Στο facebook

Αρχειοθήκη

Από το Blogger.

ΑΝΑΖΗΤΕΙΣΤΕ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ

Πνευματική ιδιοκτησία & Αντιγραφή υλικού
Το περιεχόμενο του blog μας αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία του kastorianiestia.gr
H αναδημοσίευση υλικού σε άλλη ιστοσελίδα επιτρέπεται μόνο με την προϋπόθεση αναφοράς της πηγής με ενεργό link προς το πρωτότυπο άρθρο.

Πρόσφατα

23 Μαρτίου 2015
Άρθρο του Δημήτρη Ιατρίδη

Σύμφωνα με το σενάριο της αρχαίας αυτής κωμωδίας, που αποτελεί παρωδία της Ιλιάδας του Ομήρου, ένας ποντικός ο Ψιχάρπαγας πηγαίνει σε μια λίμνη για να πιει νερό. 
Εκεί συναντά τον βασιλιά των βατράχων Φυσίγναθο, ο οποίος προσφέρεται να το φιλοξενήσει και τον ανεβάζει στην ράχη του για να τον μεταφέρει στο αρχοντικό του. 
Καθώς ταξιδεύουν στην λίμνη, εμφανίζεται μια
νεροφίδα, που τρομάζει και τους δύο. 
Ο βάτραχος βουτά στο νερό και γλιτώνει, ενώ ο ποντικός ανίδεος στο κολύμπι πνίγεται!
Ένας άλλος ποντικός ο Λειχοπίνακας που παρακολουθεί την σκηνή, ειδοποιεί τον αρχηγό του Εμβασίχυτρο για να κηρύξει τον πόλεμο στους βατράχους. 
Ακολουθεί η βατραχομυομαχία με νεκρούς και από τις δύο πλευρές, ενώ ο Δίας συγκαλεί το συμβούλιο των θεών, που αποφασίζει ουδετερότητα από τις εχθροπραξίες!
  Μια σύγχρονη εκδοχή της “Βατραχομυομαχίας” είχαμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε στο προχθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Νεστορίου, όπου πρώην και νυν δημοτικοί άρχοντες, σκιαμαχούσαν επί τέσσερις ώρες, με φανταστικούς εχθρούς, που επιβουλεύονται την αναπτυξιακή πορεία του Δήμου!
Μοναδικό θέμα της συνεδρίασης ήταν οι απεντάξεις εννέα έργων ανάπλασης των οικισμών , που είχαν προεξοφληθεί από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή του Χρήστου Γκοσλιόπουλου αλλά η απασφαλισμένη χειροβομβίδα, “έσκασε” στα χέρια της παρούσας Δημοτικής Αρχής του Πασχάλη Γκέτσιου!
Μια ρεαλιστική προσέγγιση θα ήταν να αποδεχθούν και οι δύο το τετελεσμένο και να ενώσουν τις δυνάμεις τους, για μια μεθοδευμένη επαναφορά των απενταγμένων έργων, σε κάποιο άλλο ΕΣΠΑ, πιο ευρύχωρο και πιο συμβατό με τις δικές τους δυνατότητες. 
Έλα όμως που μεσολαβεί το φάντασμα του “πολιτικού κόστους” το οποίο πλανάται συνήθως πάνω από τα κεφάλια των ηττημένων, που κάνουν ό,τι περνάει από το χέρι τους, για να το μετακυλήσουν στις πλάτες των αντιπάλων. 
Κάπως έτσι θα σκέφθηκε η μειοψηφία στο Δήμο Νεστορίου, που αφού πέρασε “αβρόχοις ποσίν” το ποτάμι των απεντάξεων κατά την προεκλογική περίοδο, αποφάσισε να χρησιμοποιήσει το αντιπολιτευτικό “χαρτί” από την καινούργια της θέση. 
Σ΄ αυτό βοήθησε και η αθάνατη ελληνική γραφειοκρατία, που για να φτάσει μια υπουργική απόφαση από το κλεινόν άστυ στο ακριτικό Νεστόριο, μεσολαβούν υποχρεωτικά τουλάχιστον δέκα μήνες! Όσοι δηλ. χρειάστηκαν για να την βγάλει “καθαρή” η προηγούμενη Δημοτική Αρχήστις εκλογές και να “φορτώσει” τους δικούς της λάθος χειρισμούς στους καινούργιους!
Το έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο που έγινε προχθές υποτίθεται ότι θα συμφιλίωνε τις δύο πλευρές στην κοινή προσπάθεια. 
Αλλά τελικά καταναλώθηκε στην αναζήτηση ευθυνών που στο κάτω - κάτω δεν είχε κανένα νόημα. 
Γιατί δεν ήρθε πια και το τέλος της “τραγωδίας” για να αναζητήσουμε από τους πρωταγωνιστές την “δι ελέου και φόβου” κάθαρση των παθημάτων τους. 
Εξ άλλου η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου έμοιαζε περισσότερο με κωμωδία. Με βατραχομυομαχία...

0 σχόλια:

Ενημερωθείτε

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων

Δημοφιλείς αναρτήσεις