Στο facebook

Αρχειοθήκη

Από το Blogger.

ΑΝΑΖΗΤΕΙΣΤΕ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ

Πνευματική ιδιοκτησία & Αντιγραφή υλικού
Το περιεχόμενο του blog μας αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία του kastorianiestia.gr
H αναδημοσίευση υλικού σε άλλη ιστοσελίδα επιτρέπεται μόνο με την προϋπόθεση αναφοράς της πηγής με ενεργό link προς το πρωτότυπο άρθρο.

Πρόσφατα

2 Απριλίου 2015
Άρθρο του Δημήτρη Ιατρίδη

 Θα μπορούσε να αποτελέσει πηγή έμπνευσης ενός εναλλακτικού σεναρίου, για την γνωστή ταινία, που αποθεώνει τις ανθρώπινες σχέσεις, μέσα σ΄ ένα εχθρικό περιβάλλον. 
Όμως οι δύο αντιπεριφερειάρχες Καστοριάς, ο πρώην και ο νυν, προτίμησαν να μεταφέρουν τον πολιτικό αντίλογο στο... θέατρο! Και πιο συγκεκριμένα στην σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου της Φλώρινας, την οποία μετασκεύασαν προσωρινά - ελπίζουμε όχι και συμβολικά - σε αίθουσα συνεδριάσεων, για να στεγάσει το πρώτο “αποκεντρωμένο” περιφερειακό συμβούλιο!

Είχε προηγηθεί βέβαια η σχετική “πρόβα” των δύο πρωταγωνιστών στα πλατώ του τοπικού καναλιού, για να δοκιμάσουν οι δύο μονομάχοι τις δυνάμεις τους πριν από την “μητέρα των μαχών” σε ενεστώτα χρόνο. 
Πρώτος “χειρών αδίκων ήρξατο”, σύμφωνα με τον τοπικό ... Θουκυδίδη, ο πρώην αντιπεριφερειάρχης Δημήτρης Σαββόπουλος, ο οποίος περίμενε με το... χρονόμετρο στο χέρι, να εκπνεύσει η περίοδος χάριτος του διαδόχου του Σωτήρη Αδαμόπουλου, για να του ρίξει το “πάρθιο βέλος”!
Σύνθημά του η μηδενική  ανοχή στην μηδενική δράση των άλλων...
Εδώ όμως υπάρχει μια αντίφαση, που αναιρεί τα μεγαλόπνοα σχέδια του πρώην αντιπεριφερειάρχη. 
Διότι όταν το κεντρικό έργο του φράγματος κινδυνεύει να σταματήσει οριστικά και ο εργολάβος να κηρυχθεί έκπτωτος, επειδή δεν ανταποκρίνεται στις συμβατικές υποχρεώσεις του προς τους εργαζόμενους, τι νόημα θα είχε αν ξεκινήσει π.χ. το αρδευτικό δίκτυο, το οποίο εκ των πραγμάτων δεν πρόκειται ποτέ να λειτουργήσει χωρίς το φράγμα;
Ή τί νόημα έχει να κατηγορεί κάποιος τους καινούργιους, γιατί δεν ενδιαφέρονται να επαναλειτουργήσει π.χ. το δημόσιο ΚΤΕΟ, το οποίο επί τόσα χρονια έχει απαξιωθεί με συγκεκριμένες πρακτικές και βγήκε εκτός ανταγωνισμού από τα ιδιωτικά ΚΤΕΟ;
Όλα αυτά συγκροτούν δημόσιο διάλογο του τύπου “έχουμε για να λέμε”!
Σχεδόν ταυτόχρονα είχαμε και την απάντηση του νυν αντιπεριφερειάρχη Σωτήρη Αδαμόπουλου, ο οποίος  ελλείψει επιχειρημάτων στον αντίλογο, δανείστηκε κάποιες ατάκες του τύπου “Στέλλα φύγε κρατάω μαχαίρι” από τον παλιό ελληνικό κινηματογράφο. Προφανώς για να προσαρμόσει το “νταηλίκι” του Γιώργου Φούντα, στο πρόσωπο του πολιτικού του αντιπάλου!
Παρόλο που ο κ. Αδαμόπουλος απεκγδύεται το ρόλο του “μικροφωνολάγνου” (δικός του ο νεολογισμός) εν τούτοις δεν απέφυγε τον πειρασμό να μεταφέρει την προσωπική κόντρα με τον προκάτοχό του στα τηλεοπτικά “παράθυρα”, πολύ πριν αυτή συζητηθεί στο περιφερειακό συμβούλιο. 
Έστω και με τον τρόπο που συζητήθηκε στην αίθουσα του Δημοτικού θεάτρου της Φλώρινας!
Αλλά δυστυχώς,  όπως συμβαίνει σε όλα σχεδόν τα συμβούλια, έτσι κι εδώ δεν έγινε συζήτηση επί της ουσίας και αναλώθηκε στην παραγωγή εντυπώσεων, με φραστικές υπερβολές, που είναι και πιο “εύπεπτες” για το φιλοθεάμον κοινό, όταν απολαμβάνει τέτοιου επιπέδου “παραστάσεις” από τον καναπέ του σπιτιού του...

0 σχόλια:

Ενημερωθείτε

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων

Δημοφιλείς αναρτήσεις