούμενο πρόγραμμα είχε ως βασικό στόχο την εσωτερική υποτίμηση και όχι τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις. Αρκετά με την λιτότητα. Enough is enough. Η μείωση 25% του ΑΕΠ είναι αρκετά μεγάλη. Τώρα πρέπει να προχωρήσουμε με μεγάλη ταχύτητα στις μεταρρυθμίσεις που θα φέρουν κοινωνική δικαιοσύνη και ανάπτυξη» υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.

madata.gr

0 σχόλια:

Ενημερωθείτε

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων

Δημοφιλείς αναρτήσεις