Στο facebook

Αρχειοθήκη

Από το Blogger.

ΑΝΑΖΗΤΕΙΣΤΕ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ

Πνευματική ιδιοκτησία & Αντιγραφή υλικού
Το περιεχόμενο του blog μας αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία του kastorianiestia.gr
H αναδημοσίευση υλικού σε άλλη ιστοσελίδα επιτρέπεται μόνο με την προϋπόθεση αναφοράς της πηγής με ενεργό link προς το πρωτότυπο άρθρο.

Πρόσφατα

28 Απριλίου 2015
►ΜΑΛΛΟΝ ΑΝΑΙΜΑΚΤΑ έληξε η διαμάχη που ξέσπασε ανάμεσα στην Αντιπεριφέρεια και τον Δήμο, με αφορμή την... επικαιροποίηση από ορισμένους κύκλους, του γνωστού και... πανάρχαιου θέματος της μεταστέγασης των δημοσίων υπηρεσιών σε κρατικά κτήρια. 
Το θέμα δεν προέκυψε ξαφνικά και είχε αναδειχθεί από εμάς όταν έπρεπε αλλά δεν υπήρξε ποτέ η πολιτική βούληση για να δρομολογηθεί έστω και τμηματικά κάποια λύση. 

Αντίθετα αφέθηκε να σέρνεται με τα χρόνια και υποδαυλίζεται κατά καιρούς από ορισμένους κύκλους, που έχουν λόγους να το συντηρούν στην επικαιρότητα, χωρίς όμως να προτείνουν και λύση. 
Διότι γι΄ αυτούς δεν μετράει ο ερχομός των “βαρβάρων” αλλά η προσμονή τους που είναι το ακλόνητο άλλοθι για να αποπροσανατολίζουν τον κόσμο. 
Και διότι γνωρίζουν καλύτερα από τον καθένα ότι το κόστος μεταφοράς των υπηρεσιών, είναι απλησίαστο για τα σημερινά δεδομένα...

►ΠΥΡΟΒΟΛΕΙ τον... εαυτό της η Αντιπεριφέρεια όταν δηλώνει ότι απέσυρε την προκήρυξη του διαγωνισμού για το πολυμηχάνημα της λίμνης, επειδή εντοπίστηκαν σ΄ αυτή ορισμένα τεχνικά χαρακτηριστικά, που την καθιστούν “φωτογραφική” προς μια συγκεκριμένη κατεύθυνση!
Μα, αν δεν κάνουμε λάθος αυτή  την προκήρυξη την υπογράφει η παρούσα περιφερειακή αρχή από τον περασμένο Οκτώβριο και περίμενε την ημερομηνία λήξης των προσφορών για να εντοπίσει το λάθος;
Έπειτα για τα τεχνικά χαρακτηριστικά προφανώς αρμοδιότερος είναι ο τεχνικός και όχι ο νομικός σύμβουλος της περιφερειακής διοίκησης, ο οποίος έκανε τελικά την εισήγηση για την απόσυρση της προκήρυξης του διαγωνισμού!
Μήπως τελικά η όλη διαδικασία γίνει πιο “φωτογραφική” από την ίδια την προκήρυξη;

►ΟΠΩΣ ΑΝΑΦΕΡΕΙ το δελτίο τύπου της Αντιπεριφέρειας, αφορμή για την ανάκληση των διαγωνισμών είναι οι “ασαφείς ή αόριστες διατυπώσεις” που εντοπίσθηκαν στην προκήρυξη!
Προφανώς οι υπεύθυνοι της Αντιπεριφέρειας δεν διδάχθηκαν τίποτα από την βαρουφάκεια “δημιουργική ασάφεια” πάνω στην οποία στήριξε την διαπραγματευτική πολιτική με τους εταίρους και προτίμησαν την “δημιουργική λογιστική του Κ. Σημίτη, μ΄ εκείνα τα περίφημα swaps, που εξαφάνιζαν ως δια μαγείας τα εθνικά ελλείμματα...

►ΔΥΟ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ  τοποθετήσεις σε ανομοιογενή ζητήματα της τρέχουσας επικαιρότητας είχαμε την εβδομάδα που πέρασε από δύο... ανισόπεδα κόμματα, που ακολούθησαν δύο διαμετρικά αντίθετες πορείες στο πολιτικό στερέωμα της χώρας. 
Το ένα κόμμα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ που ξεκίνησε από το 2,5% και αναρριχήθηκε στην εξουσία με 37%.
Το άλλο είναι το κόμμα του Γιώργου Παπανδρέου που από Πασόκ του 37% κατρακύλησε ως ΚΙΔΗΣΟ στο 2,5%!
Και τα δύο έκαναν αισθητή την παρουσία τους δύο μήνες μετά τις εκλογές, με πολιτικές τοποθετήσεις επί τοπικών ζητημάτων. 
Ο μεν ΣΥΡΙΖΑ στηλίτευσε την αργοπορία των τοπικών φορέων για την μεταστέγαση των δημοσίων υπηρεσιών σε δημοτικά κτήρια. Αλλά απέφυγε να σχολιάσει την ακύρωση του διαγωνισμού από την Περιφέρεια για το πολυμηχάνημα της λίμνης!
Αντίθετα το ΚΙΔΗΣΟ (ως γενόσημο του Πασόκ) δια στόματος Φ. Πετσάλνικου καυτηρίασε την απένταξη του μηχανήματος της λίμνης από το ΕΣΠΑ αλλά απέφυγε να κάνει το ίδιο για την μεταστέγαση των υπηρεσιών!
Όπως τα νομίσματα έτσι και τα κόμματα έχουν δύο όψεις. Ακόμα και τα υποτιμημένα λόγω μνημονίων...

►ΜΕ ΕΝΑ ΟΛΟΚΛΗΡΟ  “κατεβατό” έσπευσε ο ΣΕΓ να κατακεραυνώσει τον Δήμαρχο  και τον Περιφερειάρχη που διέπραξαν το... “προπατορικό αμάρτημα” και δεν επισκέφθηκαν την έκθεσή του στην Αθήνα!
Πού ακούστηκε να σνομπάρουν αυτό το μεγαλούργημα του κλάδου αυτοί οι... όταν κοτζάμ Σαμαράς έδωσε το βροντερό παρόν του;
Και προς επίρρωση της μεγαλοπρέπειας, επισυνάπτουν ένα μακροσκελή κατάλογο επισκεπτών της έκθεσης, όπου παρελαύνει ολόκληρο το αβάν γκατέ της πολιτικής, μηδέ και των πολιτευτών των 200 σταυρών εξαιρουμένων...
Αλλά το αποκορύφωμα είναι η προτροπή του ΣΕΓ προς τους “υπόλογους” σε μετάνοια και εξαγνισμό με τον όρο από τούδε και στο εξής:
“την άμεση λήψη απόφασης για πλήρη συμμετοχή στις Εκθέσεις από το 2016 για τα επόμενα (πολλά) χρόνια ώστε έμπρακτα να στηρίξετε την προσπάθεια του κλάδου”
Δηλαδή ούτε “ψύλλος στο κόρφο” του Αγγελή και του Καρυπίδη, αν  δεν προσφέρουν την... υποχρεωτική συμπαράσταση στον κλάδο!

0 σχόλια:

Ενημερωθείτε

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων

Δημοφιλείς αναρτήσεις