Στο facebook

Αρχειοθήκη

Από το Blogger.

ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ

ΑΝΑΖΗΤΕΙΣΤΕ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ

Πνευματική ιδιοκτησία & Αντιγραφή υλικού
Το περιεχόμενο του blog μας αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία του kastorianiestia.gr
H αναδημοσίευση υλικού σε άλλη ιστοσελίδα επιτρέπεται μόνο με την προϋπόθεση αναφοράς της πηγής με ενεργό link προς το πρωτότυπο άρθρο.

Πρόσφατα

31 Μαρτίου 2015
 
Άρθρο του Χρυσόστομου Δούκη

               Τα τελευταία χρόνια έχουμε βαρεθεί να ακούμε δυσάρεστα νέα…    Πλέον δεν μας κάνει εντύπωση ότι κι αν ακούσουμε το οποίο θα υποβαθμίζει όλο και περισσότερο την Καστοριά μας. Η πορεία που ακολουθεί  ο Νομός μας σε όλους τους τομείς είναι καταστροφική. Από την πορεία αυτή δυστυχώς δεν παρέκλινε ούτε και η ομάδα ποδοσφαίρου, ο θρυλικός Α.Γ.Σ. «ΚΑΣΤΟΡΙΑ».
                 Η ομάδα μας, η ομάδα όλων των Καστοριανών που τόσες χαρές μας έχει προσφέρει από το 1963 που ιδρύθηκε μέχρι και σήμερα , έγραψε τους τίτλους τέλους στην φετινή της παρουσία στην Γ΄ Εθνική.... Δεν μετέβηκε στην Ελευθερούπολη Καβάλας για το παιχνίδι με τον τοπικό Ορφέα και αποχώρησε από το φετινό πρωτάθλημα , υποβιβαζόμενη στην Α΄ Κατηγορία της ΕΠΣ Καστοριάς...
        Πόσο άσχημη εξέλιξη για μια τόσο ιστορική ομάδα !
        Για μια ομάδα που έγραψε σελίδες δόξας στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Με την άνοδό της στην Α΄  Εθνική Κατηγορία την περίοδο 1974- 75 ακολούθησε η περίοδος της ακμής, με πολλές επιτυχίες και διακρίσεις (κατάκτηση του Κυπέλου Ελλάδας το 1980, ανεπίσημος τίτλος πρώτης επαρχιακής ομάδας την περίοδο 1981 – 82 κ.α.) μέχρι την περίοδο 1982-83 που αποτέλεσε το κύκνειο άσμα εκείνης της ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ καθόσον κατέλαβε την 18η και τελευταία θέση της βαθμολογίας και υποβιβάσθηκε…
             Από τότε κύλισε πολύ νερό στο αυλάκι της ιστορίας της ομάδας. Ζήσαμε τραγικές στιγμές (στον αγώνα ΚΑΣΤΟΡΙΑ – ΚΑΛΛΙΘΕΑ 1-1 την τελευταία αγωνιστική της Β΄ Εθνικής της περιόδου 1989 -90) , λύπες (υποβιβασμοί στην Γ΄ Εθνική τα έτη 1992 , 1998 , 2009) , (υποβιβασμοί στην Δ΄ Εθνική τα έτη 1999 – 2010) , (υποβιβασμό στο τοπικό πρωτάθλημα το 2012) , αλλά και χαρές (άνοδος στην Γ΄ Εθνική το 2002 και το 2013) , (άνοδος στην Β΄ Εθνική τα έτη 1995 , 2004), (άνοδος στην Α΄ Εθνική – έστω και για ένα χρόνο – το 1996).
             Ενδιάμεσα «έγραψε για άλλη μία φορά ιστορία» καθώς την περίοδο 2003-2004 υπήρξε η πρώτη ομάδα Γ΄  Εθνικής Κατηγορίας που έφτασε μέχρι τα ημιτελικά του Κυπέλου Ελλάδας και αποκλείστηκε από τον Ολυμπιακό Πειραιώς (με ήττα  0 – 3 εντός και ισοπαλία εκτός έδρας με σκορ 1 -1)…
              Φέτος, η κατάσταση ήταν δύσκολη από την αρχή του πρωταθλήματος. Τα αποτελέσματα δεν ήταν τα αναμενόμενα και η ομάδα δεν ήταν δυνατό να ενισχυθεί λόγω της οικονομικής δυσπραγίας της διοίκησης του Συλλόγου , του συνόλου των οπαδών της αλλά και της πίκρας που αισθάνονται όλοι οι Καστοριανοί για την γενική εικόνα των τελευταίων ετών.
             Μετά από όλα αυτά , η απόφαση της περασμένης Κυριακής μοιάζει με το χρονικό ενός προαναγγελθέντος θανάτου...
                Δυστυχώς αλλά η κατάσταση στην οποία περιήλθε η ποδοσφαιρική μας ομάδα αντικατοπτρίζει την κατάσταση του Νομού σε όλους τους τομείς.         Η υποβάθμιση του Νομού Καστοριάς σε όλα τα επίπεδα δεν θα μπορούσε να μην έχει επιπτώσεις και στο ποδόσφαιρό του !
 Το ερώτημα που βρίσκεται στα χείλη όλων μας είναι ένα και μοναδικό :          « Υπάρχει πάτος στο βαρέλι;»
 Ας ελπίσουμε ότι , αυτή η είδηση είναι η τελευταία άσχημη για οτιδήποτε αφορά στο Νομό μας.

Σημείωση: Το παρόν άρθρο γράφηκε όταν  έγινε γνωστή η επίσημη απόφαση της διοίκησης του Α.Γ.Σ. ΚΑΣΤΟΡΙΑ για  απόσυρση της ομάδας από το πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής Κατηγορίας.  Λίγες μέρες αργότερα η απόφαση αυτή αντικαταστάθηκε από μία άλλη , η οποία ορίζει την συνέχιση της συμμετοχής της ομάδας στο οικείο πρωτάθλημα («για την τιμή των όπλων», καθόσον δεν υπάρχουν ελπίδες για παραμονή της ομάδας στην κατηγορία). Τα αποτελέσματα μετά την απόφαση αυτή αποτελούν –τουλάχιστον- αντικείμενο προβληματισμού: Δύο ήττες , μία από την Θύελλα Φιλώτα (1 -  5) και άλλη μία από τον Καμπανιακό (0 – 3)…   Αποδεικνύεται λοιπόν ότι , η απόφαση αυτή είναι μεν σύμφωνη με την ιστορία της ομάδας μας αλλά , πρέπει να επισημανθεί ότι η φανέλα της είναι τόσο βαριά που δεν επιτρέπει σε κανέναν , ο Α.Γ.Σ  ΚΑΣΤΟΡΙΑ να αποτελέσει τον σάκο του μποξ για καμία ομάδα , ιδίως της φετινής Γ΄ Εθνικής !0 σχόλια:

Ενημερωθείτε

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων

Δημοφιλείς αναρτήσεις